Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Máš pravdu, a vymýšlet si proč jsem doma, nebo říkat, že se o tom nechci bavit…to je akorát na spekulace. A to jsou potom teorie.
bavila jsem se po telefonu s paní od jednoho obchodního partnera, říkala jsem ať se obrátí na kolegyni, že já jsem dlouhodobě mimo, tak první otázka - jeee, vy jste těhotná? Ne, to nejsem… A ona jeeeej, tak hlavně, ať jste brzo zdravá, to je hrozné, ni bavila se se mnou jak bych měla umřít
![]()
V práci hodně záleží na šéfovi a kolektivu, ale pokud jsou trošku normální, tak jim to pak dojde a možná změní i názor na to, že tam člověk neni pár dní, protože budou vědět, že to není tvůj rozmar… ![]()
@Hearty tak Co, jak je po transféru? A @Serpentini jak je před transférem? Už se ti to taky blíží a budeme to mít za sebou všechny. Já jsem dneska 6tý den a žádný bolavý prsa ani jiný příznaky. Jen mě pobolívá břicho občas. Holky, bylo by krásný, kdybychom měly v této skupince 100% úspěšnost
. Odkud Vůbec jste? Já z Olomoucka.
@Bleková Jo jo, zítra bude velký den. Ale je mi hrozně, v práci se to vyostřuje, máme tam trošku personální krizi a ty dva dny neschopenky mi pořád vyčítají, dokonce mi bylo řečeno ať si ten výkon posunu na jindy
pořád nevědí o co jde, jen jsem řekla že jdu na výkon a že se toho bojím, tak se o tom nechci bavit. Mám z nich nervy v háji a přemýšlím jak to vyřešit. Po jak dlouhé době od zavedení máte v úmyslu jít do práce? Přemýšlím že bych si o týden prodloužila neschopenku, protože jakmile tam vlezu tak budou dělat naschvály a okamžitě začnou nařizovat přesčasy, změny ve směnách, apod… takhle se běžně mstí i za to když si někdo vezme dovolenou
a já mám takhle brzo strach aby mi ten stres neublížil
@Serpentini to mě Vážně mrzí. Jestli to klapne, tak já už do práce nepůjdu. Chci zůstat doma celé těhotenství. V práci ti nemůžou nějak vyhrožovat ani znepřijemňovat život kvůli pár dnům. Být tebou, hodím se marod na Co nejdýl a ani Jim nemusíš nic vysvětlovat. Navíc tou nemocenskou jsi chráněná a nemůžou tě jen tak ze dne na den vyhodit, protože mi je jasný, že toho se asi bojíš Nejvíc. Už takhle máme nervy a ještě tohle do toho. Musí to být hrozný. Ani si to nedokážu představit. Minimálně bych doma zůstat do krevnich testů, ať si v klidu. ![]()
Holky, už teď dobrý. Transfer byl šílený, nechápu to, první ET bylo naprosto v klidu, zmaknute za 5 minut a v pondělí ten KET… Ani by mě nenapadlo, že u toho můžou nastat komplikace, ale zážitek teda hrozný…nechci ale vystrašit a vystresovat @Serpentini, která to má za pár, protože to nebylo úplně standardní. Chlapa tam chudáka malém trefil šlak… Ale pozitivní je, že se krásně rozmrazil, do odpoledne začala blasticka hatchovat, ukázali nám ji na obrazovce, embryolozka říkala, že je výstavní. Tak doufám, že o co byl šílenější začátek, o to bude lepší konec… kéž by!
Jinak já budu doma do testu z krve a dál dle výsledků
už tak to je náročné, budu odpočívat a nemíním se nervovat. A já jsem z Ostravy.
@Hearty no prosím tě.
tak hlavně, že tam je.. Já to měla úplně v pohodě. Vůbec nic jsem necítila.
@Bleková No to já poprvé taky právě. Ale teď se nemohli dostat přes čípek, nakonec mi ho roztahovali kleštěma, bolest šílená, krve jak z vola, krvácela jsem strašně celé odpoledne. Psychika šílená, bála jsem se, že se tam nemohl udržet ![]()
@Hearty šmarjá. To by mě nenapadlo tohle. To roztahování jsem zažila, když mi před lety zjišťovali průchodnost vejcovodů pod rentgenem… ![]()
Cože??? To jako vážně? A jak dlouho normálně probíhá samotné zavedení když je všechno v pořádku? A řekli ti proč to nešlo podle plánu? Co bylo špatně?
@Serpentini klid, bude to Dobrý. Uvidíš. Nejdřív ti tam dají to kovový zrcátko úplně stejně jako při běžné prohlídce, pak vyčistí čípek. To je jako když dělají stěr při prohlídce a pak tam zavede tenounkou hadičku s trochou tekutiny, ve které je to embryo. Pak udelá ultrazvuk a zkontroluje, že je vše kde má být. Mě ten ultrazvuk ukázala a viděla jsem takový 2 svítící čárky. To prý byly vzduchové bubliny kolem toho nebo co. A to zavedení přes čípek jsem vůbec necítila. Jsem si jistá, že to, co se stalo @Hearty bylo opravdu nestandardní a že se ti to nestane. ![]()
Celé to trvalo max 5 minut. Pak jsem hodinu ležela. A pak jsem šla domů.
@Serpentini klid, je to tak jak popisuje @Bleková fakt, 5 minut a hotovo. Budeš to tak mít. Paní doktorka nevěděla prý, proč to tak bylo, když první transfer byl ok u mě. Fakt se neboj. U nás v caru se akorát neleží hodinu, ale jen 15 minut, pak zaplatit a domů
@Bleková a co ty, jak se cítíš?
Já nevím, popravdě jsem teď úplně vyděšená
ještě zavádím crinone a mám z toho dole takový cucky tak mám strach aby to něčemu nevadilo ![]()
Ty jo, jsem snad nikdy neměla větší strach. Zlatá maturita, přijímačky na VŠ a zkouškové ![]()