Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@NATAMI0727 respektive jsemsi ho dělala, ale to bylo nereálný, aby se něco ukázalo
@NATAMI0727 urcite dam vedet, at tak nebo tak. Jsemtrochu nervozni.
Zakl
@NATAMI0727 tak testu mě 100% negativní, tak.jsem asi v přechodu ![]()
Zakl
@Anonymní píše:
@NATAMI0727 tak testu mě 100% negativní, tak.jsem asi v přechodu
Zakl
ahooj to je divny…
ja porad doufam…porad si dost popapkam a prsa me bolej.tak i na negativni krev jeste doufam.
@NATAMI0727 ahoj, tak jak jseš na tom? Ja byla vcera u dr a nic. Na uz viděla jen „plodné dny“ a nic víc. Vzala mi krev na hcg s tim, že jen pro jistoti, ze se nejedná o mimodelozni. Nicméně mi tak špatně není, jak údajně bývá a neměla bych ani „plodné“ cesty. Proc jsem to nedostala, mi nevysvetlila. Jen ze na prechod je brzo a vnitřek mám jak dvacetiletá ![]()
Zakl
Ahoj, chtěla bych poradit. 14.9. jsem měla poslední MS(trvá vždy 5 dní) a cyklus 25dní. HA neberu víc jak rok. Styk s partnerem proběhl 7.10. A 10.10 jsem očekávala MS. Ta se nedostavila, testy jsem dělala po 6 a 9 dnech zpoždění a byly negativní. Ale dnes se mi objevila MS. Říkám si jestli ta naděje tam nějaká ještě je? Mám citlivé bradavky, cítím se furt tak plně, chodím každou hodinu na záchod, mám takové chutě k jídlu, bolí mě v podbřišku, když si kýchnu, tak mě to tam píchne a o náladovosti ani nemluvím.
Byla jsem se objednat na gynekologii včera a sestra mi řekla, že je ještě brzy i na test(u někoho)..za týden mám dojít na vyšetřeni. Miminko by planované nebylo, ale nezlobili by jsme se.
@luliii797 no já mela poslední ms 9.9. A nic vcera na uz nebylo. Podle příznaků jsem těhotná, podle testu a uz ne, tak taky nevím
Zakl
@Anonymní píše:
@luliii797 no já mela poslední ms 9.9. A nic vcera na uz nebylo. Podle příznaků jsem těhotná, podle testu a uz ne, tak taky nevím
Zakl
holky a ja brisko uz jak balon zeru jak urvana z retezu a prsa me bolej a test ma ducha ale krev je negativni ![]()
@NATAMI0727 píše:
holky a ja brisko uz jak balon zeru jak urvana z retezu a prsa me bolej a test ma ducha ale krev je negativni
Ja bricho vyfoukly, moc teda nejim. Z toho je mi zle, jsem unavená a spava. Nevim
Zakl
@NATAMI0727. Já právě taky doslova žeru a cítím se jako balón.. A jsem nějak přecitlivělá
..
Ahoj holky, muzu se k vam pridat? Nikde jsem novejsi diskuzi na toto tema nenasla a nechci zakladat dalsi. Vse bych mela asi popsat od zacatku, jen jedtli se vam to bude chtit cist. O prazdninach jsem podstoupila LPS jelikoz se snazime o mimi uz dlouho( spis jsme tomu nechavali volny prubeh ale furt se nedarilo) tak me Dr. poslal na LPS a zjistil nepruchodnost vejcovodu. Objednali jsme se do CARu a kdyz pricitala propousteci zpravu, tak mi tam doktorka rekla ze vejcodody me nechali, ze zde muze byt moznost povoleni svali ale nikdo me nerekne jestli se to stane nebo ne. Kazdopadne na prvni nas transfer jsme objednani az v lednu, kvuli zmene pojistovny. Tak a ted k veci, ktera se tyka teto diskuze. Ms mam temer pravidelnou az na plus minis jeden den. Tento cyklus v dobe ovu jsme meli tulenicko, asi tri dny po ovu jsme sli se znamyma na vinko, vypila jsem 4dcl a prozvracela jsem celou noc, dalsi dva dny na to jsem zacala spinit, takovy hnedy vytok, nic co by nasvedcovalo klasicke MS. Trvalo to asi 4dny.Od toho spineni mam nalady, navaly, zimici behem dne, zaludek na vode a pichani v podbrisku, i prsa na dotek citlivejsi a co me nejvic udivuje vecer si umyju vlasy a druhy den muzu znovu. Mota se i hlava a oblicej posety pupinky. Mam tri dny do MS a ted vecer jak jsem prisla z prace maly hnedy vytok jakoby zase naznak spineni ale to bylo jen jednou a uz nic. Myslize ze je na test brzy a zda je to vubec mozne…a nebo mela to takto nektere z vas? Dekuji za info
Ahoj děvčata, chtěla bych Vás poprosit o radu. V březnu jsem nastoupila do nemocnice na týden se zánětem očního nervu, cpali do mě Prednison ve velkých dávkách asi první 3-4 dny. MS se mi tudíž zpozdila v březnu o 4dny. Po propuštění z nemocnice mi byl napsán Prednison ještě do 18.dubna. a dávky se postupně snižovali.. bylo mi taky řečeno, že po těchto kortikoidech trošičku přiberu a budu mít větší chuť k jídlu
což sem měla velkou chuť k jídlu ale začalo mi růst břicho a prsa po cca půl měsíci a po zvážení sem zjistila, že jsem přibrala pouhá 2,5kg. A stále se pomalu zvětšuji i když sem provedla všechna opatření jako upravení jídelníčku, cvičím. Na netu jsem si dohledala ze zvědavosti jak na tělo působí onen Prednison. Zůstala sem celkem koukat jak vejr
protože ho hodně píšou v centrech na otěhotnění.. a jelikož HA jsem dobrala v prosinci a krvácení ze spádu proběhlo začátkem ledna dá se říct, že od ledna sem čistá.. a když sem brala onen Prednison tak jsme se s přítelem každý den tulili od té doby co mě pustili z nemocnice.. od 18.dubna je mi z rána šoufl, sem unavená, bolí mě hlava, o prsou ani nemluvím.. MS měla dorazit oného 18.dubna a pořád nic ani náznak.. na těhu test je si myslím ještě brzy. Mohlo se stát, že by se nám povedlo zadělat na mimíska? Děkuji moc za rady ![]()
@tynusss mas zpoždění - udělej test. Noc jiného ti tu nikdo neporadi
Predniston je víceúčelový hormon, obsahují ho čípky Rectodelt k léčení život ohrožujících stavů - např. laryngitidy, zmírňuje otoky, obsahují ho dýchací spreje pro astmatiky, píchá se v injekcích při akutních, život ohrožujících stavech, dcera dostala, když měla horečky 41 při těžké angíně, na kterou nezabraly původní ATB.
Je to hormon, který ovlivňuje celý lidský hormonální systém, tudíž může posunout i menstruaci. Pokud máš podezření, udělej si test, nic jiného nevymyslíme. Ale ms se skutečně mohla opozdit pouhým působením toho hormonu.