Přítel mi lže, prodává věci?

Anonymní
12.5.23 13:10

Přítel mi lže, prodává věci?

Ahoj dámy i pánové.
Mám asi 3/4 roku nového přítele. Je mi s ním skvěle, výborně se k sobě hodíme - máme stejný smysl pro humor, podobný náhled na život, představy o volném čase, skoro stejné názory. Opravdu mám pocit, že jsem konečně našla toho pravého, se kterým jsem prostě šťastná, sama sebou a který mě má moc rád, stejně jako já jeho…
Jenže jsem zjistila něco, co mou vírou v něj lehce otřáslo a nevím, jak s tím naložit.

Přítel vydělává hodně peněz, dělá v počítačích, takže bere tak 100k čistého. Je ale hodně „rozumný“ co se týče utrácení, vede si výdaje, nerozhazuje, ale neomezuje se. Já jsem v úplně jiné situaci, ještě studuju, takže dělám na zkrácený úvazek, horko těžko táhnu garsonku (s rodiči bydlet nemůžu, to nechci rozvádět). Ráda si taky koupím občas něco hezkého, zajdu si na dobrý dortík s kamarádkou, ale musím se víc hlídat, abych vyšla, samozřejmě.
Přítel nemá problém mě občas pozvat na drahou večeři, kde nechá třeba 2-3 tisíce, když někde spolu jsme, pozve mě třeba na jídlo a já jeho pak na zmrzku. Snažím se to vyrovnávat, jsme často spíš u něj (má lepší, větší byt) tak mu třeba koupím nějakou dobrotu nebo kafe, ale ano, on za mě určitě utrácí víc než já za něj… Když děláme větší nákup na společný víkend, vždycky mu nabízím, že mu dám půlku nebo aspoň 1/3 útraty, ale on to vždycky odmítá, peníze si ode mě nevezme, i když mu s nimi mávám před obličejem :D To jen tak pro nastínění situace.

Nedávno jsem tak šmejdila fb, když jsem v jedné bazarové skupině narazila na jeho inzerát. Prodával novou knihu, o které mi říkal, že si ji koupil. Stála asi 600 Kč, je to fakt bichle. Bylo mi divné, že jí prodával (a dle inzerátu prodal) pod cenou, aniž by jí četl. Řekla jsem si, že se prostě třeba unáhlil, už ji nechtěl, ale proč si ji aspoň nepřečetl a pak neprodal? :nevim: Když jsem u něj byla posledně, všimla jsem si, že v knihovničce vážně chybí, tak jsem se zeptala, kde jí má. Řekl, že jí půjčil kamarádovi, protože ten se o tu problematiku zajímá a blabla. Ani nemrknul. O tom inzerátu jsem nic neřekla, nechtěla jsem, aby to vypadalo, že ho nějak stalkuju na sítích…i když jsem měla, já vím.

Nicméně mi to nedalo, doma jsem se na ten inzerát chtěla podívat znovu, zda jsem se nespletla. A vyskočil na mě jiný jeho inzerát, kde prodával a opět i prodal hodinky. Hodinky má rád, má jich několik, ale tyhle si dobře pamatuju.
Včera jsme spolu byli, měl na ruce podobné, ale nebyly stejné. Tak říkám jee, máš nový hodinky, moc hezký. A tak trochu jsem čekala, co z něj vypadne. Opět bez mrknutí oka řekl, že jsou to tamty, jen vyměnil pásek. Říkám, že tamty měly trochu jinou barvu a on že ne, že to dělá světlo… Určitě to nebyly ony a ty, co měj na ruce, byly očividně nový. To už mi přijde hodně divný. Byli jsme na hezkým rande, tak jsem to nechtěla vytahovat, ale asi ho s tím konfrontuju.

Co si o tom myslíte, proč to dělá? Proč mi lže?
Myslím si, že je v tom třeba jen blbost. Stydí se, že utrácí trochu nerozvážně a pak ty věci prodává pod cenou, když já musím vést skromnější život? Nebo je v tom něco víc? Je mi úplně jedno, kolik vydělává, měla bych ho stejně ráda, kdyby dělal skladníka. Taky je mi úplně fuk, za co a kolik utrácí. Ale rozhodně mi není jedno, že mi lže. Když jsem viděla, s jakou samozřejmostí to dělá… bůhví, v čem všem mi ještě lže. Jinak mně je 26, jemu 30.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30971
12.5.23 13:17

To je dotaz. Proč se ho nezeptal přímo na ty věci, co prodává? Třeba ti vůbec nelze, hodinky mohl dostat 2× stejně, jedny hodil na bazar, druhé nosí. To samé kniha, jednu půjčil kamarádovi, druhou posílá do světa. Když chceš něco vědět, zeptej se přímo a nevymýšlej fantasmagoricke teorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
12.5.23 13:22
@Anonymní píše:
Ahoj dámy i pánové.
Mám asi 3/4 roku nového přítele. Je mi s ním skvěle, výborně se k sobě hodíme - máme stejný smysl pro humor, podobný náhled na život, představy o volném čase, skoro stejné názory. Opravdu mám pocit, že jsem konečně našla toho pravého, se kterým jsem prostě šťastná, sama sebou a který mě má moc rád, stejně jako já jeho…
Jenže jsem zjistila něco, co mou vírou v něj lehce otřáslo a nevím, jak s tím naložit.

Přítel vydělává hodně peněz, dělá v počítačích, takže bere tak 100k čistého. Je ale hodně „rozumný“ co se týče utrácení, vede si výdaje, nerozhazuje, ale neomezuje se. Já jsem v úplně jiné situaci, ještě studuju, takže dělám na zkrácený úvazek, horko těžko táhnu garsonku (s rodiči bydlet nemůžu, to nechci rozvádět). Ráda si taky koupím občas něco hezkého, zajdu si na dobrý dortík s kamarádkou, ale musím se víc hlídat, abych vyšla, samozřejmě.
Přítel nemá problém mě občas pozvat na drahou večeři, kde nechá třeba 2-3 tisíce, když někde spolu jsme, pozve mě třeba na jídlo a já jeho pak na zmrzku. Snažím se to vyrovnávat, jsme často spíš u něj (má lepší, větší byt) tak mu třeba koupím nějakou dobrotu nebo kafe, ale ano, on za mě určitě utrácí víc než já za něj… Když děláme větší nákup na společný víkend, vždycky mu nabízím, že mu dám půlku nebo aspoň 1/3 útraty, ale on to vždycky odmítá, peníze si ode mě nevezme, i když mu s nimi mávám před obličejem :D To jen tak pro nastínění situace.

Nedávno jsem tak šmejdila fb, když jsem v jedné bazarové skupině narazila na jeho inzerát. Prodával novou knihu, o které mi říkal, že si ji koupil. Stála asi 600 Kč, je to fakt bichle. Bylo mi divné, že jí prodával (a dle inzerátu prodal) pod cenou, aniž by jí četl. Řekla jsem si, že se prostě třeba unáhlil, už ji nechtěl, ale proč si ji aspoň nepřečetl a pak neprodal? :nevim: Když jsem u něj byla posledně, všimla jsem si, že v knihovničce vážně chybí, tak jsem se zeptala, kde jí má. Řekl, že jí půjčil kamarádovi, protože ten se o tu problematiku zajímá a blabla. Ani nemrknul. O tom inzerátu jsem nic neřekla, nechtěla jsem, aby to vypadalo, že ho nějak stalkuju na sítích…i když jsem měla, já vím.

Nicméně mi to nedalo, doma jsem se na ten inzerát chtěla podívat znovu, zda jsem se nespletla. A vyskočil na mě jiný jeho inzerát, kde prodával a opět i prodal hodinky. Hodinky má rád, má jich několik, ale tyhle si dobře pamatuju.
Včera jsme spolu byli, měl na ruce podobné, ale nebyly stejné. Tak říkám jee, máš nový hodinky, moc hezký. A tak trochu jsem čekala, co z něj vypadne. Opět bez mrknutí oka řekl, že jsou to tamty, jen vyměnil pásek. Říkám, že tamty měly trochu jinou barvu a on že ne, že to dělá světlo… Určitě to nebyly ony a ty, co měj na ruce, byly očividně nový. To už mi přijde hodně divný. Byli jsme na hezkým rande, tak jsem to nechtěla vytahovat, ale asi ho s tím konfrontuju.

Co si o tom myslíte, proč to dělá? Proč mi lže?
Myslím si, že je v tom třeba jen blbost. Stydí se, že utrácí trochu nerozvážně a pak ty věci prodává pod cenou, když já musím vést skromnější život? Nebo je v tom něco víc? Je mi úplně jedno, kolik vydělává, měla bych ho stejně ráda, kdyby dělal skladníka. Taky je mi úplně fuk, za co a kolik utrácí. Ale rozhodně mi není jedno, že mi lže. Když jsem viděla, s jakou samozřejmostí to dělá… bůhví, v čem všem mi ještě lže. Jinak mně je 26, jemu 30.

Být tebou tak si ho prolustruji jestli nemá nějakou exekuci apod.
Nehraje automaty? To by tak asi odpovídalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 13:32

@JancaS84
Děkuju za reakci, ale to si nemyslím. Má velký odpor k závislostem, nesnáší kuřáky a tak… Peněz má opravu dost, vydělává hodně, bezpečně investuje. Je docela na peníze, řeší je, mluví o nich. Ale není škrt - jak říkám, třeba za mě utrácí absolutně bez výčitek dost.

Ty hodinky byly docela drahé, okolo 10 tisíc. Pak je prodal za půlku. A koupil si zřejmě obratem ty nové, podobné, očividně taky dražší. Nechápu to prostě.

• Citovat
  • Upravit
14626
12.5.23 13:39

Nevím, třeba mu na tom něco vadilo a tak se rozhodl to prodat a koupit si jinou věc. Knihu mohl dat na inzerat a ještě ji pujcit kamarádovi. Jestli se prodá, kamarad ji vrátí :nevim: taky jsme to tak s kamarádkou parkrat udělaly. Hodinky nevim, třeba mu proste bylo trapne ti to říct, ze je blbě koupil a prodal o tolik levněji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
12.5.23 13:41

No, tak že prodává věci, které už nevyužije, mi přijde normální. I to, že je chce prodat rychle, tak je prodá klidně pod cenou. Má peněz dost, tak to neřeší.
Divný ale je, že ti kolem toho lže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
12.5.23 13:41
@Anonymní píše:
@JancaS84
Děkuju za reakci, ale to si nemyslím. Má velký odpor k závislostem, nesnáší kuřáky a tak… Peněz má opravu dost, vydělává hodně, bezpečně investuje. Je docela na peníze, řeší je, mluví o nich. Ale není škrt - jak říkám, třeba za mě utrácí absolutně bez výčitek dost.Ty hodinky byly docela drahé, okolo 10 tisíc. Pak je prodal za půlku. A koupil si zřejmě obratem ty nové, podobné, očividně taky dražší. Nechápu to prostě.

No nevím. Vyjeď si ty exekuce, stojí to asi 50 Kč. Tak to tě nezabije.
Za mě tam něco smrdí a sama víš, že ti neříká všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 13:43

@Semtex
Děkuju za reakci, tak nějak to asi taky vidím…
Jen tedy upřesním, že kniha je v inzerátu označena jako prodaná, hodinky taky. Takže knížku kamarádovi určitě nepůjčil. Chodí často do balíkovny odesílat věci, o tom mluví, jen neříká, co posílá. Vždycky jen „něco jsem posílal balíkovnou“ atd. Takže jsem ještě před objevením inzerátů tušila, že asi něco prodává, co by furt posílal…
Já to chápu, jeden čas jsem hodně prodávala na Vinted, klasická ženská, co koupí ty nejúžasnější džíny, ale až doma zjistí, že to vlastně není ono… a tak je prodá, no problem.

To hlavní ale je, že o tom nikomu nelžu. Proč taky??

• Citovat
  • Upravit
311
12.5.23 13:48

Já mám ráda upřímnost, takže bych se ho zeptala narovinu a dle reakce uvidíš co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 13:49

@Kecyvkleci
Mám v plánu to s ním příště, až se uvidíme, probrat. Jen úplně nevím jak. Mám screenshot toho inzerátu s hodinkama, ten s knihou už zmizel. Tak mu to prostě ukážu a zeptám se.
Nechci ale vypadat jako gestapo, tím spíš, že v tom je třeba opravdu blbost nebo nějaká neuvěřitelná náhoda, kdy ani nelže… achjo.

• Citovat
  • Upravit
37132
12.5.23 13:50

Ze prodává věci mi přijde normální, taky sem tam něco unáhleně koupim a za chvíli to jde na bazar za zlomek ceny. Ale nevím proč by o tom měl lhát no :nevim: možná je mu trapne se před tebou vytahovat, co si koupil, když ty na to nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 13:51

Napadá vás, proč to dělá?

Příspěvek upraven 12.05.23 v 13:52

• Citovat
  • Upravit
273
12.5.23 13:52

Hele, já si myslím, že to bude jenom nějaká strašná blbost a nedorozumění. Od toho má ale fungovat ve vztahu komunikace, prostě si narovinu promluvte a uvidíš. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14626
12.5.23 13:52
@Anonymní píše:
@Semtex
Děkuju za reakci, tak nějak to asi taky vidím…
Jen tedy upřesním, že kniha je v inzerátu označena jako prodaná, hodinky taky. Takže knížku kamarádovi určitě nepůjčil. Chodí často do balíkovny odesílat věci, o tom mluví, jen neříká, co posílá. Vždycky jen „něco jsem posílal balíkovnou“ atd. Takže jsem ještě před objevením inzerátů tušila, že asi něco prodává, co by furt posílal…
Já to chápu, jeden čas jsem hodně prodávala na Vinted, klasická ženská, co koupí ty nejúžasnější džíny, ale až doma zjistí, že to vlastně není ono… a tak je prodá, no problem.To hlavní ale je, že o tom nikomu nelžu. Proč taky??

No a ptá se tě na to někdo? Třeba mu je fakt jenom trapné, že něco koupi a pak se toho zase zbavuje :lol: mne je taky nepříjemné, když vyhodim hnusnej hrnec a manžel se začne jako na potvoru zrovna pídit po tom, kde jako je, a nutně potřebuje zrovna ten a jiný si vzít nemůže :lol: pak zpravidla následuje několik poznámek o tom, že jsem zvykla utrácet a že si nevazim věci a tak dále :lol: takže se mi nechce mu říkat o všem, co se rozbije a vyhodim to :lol: raději se někdy vykrucuju a řeknu, ze nevím, kde to je, a ze se to asi ztratilo při rekonstrukci :oops:

To samy když něco nového koupím. Otázky co to zas je, kde se to tu vzalo, kolik to stalo a proč jsem to koupila (hlavně když má frmol v práci a tudíž blbou náladu). Přitom já když on si něco koupi, se nad tím nějak nepozastavuju, a ještě mu to pochválím :lol: ale už jsem ho taky pristihla, ze si to schovával (hlavne když to bylo drahy) :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
12.5.23 13:53

Dovodov moze byt 1726528 a my ich tu mozeme menovat do aleluja…A v nicom ti to nepomoze. Proste normalne sa ho spytaj, tady som narazila na tvoj inzerat a ty si mi lhal o tej knihe, proc? Jako, ked take banalne veci s nim si neni schopna riesit, jak budes riesit zavazne zivotne situacie? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí