Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Noční pomočování má většinou psychickou příčinu. Kdyby tvůj přítel hodně hledal hluboko ve svém mozku, jistě by něco našel. Neměj strach, dědičné to určitě není. Když bude tvé miminko vyrůstat v pohodovém prostředí, žádný takový problém mít nebude ![]()
Jojo, ma dcera, je ji sest…
MA operovany vrozeny reflux ledvin a s praskama to pomocovani nebylo o nic lepsi. Ted je bez prasku a je to celkem casto
![]()
Bud ráda že se pomočoval jen do 7 let, najdou se tací co si čůrají do peřin i v dospělosti
@dituleska píše:
Bud ráda že se pomočoval jen do 7 let, najdou se tací co si čůrají do peřin i v dospělosti
To jako doopravdy? Ale časté to snad není..
@Jajka10 jako doopravdy, někdo je nemocný, někdo je línej k doktorovi..viz můj bývalý
-dodneška se divim co sem vydržela. Ten se počůral po každém pivu a ani to že spí v moči ho neprobudilo
![]()
Hm tak to bych asi nezkousla
A taky to nechápu, že se člověk v tom mokrém neprobudí. Malýho jsem občas nechala bez plínky a na to, že je v mokrém jsem musela přijít já. Čekám kdy konečně ty na spaní zrušíme.
k zakladatelceJestli to může být u někoho dědičné to fakt nevím.
Mě tyhle problémy utichly ve chvíli, kdy jsem odmítla navštěvovat otce - to mi bylo 9 let (rodiče se rozvedli, když mi bylo 7 let. Otec řval, házel s věcmi a byl prostý.).
Plus, jako bonus - odmalička mě prarodiče strašili bubákama ve skříni a pod postelí.
Tuhle fóbii mám do teď. Na posteli, jen na nožičkách, se pořádně nevyspím a mám v 99% rozsvícenou bludičku/svíčku
![]()
Máma mě nějakou dobu po rozvodu brávala do meditačního centra, ale nepomáhalo to.
Edit: Řekla bych, že je to spíš psycho. - zeptej se ho, jestli ho v té době něco netrápilo, jestli se něčeho nebál.
@Bobo87 to je mazec
já třeba nechápu jak někteří rodiče straší panem doktorem a injekcí
Já jsem stejný případ… pamatuju že naposled jsem se počurala v noci v 5té třídě, ale to už bylo jen fakt jednou za uherák. Jinak do těch 7-8 let několikrát do týdne. byla jsem v 1 a 2 třídě na 3 měs. v nemocnici na psychiatrickém odd pro děti
bylo to tam fajn náhodou
. Jinak jsem to mla z napjatých vztahů doma, resp. hlavně z nového otčíma
Poté co se s ním mamka rozvedla se vše srovnalo.
A ty prášky co jsem brala myslím až toliko nepomáhali
byli hnědý ve skleničce s gumovým víčkem
. A ještě jsem měla léky na uklidnění či co, a ve škole se mi po nich chtělo mooooc spát, takže jsem je brala až po příchodu dom
,
No a pro zakladatelku… dědičný to určo není. Z velké části za to prostě může psychyka… náš 6tiletý syn je naprosto v pořádku a v noci se nepočurává už pěkných pár let
.
U dospělých se tomu říká enureza a trpí tím 1% mužské populace, někdy nepomáhají ani léky. Dědičné to není ![]()
Tak já jsem sama zvědavá, jak to s naším synem dopadne. Už od 3,5let si říkám, že to brzy přejde. Teď mu bylo 5. Manžel má problém s močákem, má ho malý, takže chodí celkem často. Tak jestli to má malej po něm.. Ale on se počůrává i přes den. Teď už je ta nejvyšší hranice, tak se to bude řešit i s dr. Měl teď první noc suchou, ale asi náhoda.
Stres doma nemáme, jsme spokojený a dcerka necelé 3 roky je skoro půl roku bez plín na noc, od 2let přes den. ![]()
Bojím se hlavně co ve školce, jak to bude malý zvládat.
Pardon, že to věkově není úplně totožné. A raději anonymně,
Může s tím mít problém i naše dítko?.Má s tím někdo zkušenost?? Děkuji