Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jestli na tebe na pohotovosti divně koukají, tak ne proto, že by si mysleli, že jsi neschopná, ale že jsi precitlivělá a hysterčíš kvůli každému prdu. To, co popisuješ, jsou věci, které se dějí úplně běžně a děti je přežívají bez újmy. Nebuď na sebe tak náročná a uklidni se, ať nepřenášíš na dítě zbytečný stres. Bude vám oběma líp.
Spíš na tebe koukají jako na matku, co zbytečně chodí na pohotovost. Moje děti zažily horší pády, včetně toho když holka spadla v roce ze schodů a na pohotovost jsem nešla
kdybych jezdila s každým bouchnutím nebo modřinou na pohotovost, tak se tam můžu rovnou odstěhovat. Až začne lozit a chodit tak se bude někde mlátit pořád. Chápu, že máš pocit viny, že jsi jí to udělala ty, ale věř, že co popisuješ není nic. Až bude dítě řvát a nepůjde utišit, pak teprve přemýšlej nad návštěvou lékaře a ne když ji ťukneš o madlo sedačky.
A ty pády z postele, dej si ji doprostřed aby nemohla spadnout.
Prosimtě nejezdi na pohotovost pokaždé, když se trochu bouchne. Děti jsou pružne. Takových bouchancu ještě bude. Já jsem holku ve třech měsících vyklopila z kočáru. Korba byla špatně upevněna a normálně se mi vyklopila.
Naštěstí se jí nic nestalo, dopadla na deky, které se vykulily s ní.
To se všechno utřepe.
Já js nešikovná a roztržitá. Kolikrát naše děti letěly z gauče nebo z postele, praštily se u futro nebo i madlo sedačky… I let z kočárku byl, i ze schodů… nikdy z toho nebylo víc, než boule. Úplně zbytečně hysterčíš.