Princip kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12330
20.2.18 22:06

Koj a neřeš to, někomu se prsa nenalévají a kojí třeba do dvou let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
20.2.18 22:13

To že se mi nenálevají prsa vůbec neřeším, jen se mě tady na to někdo ptal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.18 22:29

Vzpomínam si že někdy během prvních 5mesicu (ale už nevím přesně kdy), přišel zlom, a zatímco před tím se kojil dycky tak 20 minut v kuse, tak najednou mu stacily tak asi 4 minuty. Nemůže to být tohle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
20.2.18 22:32

Nevím, ale mám pocit že nemám skoro žádné mléko(ten pocit mám už pár týdnů).občas se objeví jen pár kapek, takže si nemyslím, že by byla tak rychle najedená když to skoro neteče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
20.2.18 22:35

@aduska912
Vim presne co myslis. Resila jsem to dva dny zpatky. Malej mi u toho usne i kdyz to uz mesic nedelal, vzbudi se a breci a zas ho prilozim a porad dokola. Beru homeopatika na podporu tvorby mleka, piju pred nebo pri kojeni teply kojici caj, davam si pozor at piju 2,5-3l, protoze jak pijes vic, vyplavuje se hormon na tvorbu mleka a ma se odpocivat, ale to s nasim uplakankem nedavam (to usinani u kojeni u nej proto moc nechapu, pac ten v klidu nikdy neji :D ). Jak jde den, mlika mam min, tim myslim hlavne vecer. Kdyz malej hezky saje a neusina tak citim jak se mliko tvori, ale kdyz u toho usina, tak mam taky pocit, ze tam nemuze byt nic s taky jsem si sla odstrikat a s tezi jsem odstrikala 20ml z obou prsou. Proste kdyz nam sajou min ti prckove tak se to mliko pak o to min tvori. Pokud ti mala neplace, tak bych to neresila, ale ja ted nevim, jestli jsi psala, ze jo nebo ne. Dala bych dokrm pokud by brecela, bohuzel ja malymu vzdy davala vse strikackou a ted uz to nechce a zakuckava se mi u toho a pak hysterickej plac, lahvicku od medely calma nevysaje vecer unavenej uz tuplem, to je lehci i tahat z prsa nez z tohohle kramu a normalni lahvicku jsem se bala dat, ale pokud se pouzije jednou, tak to snad neni uplna katastrofa :nevim: co ma clovek delat.. my musime byt psychicky v pohode a pak budou i miminka a my budeme v pohode, kdyz budeme vedet, ze nehladovi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
20.2.18 22:46

Mě malý přibíral 250g za týden a z prsou mi také žádné mléko při odsávání neteklo, prostě to vytáhl jen syn. a první 3 měsíce jsem snad jen kojila, byl to nenažranec a taky u toho pořád usínal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
20.2.18 22:51

@iiiv Jenze ja malyho vazim a zjistim, ze vypil 30ml a rve mi jak tur Myslim si, ze jak tehotenstvi tak miminko je individualni a rady jsou skvely, ale kdyz si nekdo neco nezazije, tak jsou to tak rady do zahrady :roll:
No neni to jednoduchy vyznat se v tom, co ty malinky trapi, ale kdyz se ty mame neco nezda, tak se asi opravdu neco deje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
20.2.18 22:56

@sajinas a jak je malý starý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
20.2.18 22:57

@iiiv za 9dni tri mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
20.2.18 23:00

@sajinas takže období růstového spurtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
20.2.18 23:47

@iiiv to ze miminku nestaci 30ml, kdyz ma vypit cca 140ml neznamena, ze to je rustovy spurt prece
Probrala jsem to s laktacni poradkyni. Proste mam min mlika a uz jsem to prijala a neco s tim delam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
21.2.18 08:14

@sajinas můj první syn nikdy nevypil co měl, v roce pil maximálně 90ml. Taky záleží jak mimčo často pije, jestli pije 30ml po hodině nebo po třech. Nejdůležitější pro začátky je kojení i noci, kdy se nejvíc stimuluje tvorba mléka. Ale někomu to prostě jde někomu ne. Každá maminka a miminko to má jinak. :hug: :hug: :hug: Přeji aby to u vás bylo ku spokojenosti obou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
21.2.18 08:54

@iiiv prave, ze pije kolem 100ml 6× denne a vecer to nevytahne a place hlady noo :(
Dekujeme :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
21.2.18 09:31

Mě dcera mezi 2. a 3. měsícem visela na prsu furt. Ucucla, nechtěla nebo usnula a za chvíli řev, že má hlad. Ale přibírá od narození hezky, takže to neřeším a kojím dle jejích požadavků. Jen to bylo psychicky a časově trošku náročné, obzvlášť se starším dítětem za zadkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
21.2.18 09:39

@aduska912

Ona se také upravuje doba kojení. Pamatuju si, že malý se ze začátku kojil klidně i tři čtvrtě hodiny - a pak najednou mu stačilo 5-10 minut a byl najezený. Tak jsem z toho byla nejdřív nervózní, nechápala jsem, co se to děje - ale evidentně měl dost. Pak jsem se dočetla že okolo toho třetího měsíce se to takhle mění a mimča se napijí rychleji než dříve.
Jak rostou, zvětšuje se jim pusinka a sají efektivněji a rychleji se nají. Třeba to bude tím.
A jak psaly holky, důležité je, že přibírá a prospívá.
Nabaští se a pak usne - tak to by mohla být spokojená přece :-) Myslím, že kdyby měla hlad, nespala by a brečela by. Věřím, že to bude ok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová