Přítel ignoruje má přání a nepracuje na našem vztahu

4
10.10.25 18:13

Přítel ignoruje a nic nedělá se vztahem.

Zdravím. S přítelem jsme něco přes rok. Už od začátku sem mu říkala, že bych fakt ocenila, kdyby pro mě něco zařídil, připravil třeba, ale nic se nezměnilo. Není to o drahých dárcích. Přijde domů a celou dobu kouká do telefonu, kolikrát na něj mluvím a on ani nevnímá. Na narozeniny sem byla celý den sama a když přišel, bez kytky a ničeho, zeptal se jestli chci jít do kina - to byl celý jeho plán. Vánoce vlastně to samé. Teď jsme měli nedávno výročí a pokud bych nezařídila já restauraci kam jít, nikam nejdem. O kytku sem si musela zase říct. A takhle je to neustále. Nikdy pro mě nic nevymyslel a mě to už štve. A říkám mu to stále.
Když se do toho přidá ještě to s tím telefonem, je to peklo.
Jinak je hodnej, doma trochu uklidí, psa vyvenčí. Vím, že mě miluje a já jeho stále taky. Ale uz sem z toho unavena a mam pocit, ze můj živit by se bez něj vlastně tolik nezměnil…. Mate to tak některá také? Nějaké rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36171
10.10.25 18:22

Moc tě nežere no. Běž o dům dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35964
10.10.25 18:25

Kolik vám je a jak jste spolu dlouho? Můj taky trochu upadá na snaživosti, ale jsme spolu skoro 17 let :nevim:
Ten t uj asi nic nemusí, tak má pocit, ze má hotovo a nemusí se uz vlastně snažit. Jsi mu jedno, jestli si moc jistej a je to nuda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.10.25 18:28

Rok a půl. Je to problém od začátku. Známe se dlouho předtím, snažil se o mě rok než jsme spolu vůbec začali chodit. Byl tu pro mě když mi bylo jednu dobu nejhůř, jako psychická opora. Vím, že mě miluje. Na tyhle věci třeba není ale zase když ví, že já ano a nic s tím nedělá, že absolutně nic, tak si říkám, jestli to má cenu dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
10.10.25 18:28

Nemiluje. Když tě chlap miluje, tak to vypadá jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8699
10.10.25 18:44

Pozor - trochu uklidí - tak to je fakt přítel do života :zed: fakt tě miluje? I tomu telefonu věnuje více pozornosti než tobě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
10.10.25 19:26

Ano..mam to úplně stejně…když má chlap narozky, tak dělám dort a dárky a..on pro mě nic..jen leží na gauči a mobil v ruce..nemá cenu vůbec to řešit.. nezmění se nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6892
10.10.25 19:46

Holky, proč s těma chlapama jste? Byli vam přiděleni národním výborem? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.10.25 19:54

@Rena7819 že? A ani nejde o dárky. Stačilo by kdyby řekl,,Hele zlato vymyslel sem tady ten výlet, pojedeme tam a tam”. Jakoukoliv iniciativu…. Cokoliv vymyslet, udělat radost sám od sebe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
10.10.25 20:03

@Mikyink Tak se taky přidám s dotazem - někdo vám ho přidělil? Když stojí za prd, tak nebreč a najdi si jinýho. Copak nevidíš, že na tebe úplně dlabe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
10.10.25 20:13

Protože někdo to má tak, že lepší takovej než žádnej…pro mě těžko pochopitelné, ale mám takové 2 kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20924
10.10.25 20:18
@Magical-eyes píše: Více

A že jim toto brání najít lepšího, to nevidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
10.10.25 20:22
@Cenarius píše: Více

Lepší vrabec v hrsti… A hledat nového partnera dá práci s nejistým výsledkem. Někdy ( často) v tom hrají roli i peníze a pohodlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.10.25 20:42

Tak proč by se snažil, když ví, že tě vždycky doma najde a nic se nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
10.10.25 21:08

Záleží na tom, jaké má člověk priority. Vy máte zjevně každý jiné a proto jsi nešťastná.

Já jsem si od mužů nikdy nepotrpěla na žádná velká gesta, dárky, iniciativu, překvapení ani finanční výdaje… Bylo a je pro mě důležitější, jak spolu fungujeme každodenně a jestli je s tím chlapem legrace. Můj muž mi neustále pomáhá. Sám běžně udělá různé věci, i maličkosti, nemusím mu nic říkat. Když vidí, že mám plné ruce, jde a pomůže třeba s něčím dalším. Když ho o něco poprosím, můžu s ním počítat. Kávu a čaj si nikdy nemusím dělat sama, zeptá se mě, jak jsem se měla v práci a vyslechne mě, i když na to ne vždy je co říct… A potřebuju se ve vztahu hodně smát. To by mi chybělo. Banality? Pro mě rozhodně ne.

Tohle je pro mě skutečný mužský zájem, skutečná partnerská výhra. Narozeniny neslavíme, žádná výročí také ne. Kytky po něm nechci a neuráží mě, že mi jich dal za tu dobu jen pár. Řešit, že si chlap na něco nevzpomněl, vnímám v kontextu toho, jak se stará a jak moc mi pomáhá a váží si mě, jako malicherné. Kdybych mu já sama neřekla, že ho miluju, sám by mi to asi neřekl nikdy. Není pro něj důležité to říkat, a tak ho nenutím a nevytvářím napětí, že něco dělá jinak, než já očekávám.

Chci tím hlavně říct, že to, že muž nedává najevo lásku způsobem, jakým by si to žena představovala, ještě neznamená, že ji nemiluje vůbec.

Pokud ti to, jakej je, opravdu nevyhovuje, a cítíš se přehlížená… Promluvit si otevřeně, objektivně, ale bez výčitek, je první věc. Dát tomu třeba ještě šanci, když jinak je to hodnej člověk, druhá. A odejít se z toho dá nakonec vždycky, nejsou-li další proměnné, které by ten odchod ztěžovaly. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí