Přílišná fixace na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
4.1.11 10:16
Anonymní píše:
Znam i horší případy.Známá se nejde ani osprchovat,pokud není doma manžel.Malá nesmí být bez dozoru.

Tyjo a to někdo jako dělá, že nechá děcko jenom tak, ať si poradí a jde se v klidu sprchovat? Já jsem teda asi ten horší případ, ale mám plno příležitostí se osprchovat, když Samík spí nebo je MM doma, případně, když není vyhnutí, je se mnou v koupelně a krámuje si tam :nevim: Když byl miminko, tak jsem si ho třeba vzala na lehátku s sebou. Jako novorozenec hodně blil, takže bych rozhodně neměla nervy na to, se někde v klidu mydlit, když by byl vedle sám :lol: Uznávám, že u druhého budu otrlejší, ale zas nechat někde bez dozoru spolu batole a mimino je podle mě jenom pro silné povahy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
4.1.11 10:32
Angua píše:
Anonymní píše:
Znam i horší případy.Známá se nejde ani osprchovat,pokud není doma manžel.Malá nesmí být bez dozoru.
Tyjo a to někdo jako dělá, že nechá děcko jenom tak, ať si poradí a jde se v klidu sprchovat? Já jsem teda asi ten horší případ, ale mám plno příležitostí se osprchovat, když Samík spí nebo je MM doma, případně, když není vyhnutí, je se mnou v koupelně a krámuje si tam :nevim: Když byl miminko, tak jsem si ho třeba vzala na lehátku s sebou. Jako novorozenec hodně blil, takže bych rozhodně neměla nervy na to, se někde v klidu mydlit, když by byl vedle sám :lol: Uznávám, že u druhého budu otrlejší, ale zas nechat někde bez dozoru spolu batole a mimino je podle mě jenom pro silné povahy :mrgreen:

I když jsem se tady nechtěla moc zapojovat do debaty, tak s tímhle musím souhlasit. Otázka je, zda se to dá nazvat silnou povahou nebo nezodpovědností.....
Malá mi ublívá furt a kolikrát se pěkne dusí, musela bych se hodně uhodit do hlavy, abych se šla v klidu sprchovat. Hlavně, proč to jako dělat, vždyť toho času kdy se to dá stihnout je mraky.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.1.11 11:53

Tak nechat dítě bez dozoru a jít se osprchovat bych neudělala ani ted :nevim:
Když mu bylo cca 1,5-2 roky tak sem se vedle zakoukala na tv a pak sem si uvědomila že vedle je malej.Už měl přitáhlou židličku na balkon a lezl se podívat na kočičky za barákem :zed: .Máme vcelku nízké zábradlí a přepadnul byl raz dva :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.1.11 11:54

Tak si myslím, ale , že záleží na věku dítěte. Je jasné, že se nemůjdu sprchovat když mám kojence, ale nevím, jaký věk anonymní myslela…
Například já mám 2 leté dítě a klidně bych se osprchovat šla, vzala bych si ho do koupelny… a záleží jak tam dlouho bude. Já když byl malý malý, tak jsem tam vlítla - když byl manžel doma a během pár v mžiku jsem se umyla a oblékla.. na záchodě taky sedíte nějakou dobu :think: :nevim: blbý příklad, ale… spíš bych si řekla, o jak starém dítěti mluvíme…
To samé hlídání.. upřímě chápu ty maminky, které si chtějí dítěte užít, ale já si ho chci užít, ale i to, že vidím, že je malý rád s babičkou, jinými příslušníky, tak prostě s nima určitou dobu je :think: Opět rozlišovat 7 měsíčního kojence a pak dvouleté dítě, které orpavdu už volá po babičce, bratrancích a sestřenicích.. Náš malý mi na návštěvách přimo řve, tak tam chce hají, babička a nebo když přijedeme ke švagrové a má dvě malé děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.1.11 12:22

Holky, vy tu řešíte, jestli se jít osprchovat a nechat kojence vedle v pokoji. Já znám maminky, které nechaly spícího kojence samotného doma a šly pro starší dítě do školky - nechtěly kojence budit, vždyť budou za 20 minut zpět :roll:
Já to nechápu, kojence bych doma nenechala samotného ani náhodou, ani za cenu, že ho budu muset vzbudit, i když velmi nerada. Nejde jen o minimální riziko SIDS, zvracení, dávení, ale taky se v bytovém domě může cokoliv stát a kdo bude vědět, že v mém bytě spí sám zamčený kojenec.
To je na jinou diskuzi, ale vzpomněla jsem si na to, když jsem četla, že tu řešíte tu sprchu.

Když jsme doma sami a jdu se osprchovat, svoje děti 2 a 4 roky si nechávám normálně hrát v obýváku, ložnici, už jim můžu věřit. A taky bydlíme v malém bytě, vše tam slyším. Kdybychom bydleli ve velkém domě, koupelna byla přes 2 chodby nebo v patře, taky bych se s klidem osprchovat nešla.

Když byly děti malé, hlavně malá byla blicí, když jsem se šla sprchovat - nechat kojence spícího s monitorem jsem neměla strach, když byla vzhůru, tak jedině do autosedačky, ale zase miminko a batole jsem dohromady nemohla nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.1.11 12:29

Co se týče anonymní reakce, ne nebojím se, že z mých dětí budou rozmazlení mamánci. Budu s nimi, jak dlouho to půjde. Hlídání „jen tak“ u nás prostě neexistuje.
Starší byl beze mě poprvé, když jsem byla v porodnici, zvládl to v pohodě, a to byl ještě kojen. Nástup do školky zvládl taky v pohodě, bez pláče.Nebudu to dál rozvádět. Můj názor je ten, že Ty opečovávané děti jsou v budoucnu daleko jistější, než ty děti, které byly v dobré víře matkami brzy odkládány k babičkám a do jeslí, do kolektivu. S nadsázkou a bez urážky :-)

A co se týče zakladatelky, taky si myslím, že se to časem a hlavně s dalším dítětem srovná. Moje starší dítě za babičkami jezdí, ale kdyby mi někdo v 7 měsících dítěte předhazoval, jak s nimi moje dítě bude trávit prázdniny na chalupě, tak ho taky ženu :cert:

Zase si ale nedovedu představit, že by jediný svět mých dětí byly prázdniny u babiček. Teď jsem doma, ale až budou starší, budeme všichni přes týden v práci, ve škole, počítám, že děti budou mít nějaké kroužky, záliby a víkendy budeme chtít trávit spolu, dohromady, někde. Nedovedu si představit, jak tu někdo psal, že bych měla mít 2 víkendy v měsíci děti pryč 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
4.1.11 12:30
Jana206 píše:
Holky, vy tu řešíte, jestli se jít osprchovat a nechat kojence vedle v pokoji. Já znám maminky, které nechaly spícího kojence samotného doma a šly pro starší dítě do školky - nechtěly kojence budit, vždyť budou za 20 minut zpět :roll:

Nejsou na tohle náhodou paragrafy? Něco jako opuštění dítěte, či zanedbání péče?

Mně tohle napadlo, když jsem na Nový rok sledovala film S tebou mě baví svět (mimochodem můj velmi oblíbený). Všimla jsem si tam něčeho, co mi dřív unikalo (jako bezdětné). Jak tam ti chlapi v noci běhají na běžkách. Nechali všechny děti vč. batolete v chalupě samotné. A Studénková se pak Novýho ještě ptá, proč nevzal Alberta s Michalem s sebou, že si mohli udělat pěkný večer (a to věděla, že by ostatní děti vč. jejího syna zůstali v chalupě 5km vzdálené samotné 8-o ). Jak ten celej film miluju, tak tohle mi hlava nebrala, jak ten scénář mohl někdo takto napsat. Byla jiná doba, že jim to přišlo normální? Nebo ta starší dítka (cca 8-mi letá holčička?) byla tak velká, že by to s otatními v chalupě zvládla, kdyby se v noci probudili? :nevim:

No jo, řeším blbosti, byl to jen film… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.1.11 12:36

jo, jo, taky jednu znám co nechá doma batole a jde pryč- nákup nebo nějaké jiné vyřizování , dítě samo nejmíň 5 minut na bytě…když spí
Ono každý to vidí jinak to nemá smysl se hádat, to je stejné jako očkování, příkrmy atd. :mrgreen: ALe je třeba si i uvědomit například, že když někdo má dvě děti, tak jim kolektiv nechybí.
Já mám jedno a vidím, jak je rád, když prostě někde může jít.. tak a teď to vypadá jakoby mě měl plné zuby :mrgreen: Ale prostě i když přijedem k babičce, tak si jdu na 4 hodiny pryč, nákup, vyřizování, kává s kamarádkou a máma mi říká, jak si pěkně hrajou. to stejné švagrová s dětmi, taky malého měla na půl dne a vidím jak je malý spokojený.. vlastně jde hlavně o to ne.. když nějakým dětem vyhovuje pořád být doma jenoms mámou sami, proč ne, ale myslím si i opačně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.1.11 12:39

ahoj,
taky si neumím představit ani chvilku bez miminka a myslím že se to časem nezmění. Jedné babičce nevěřím a neuznávám její výchovné a stravovací návyky a ta druhá ještě pracuje takže hlídání ani není možné. Beru to tak že mám dítě protože jsem ho chtěla a chci se o něj i starat. byla jsem asi 2 x večer nakupovat sama - hlídal manžel a byla jsem z toho tak psychicky vyčerpaná že už nikdy více. Vím že manžel je vzorný a stará se stejně dobře jako já , já ale potřebuju být u toho :) ještě ani nevozil sám kočárek a malému je 3 a půl měsíce. Všichni říkají že až budeme mít druhé mimčo tak se to změní - nevěřím tomu :) navíc mám šílené představy o tom co všechno by se mohlo stát, katastrofické scénáře přímo před očima, ale snažím se s nimi bojovat. Vzpomeň si co jsi vyváděla jako malá holka ty :) mně se u babiček vždycky moc líbilo ale teď nejsem sto pochopit mamku jak to mohla dovolit :)Moje rada zní - dejme tomu čas snad to bude lepší a pokud ne tak se svět určitě nezboří , hezký den všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.1.11 12:39

Ahojky

Tak to já se jdu klidně okoupat když jsme sami doma.I skočím se psama před barák.

Jde asi o to jaký máme děti.Já pustím pohádku a vím,že se od ní nehne a když už tak slyším co dělá(když jsem ve vaně).Má zákaz komukoliv otevírat..

Opustit kojence bych asi taky nedala,ale večer chodím se psama,když už prcek spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.1.11 12:40

jo k tomu filmu, i my jsme si toho teď všimli :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.1.11 12:40
kvaček píše:
jo, jo, taky jednu znám co nechá doma batole a jde pryč- nákup nebo nějaké jiné vyřizování , dítě samo nejmíň 5 minut na bytě…když spí
Ono každý to vidí jinak to nemá smysl se hádat, to je stejné jako očkování, příkrmy atd. :mrgreen: ALe je třeba si i uvědomit například, že když někdo má dvě děti, tak jim kolektiv nechybí.
Já mám jedno a vidím, jak je rád, když prostě někde může jít.. tak a teď to vypadá jakoby mě měl plné zuby :mrgreen: Ale prostě i když přijedem k babičce, tak si jdu na 4 hodiny pryč, nákup, vyřizování, kává s kamarádkou a máma mi říká, jak si pěkně hrajou. to stejné švagrová s dětmi, taky malého měla na půl dne a vidím jak je malý spokojený.. vlastně jde hlavně o to ne.. když nějakým dětem vyhovuje pořád být doma jenoms mámou sami, proč ne, ale myslím si i opačně…

S mámou přece neznamená s mámou sami doma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.1.11 12:44

Přesně tak, s mámou neznamená být sami doma 8-o
My máme hoodně bohatý program, pokud jsou děti zdravé. Záleží na počasí a období. Např. mateřské centrum a jejich akce, v každém ročním období je něco, je to i pro starší školkové děti, starší cvičení v Sokole, pravidelně loutkové divadélko,jen tak chození ven na dětská hřiště, na „zahrádky“ upravené pro pobyt s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.1.11 12:46

no to je to, každý to má jinak… ten kdo je na bytě sám, manžel v práci a mamina celý den sama s dítětem a nebo mamina s dítětem a rodinný dům, kde má například ještě tchánovce… Proto píšu, že u každého to je jiné a má jiné možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.1.11 12:46

a všechny nemají možnosti tak nabytého programu :-),ale jak píšu, hlavní je, to co vyhovuje rodině a dítěti..
Já jsem na bytě sama, kde momentálně bydlím, tak neni ani dětské hřiště a děti to už vůbec, takže pro mě je zase dobré, když si malého někdo vezme.. například jede na půl dne ke švagrové, kde si hraje s dětmi a nebo jedeme k babičce, která samozřejmě navrhne, odpočin si, já se budu malému věnovat…
takže z mojého pohledu to je, že má i jiné vybytí, než se jenom se mnou hrát, zpívat, tancovat doma, a chodit ven na procházku, ale kolektiv

Příspěvek upraven 04.01.11 v 12:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat