Přirostlá kůžička k žaludu :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
6.8.09 19:31

ono právě nebyl problém v tom zákroku, to mu udělala dr. během chvilinky a dokonce ani moc neplakal, rozhodně ne víc jak při očkování, během chvilky bylo po všem, to opravdu, z toho důvodu je toto určitě lepší řešení než chirurgicky a hlavně narkóza je taky nic moc.
Co se týče zákroku bylo to ve vteřině i očištěné, bohužel horší bylo to potom a to by následovalo i po chirurgickém zákroku :? z ordinace jsme odcházeli bez jediné slzičky, fakt, zákrok jako takový snad tak příšerný nebyl. kdyby aspon dali nějakou zmrtvující mastičku, tu jsem sháněla, aby ho to tak neřezalo při tom čůrání…když to existuje na puchýře.
Bohužel, v tomto ohledu jsme stále jak ve středověku, to by se člověk fakt po…al

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
6.8.09 21:45

Kleo, my jsme byli na tom stejně, když mu to doktorka stahovala, tak plakal, ale jen proto, že jsme ho násilím drželi. Když jsme vycházeli z ordinace, tak byl vysmátý. Vše nastalo, až se chtěl vyčůrat. Chudáček řval bolesti a sápal se po mně. Trvalo to tak tři dny, než konečně mohl normálně čůrat, byla jsem z toho špatná, že jsem mu nemohla pomoci a už bych to nechtěla zažit. Teď se snažíme po koupání přetahovat, šlo to krásně, ale problém nastal, když jsme to měli stáhnout zpátky, prostě to nešlo až po pár minutách se podařilo. To se nám stalo dvakrát a od té doby už máme strach přetahovat to celé, takže přetahujem jenom do poloviny žaludu a postupně se budem snažit dál a dál. Občas uvařím heřmánek a propláchnem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
6.8.09 21:53

Andrejko, já po tom co chudáček zažil dělám fakt poctivě skoro každý den, někdy po třech dnech, ale fakt na to myslím. Rozumím, to se mi taky občas stane, zvlášt když to dělám při sprchování (dočasně nemám vanu) tak to jde mokrou rukou blbě. Když se mi to stane, mám fígl, vezmu celou tu kůži až od kořene, stisknu a přetáhnu snadno (tím se krásně vrátí jak má být) je to hrozný to takhle popisovat, ale holt musíme pro ty broučky dělat první poslední, aby už nikdy nikam nemuseli :?
a to jsem si říkala, že když nemám holku, nebudu mít žádný starosti a oni jsou ti chlapi snad ještě problémovější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
6.8.09 22:01

Kleo, myslíš, že když to dělám mu jen do poloviny, žeby ta kůžička mohla zarůst? Jo a také jako u vás, měl tam hodně mazu, tak mu to dr musela přeáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
6.8.09 22:04

Nechci aby si tím zas musel projít, tak se také snažím mu to přetahovat. Nejhorší byl asi ten první týden co mu to dr přetáhla, nechtěl si na to dát šáhnout, tak jsme mu pár dnů dali pokoj a pak pomaloučku začali přetahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
6.8.09 22:17

Kleo a objevuje se tvému malému na žaludu takový bílý maz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
6.8.09 23:54

Andrejko, myslím, že jde hlavně o to, jestli jsi mu to přetahovala úplně, až za žalud a už to měl zahojené. Obávám se toho, že pokud jste mu to nepřetáhli a nechali uzdravit jen pri stahování do půlky, tak to přirůst mohlo. Já už třeba vím, že kdybych mu to nechala klidně měsíc, tak už mu to nesroste, protože to má už dávno úplně uzdravené. Ale dělám to, protože by se mohla trochu zúžit ta kůžička na konci a pak by ho to mohlo štípnout nebo jít hůř, jestli mi rozumíš.
Co to přetahujeme celé, po té naší operaci, tak nemá maz vůbec žádný, nic se mu nedělá, já mu to právě přetáhnu a osprchnu, právě taky kvůli hygieně, jen vodou ničím jiným.

asi se mu to tam dělá proto, že to tam nemá uvolněné. třeba jde jen překonat váš strach, že to nepůjde zpátky, jestli je to dlouho, tak možná raději s dohledem lékařky - pro jistotu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
6.8.09 23:58

vím, že tomášek to měl právě přirostlé skoro přes celý žalud a možná i pod ním, proto kdybych nestahovala úplně, tak by nám to stopro přirostlo, protože to měl celé živé, bez kůže.
Ale jak říkám, jestli jste přetahovali celé v době, kdy už měl uzdravené, tak je to snad v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
12.4.11 15:41

bílá boule pod přilepenou kůžičkou (k žaludu)...

Mám praktický dotaz. Když má malej přirostlou či přilepenou kůžičku k žaludu (je mu rok a 3/4) a teď se mu tam pod tou přilepenou kůžičkou udělala taková ta bílá boule, musí se to hned vyndat, aby se to nazanítilo? A jestli jo, tak jak :think: , když mi připadá, že to má pod tím zalepeným? Nechce se mi chodit k pedr., protože je zastáncem „násilí“ a já ne. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.11 16:35

my jsme byli na urologii ve 3měs. a když už jsme tam byli,zeptala jsem se dr.,zda to tedy řešit-urolog řekl,pokud nemá problémy,neřešit.Synovi bude 7,přetáhnout mu to nejde ani do půli-podotýkám,že se u nás nejedná o fimozu.Mladší syn(4) to má lepší,ale taky se do toho moc nemontuju-dr.jsem řekla,že to řešit nechci a ta to akceptuje-minulá dr.nás chtěla v roce a půl poslat taky na zákrok-odmtla jsem s tím,že v jiných zemích se to taky nedělá-žila jsem v Německu a tam to nechávají taky na přírodě-oni si s tím kluci poradí,když si s tím začnou hrát :wink: kámoška to chtěla mít vyřešené v tom roce a půl,udělali to také sondičkou a měli denně přetahovat,jenže kámoška to stáhla dolů a nešlo to zpátky,oteklo to,zfialovělo,jeli na pohotovost,kde jim to zase vrátili,její syn měl od té doby několikrát zánět,měli s tím šílené trable.Takže pokud se dělají bouličky mazu,pak ano,ale když není problém,tak neřešit-je to jako se zoubkama,když nevylezou hned,taky se neprořezávají dásničky přeci a čeká se,až vylezou samy od sebe.Oni si s tím kluci poradí,četla jsem mnoho případů,kdy díky tomu stržení vznikly pak trhlinky,co dělaly klukům potíže i v dospělosti.A samotný zákrok záleží samozřejmě na dr.,jak je šikovný-někdo to umí,někdo to serve násilím :-?

• Citovat
  • Upravit
109
12.4.11 17:03

Chytilenka ahoj, tak já jsem to samé zjistila asi před 14 dny, už jsem o tom něco četla dřív, takže vím že pokud mu nejde předkožka přetáhnout tak se bez dr. neobejdete, no zašla sem tam hned, dala mi mastičku triamcinolon, je to na uvolnění té předkožky, měla jsem mazat 2 týdny a doufat že to povolí samo, to se ale nestalo, tak sme tam zrovna dneska byli znovu, vyčetla jsem že se chodí na odlepení té předkožky sondou, je to nejšetrnější, no tak došli sme do ordinace a dr. na to koukala a nakonec to chvíli jakoby třela až to přetáhla normálně rukou, to jsem teda koukala, jelikož sem byla přesvědčená že to prostě bez tý sondy nepůjde, měl vidět jen opravdu malou hlavičku, no malej (2,5) řikal že ho bolí a brečel, ale myslím že to nebylo tak hrozný, po chvilce už byl dobrej, ted sme doma a čekám co bude, má ho to pálit při čůrání a máme mazat framikoinem, ale vypadá to moc dobře, už může normálně přetahovat, takže z toho mám dobrej pocit. A teda co mu z toho vyndala ten bílej mázek to byl teda fakt sajrajt, už to tam musel mít dlouho, já myslela že to je jakoby tvar toho žaludu ale při blízkém ohledání sem zjistila že to byl celou dobu ten maz. Takže určo vyražte k dr. , já té své věřím na stopro, není to sadistka, takže sem se nebála. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaczenkaneprihl.
12.4.11 17:08
Chytilenka píše:
Mám praktický dotaz. Když má malej přirostlou či přilepenou kůžičku k žaludu (je mu rok a 3/4) a teď se mu tam pod tou přilepenou kůžičkou udělala taková ta bílá boule, musí se to hned vyndat, aby se to nazanítilo? A jestli jo, tak jak :think: , když mi připadá, že to má pod tím zalepeným? Nechce se mi chodit k pedr., protože je zastáncem „násilí“ a já ne. :-?

V roce a půl se s tím nedělá vůbec nic a je to úplně normální. My tím utíkali k urologovi a ten mi vysvětlil, že je to kulička smegmatu, která u tak malých dětí pomáhá rozvolňovat předkožku. Po čase nám sama odešla…

• Citovat
  • Upravit
Nepřihl.Kaczenka
12.4.11 17:10

Tu je pěkný článek na toto téma http://rodina.cz/…/article.ASP?…

• Citovat
  • Upravit
117
12.4.11 17:16

Děkuju za odpovědi ;). O tom jsem právě četla, že je to smegma, akorát jsem nevěděla, co s ním ;). A tu mastičku s kortikoidama jsme taky asi před půl rokem dostali, my ji měli mazat dokonce 6 týdnů, malej to měl tak strašně úzký, že se to nehnulo vůbec a nebyla vidět ani špička žaludu a strašil nás operací, a asi po 3 týdnech se to začlo pomalinku otevírat, teď to má tak do 1/2 žaludu, ale na tak 1/3 je to přilepený + to smegma. Ale připadá mi ta kůžička taková divná, jakoby zjizvená, i když jsme to dělali opatrně a jen s mastičkou, ale bohužel si myslim, že to udělal pedr. při tom prvním pokusu o přetažení, měl to skoro krvavý, měla jsem na dr.pěknej vztek. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
12.4.11 17:28

A děkuju za článek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie