Přílišná fixace na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní píše:
Znam i horší případy.Známá se nejde ani osprchovat,pokud není doma manžel.Malá nesmí být bez dozoru.
Tyjo a to někdo jako dělá, že nechá děcko jenom tak, ať si poradí a jde se v klidu sprchovat? Já jsem teda asi ten horší případ, ale mám plno příležitostí se osprchovat, když Samík spí nebo je MM doma, případně, když není vyhnutí, je se mnou v koupelně a krámuje si tam
Když byl miminko, tak jsem si ho třeba vzala na lehátku s sebou. Jako novorozenec hodně blil, takže bych rozhodně neměla nervy na to, se někde v klidu mydlit, když by byl vedle sám
Uznávám, že u druhého budu otrlejší, ale zas nechat někde bez dozoru spolu batole a mimino je podle mě jenom pro silné povahy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:Anonymní píše:Tyjo a to někdo jako dělá, že nechá děcko jenom tak, ať si poradí a jde se v klidu sprchovat? Já jsem teda asi ten horší případ, ale mám plno příležitostí se osprchovat, když Samík spí nebo je MM doma, případně, když není vyhnutí, je se mnou v koupelně a krámuje si tam
Znam i horší případy.Známá se nejde ani osprchovat,pokud není doma manžel.Malá nesmí být bez dozoru.Když byl miminko, tak jsem si ho třeba vzala na lehátku s sebou. Jako novorozenec hodně blil, takže bych rozhodně neměla nervy na to, se někde v klidu mydlit, když by byl vedle sám
Uznávám, že u druhého budu otrlejší, ale zas nechat někde bez dozoru spolu batole a mimino je podle mě jenom pro silné povahy
I když jsem se tady nechtěla moc zapojovat do debaty, tak s tímhle musím souhlasit. Otázka je, zda se to dá nazvat silnou povahou nebo nezodpovědností.....
Malá mi ublívá furt a kolikrát se pěkne dusí, musela bych se hodně uhodit do hlavy, abych se šla v klidu sprchovat. Hlavně, proč to jako dělat, vždyť toho času kdy se to dá stihnout je mraky.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nechat dítě bez dozoru a jít se osprchovat bych neudělala ani ted ![]()
Když mu bylo cca 1,5-2 roky tak sem se vedle zakoukala na tv a pak sem si uvědomila že vedle je malej.Už měl přitáhlou židličku na balkon a lezl se podívat na kočičky za barákem
.Máme vcelku nízké zábradlí a přepadnul byl raz dva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si myslím, ale , že záleží na věku dítěte. Je jasné, že se nemůjdu sprchovat když mám kojence, ale nevím, jaký věk anonymní myslela…
Například já mám 2 leté dítě a klidně bych se osprchovat šla, vzala bych si ho do koupelny… a záleží jak tam dlouho bude. Já když byl malý malý, tak jsem tam vlítla - když byl manžel doma a během pár v mžiku jsem se umyla a oblékla.. na záchodě taky sedíte nějakou dobu
blbý příklad, ale… spíš bych si řekla, o jak starém dítěti mluvíme…
To samé hlídání.. upřímě chápu ty maminky, které si chtějí dítěte užít, ale já si ho chci užít, ale i to, že vidím, že je malý rád s babičkou, jinými příslušníky, tak prostě s nima určitou dobu je
Opět rozlišovat 7 měsíčního kojence a pak dvouleté dítě, které orpavdu už volá po babičce, bratrancích a sestřenicích.. Náš malý mi na návštěvách přimo řve, tak tam chce hají, babička a nebo když přijedeme ke švagrové a má dvě malé děti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, vy tu řešíte, jestli se jít osprchovat a nechat kojence vedle v pokoji. Já znám maminky, které nechaly spícího kojence samotného doma a šly pro starší dítě do školky - nechtěly kojence budit, vždyť budou za 20 minut zpět ![]()
Já to nechápu, kojence bych doma nenechala samotného ani náhodou, ani za cenu, že ho budu muset vzbudit, i když velmi nerada. Nejde jen o minimální riziko SIDS, zvracení, dávení, ale taky se v bytovém domě může cokoliv stát a kdo bude vědět, že v mém bytě spí sám zamčený kojenec.
To je na jinou diskuzi, ale vzpomněla jsem si na to, když jsem četla, že tu řešíte tu sprchu.
Když jsme doma sami a jdu se osprchovat, svoje děti 2 a 4 roky si nechávám normálně hrát v obýváku, ložnici, už jim můžu věřit. A taky bydlíme v malém bytě, vše tam slyším. Kdybychom bydleli ve velkém domě, koupelna byla přes 2 chodby nebo v patře, taky bych se s klidem osprchovat nešla.
Když byly děti malé, hlavně malá byla blicí, když jsem se šla sprchovat - nechat kojence spícího s monitorem jsem neměla strach, když byla vzhůru, tak jedině do autosedačky, ale zase miminko a batole jsem dohromady nemohla nechat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče anonymní reakce, ne nebojím se, že z mých dětí budou rozmazlení mamánci. Budu s nimi, jak dlouho to půjde. Hlídání „jen tak“ u nás prostě neexistuje.
Starší byl beze mě poprvé, když jsem byla v porodnici, zvládl to v pohodě, a to byl ještě kojen. Nástup do školky zvládl taky v pohodě, bez pláče.Nebudu to dál rozvádět. Můj názor je ten, že Ty opečovávané děti jsou v budoucnu daleko jistější, než ty děti, které byly v dobré víře matkami brzy odkládány k babičkám a do jeslí, do kolektivu. S nadsázkou a bez urážky ![]()
A co se týče zakladatelky, taky si myslím, že se to časem a hlavně s dalším dítětem srovná. Moje starší dítě za babičkami jezdí, ale kdyby mi někdo v 7 měsících dítěte předhazoval, jak s nimi moje dítě bude trávit prázdniny na chalupě, tak ho taky ženu ![]()
Zase si ale nedovedu představit, že by jediný svět mých dětí byly prázdniny u babiček. Teď jsem doma, ale až budou starší, budeme všichni přes týden v práci, ve škole, počítám, že děti budou mít nějaké kroužky, záliby a víkendy budeme chtít trávit spolu, dohromady, někde. Nedovedu si představit, jak tu někdo psal, že bych měla mít 2 víkendy v měsíci děti pryč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
Holky, vy tu řešíte, jestli se jít osprchovat a nechat kojence vedle v pokoji. Já znám maminky, které nechaly spícího kojence samotného doma a šly pro starší dítě do školky - nechtěly kojence budit, vždyť budou za 20 minut zpět…
Nejsou na tohle náhodou paragrafy? Něco jako opuštění dítěte, či zanedbání péče?
Mně tohle napadlo, když jsem na Nový rok sledovala film S tebou mě baví svět (mimochodem můj velmi oblíbený). Všimla jsem si tam něčeho, co mi dřív unikalo (jako bezdětné). Jak tam ti chlapi v noci běhají na běžkách. Nechali všechny děti vč. batolete v chalupě samotné. A Studénková se pak Novýho ještě ptá, proč nevzal Alberta s Michalem s sebou, že si mohli udělat pěkný večer (a to věděla, že by ostatní děti vč. jejího syna zůstali v chalupě 5km vzdálené samotné
). Jak ten celej film miluju, tak tohle mi hlava nebrala, jak ten scénář mohl někdo takto napsat. Byla jiná doba, že jim to přišlo normální? Nebo ta starší dítka (cca 8-mi letá holčička?) byla tak velká, že by to s otatními v chalupě zvládla, kdyby se v noci probudili? ![]()
No jo, řeším blbosti, byl to jen film… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo, jo, taky jednu znám co nechá doma batole a jde pryč- nákup nebo nějaké jiné vyřizování , dítě samo nejmíň 5 minut na bytě…když spí
Ono každý to vidí jinak to nemá smysl se hádat, to je stejné jako očkování, příkrmy atd.
ALe je třeba si i uvědomit například, že když někdo má dvě děti, tak jim kolektiv nechybí.
Já mám jedno a vidím, jak je rád, když prostě někde může jít.. tak a teď to vypadá jakoby mě měl plné zuby
Ale prostě i když přijedem k babičce, tak si jdu na 4 hodiny pryč, nákup, vyřizování, kává s kamarádkou a máma mi říká, jak si pěkně hrajou. to stejné švagrová s dětmi, taky malého měla na půl dne a vidím jak je malý spokojený.. vlastně jde hlavně o to ne.. když nějakým dětem vyhovuje pořád být doma jenoms mámou sami, proč ne, ale myslím si i opačně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
taky si neumím představit ani chvilku bez miminka a myslím že se to časem nezmění. Jedné babičce nevěřím a neuznávám její výchovné a stravovací návyky a ta druhá ještě pracuje takže hlídání ani není možné. Beru to tak že mám dítě protože jsem ho chtěla a chci se o něj i starat. byla jsem asi 2 x večer nakupovat sama - hlídal manžel a byla jsem z toho tak psychicky vyčerpaná že už nikdy více. Vím že manžel je vzorný a stará se stejně dobře jako já , já ale potřebuju být u toho
ještě ani nevozil sám kočárek a malému je 3 a půl měsíce. Všichni říkají že až budeme mít druhé mimčo tak se to změní - nevěřím tomu
navíc mám šílené představy o tom co všechno by se mohlo stát, katastrofické scénáře přímo před očima, ale snažím se s nimi bojovat. Vzpomeň si co jsi vyváděla jako malá holka ty
mně se u babiček vždycky moc líbilo ale teď nejsem sto pochopit mamku jak to mohla dovolit
Moje rada zní - dejme tomu čas snad to bude lepší a pokud ne tak se svět určitě nezboří , hezký den všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky
Tak to já se jdu klidně okoupat když jsme sami doma.I skočím se psama před barák.
Jde asi o to jaký máme děti.Já pustím pohádku a vím,že se od ní nehne a když už tak slyším co dělá(když jsem ve vaně).Má zákaz komukoliv otevírat..
Opustit kojence bych asi taky nedala,ale večer chodím se psama,když už prcek spí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kvaček píše:
jo, jo, taky jednu znám co nechá doma batole a jde pryč- nákup nebo nějaké jiné vyřizování , dítě samo nejmíň 5 minut na bytě…když spí
Ono každý to vidí jinak to nemá smysl se hádat, to je stejné jako očkování, příkrmy atd.ALe je třeba si i uvědomit například, že když někdo má dvě děti, tak jim kolektiv nechybí.
Já mám jedno a vidím, jak je rád, když prostě někde může jít.. tak a teď to vypadá jakoby mě měl plné zubyAle prostě i když přijedem k babičce, tak si jdu na 4 hodiny pryč, nákup, vyřizování, kává s kamarádkou a máma mi říká, jak si pěkně hrajou. to stejné švagrová s dětmi, taky malého měla na půl dne a vidím jak je malý spokojený.. vlastně jde hlavně o to ne.. když nějakým dětem vyhovuje pořád být doma jenoms mámou sami, proč ne, ale myslím si i opačně…
S mámou přece neznamená s mámou sami doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, s mámou neznamená být sami doma ![]()
My máme hoodně bohatý program, pokud jsou děti zdravé. Záleží na počasí a období. Např. mateřské centrum a jejich akce, v každém ročním období je něco, je to i pro starší školkové děti, starší cvičení v Sokole, pravidelně loutkové divadélko,jen tak chození ven na dětská hřiště, na „zahrádky“ upravené pro pobyt s dětmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no to je to, každý to má jinak… ten kdo je na bytě sám, manžel v práci a mamina celý den sama s dítětem a nebo mamina s dítětem a rodinný dům, kde má například ještě tchánovce… Proto píšu, že u každého to je jiné a má jiné možnosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a všechny nemají možnosti tak nabytého programu
,ale jak píšu, hlavní je, to co vyhovuje rodině a dítěti..
Já jsem na bytě sama, kde momentálně bydlím, tak neni ani dětské hřiště a děti to už vůbec, takže pro mě je zase dobré, když si malého někdo vezme.. například jede na půl dne ke švagrové, kde si hraje s dětmi a nebo jedeme k babičce, která samozřejmě navrhne, odpočin si, já se budu malému věnovat…
takže z mojého pohledu to je, že má i jiné vybytí, než se jenom se mnou hrát, zpívat, tancovat doma, a chodit ven na procházku, ale kolektiv
Příspěvek upraven 04.01.11 v 12:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit