Pro pobavení - tipněte plat učitele
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
http://www.ucimse.cz/…kolstvi.html
na konci stranky je tabulka, najdete si 12 platovou třídu, to odpovídá Mgr. učitelství, tedy normálně VŠ vystudovanému člověku. Vše je uvedeno nezdaněné tedy HRUbého, fakt nevím, co je tam k závisti…
Desty píše:
Holky, kde najdu platové tabulky? Hoďte odkaz pokud víte. Dík…chci se naštvat před usnutím
a copak, že jsi to neokomentovala????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika píše:Škoda, že toto nefunguje i ve školství.
Ježíš,to by mě zajímalo kde děláš.U nás mají PhD. neskutečný příplatkyU nás teda platí všechny dobře,ale to už asi nebude dlouho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učitel na střední má úvazek 21 hodin týdně, na ZŠ 22 hodin.
Když to řeknete někomu, kdo pracuje mimo školství, vyvalí oči a většinou reaguje „my máme čtyřiceéééét???“
Reálný čas, který učitel věnuje práci, je tak těch čtyřicet hodin za týden.
S tím, že když zazvoní, tak musíte jít (nebo byste měli, ale to už si má ohlídat ředitel).
A nepočká to.
Někdy si musím dávat pozor, abych se vůbec stihla napít a vyčůrat. Bez přehánění.
Ale výhodou jsou samozřejmě prázdniny, které nám velká část populace pořád nemůže odpustit, ale taky práce s mladými lidmi - která - třeba někdy překvapivě - může i nabíjet energií.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lizbeth píše:
Příbuzná učí na soukromém víceletém gymnáziu, dělá zástupkyni, nástěnkářku, psych. poradkyni a kdo ví kolik funkcí stihne, v práci je od rána až do 17.00, má vysokou školu, dva doktoráty a bere přes 20 čistého..
Strhaná je ovšem jak klisna v chuchli - no ale peníze jsou, ale né s odchodem v 13,00…
To je zajímavé, že všechny tyto činnosti stíhá.
- Citovat
- Upravit
Jsou placeni z nasich dani.vse si nechaji platit rodici zaku a danovych poplatniku. placeneho volna maji vic nez moc. decka nenauci.musi se ucit doma a rodice jim to musi vysvetlovat za ne. vice jak 50% z nich nema vzdelani a nemaji ve skole co delat jak jiz bylo v tv novinach. dohazuji si tam jen sve kamosky atd kteri si jen hraji za tezky prachy na ucitele a Ti co vzdelani maji jsou na pracaku protozr jim ty mista zabiraji takovi vyziraci jaci tam s pulky jsou a znam takovych velkou spoustu a ne jen ja.moje decka uci na dobre skole ale pritom jim opravi neco co maji dobre a tim se jen strapnuji. anglictinu uci ucitele takovi ktere musi zak opravovat ve vyslovnosti a dokonce se moji dcery ucitel sam zepta jak se urcite slova reknou.tak kde to sakra jsme? at jdou makat za par korun jak ostatni kteri maji mozna polovinu co maji oni. moje teta ucila na zakladce a duchodu bere 20tis. tohle je normalni? nikdo z ucitelu Vam neprizna kolik bere.jak poslanci budou brecet ze zivori ale skutek je jinde. minimum novacka bylo stanoveno zakonem na 20-25tis. ale proc by nemeli mit tolik kolik maji ostatni pracujici 10-15 tis. a jeste ktomu kdyz nedelaji lautr nic.jen breci. kdo zna skutecnost da za pravdu.kdo je ucitel nebo s nim rodina bude hudrovat a zapirat ze to neni pravda jenze mluvte az uvidite jejich pasky na vlastni oci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Milan70 Moc „pěkný“ příspěvek. Běžte si to zkusit a pak povídejte. Všem, co kritizují práci učitelů, bych doporučila si to jít na týden vyzkoušet.
Když mluvíte o strašně moc volnu - tušíte, co znamená v pedagogické praxi výraz 1:4? A nemám na mysli dělení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
minimum novacka bylo stanoveno zakonem na 20–25tis
Jsem se zase zasmála
Hezký blábol roku ![]()
@Milan70 Tož Milaně, šak mohls taky studovat a pak učit za 25 tisíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katchus píše:
minimum novacka bylo stanoveno zakonem na 20–25tisJsem se zase zasmálaHezký blábol roku
@Milan70 Tož Milaně, šak mohls taky studovat a pak učit za 25 tisíc
Když on Milan vypadá, že ani tu základku neabsolvoval a jestli ano, tak za dob krále klacka… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď se ale pedagogičtí pracovníci konečně rozšoupnou - mají dostat závratné 1% přidáno!
Panečku, to bude vejvar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem začínající učitelka. Učím na jedné fakultní základní škole v Praze a můj hrubý plat je 20 600.Zatím jsem s tímto platem spokojená, protože ať bych šla kamkoliv, tak nikde mi takový plat nedají. Navíc na naší škole se dá přivydělat suplováním a také vedením kroužků. Chápu, že po X letech praxe je takový plat už spíš k smíchu..Podle mě by měli učitelé s přibývajícími léty dostat přidáno.
Jo a jenom my učitelky víme, že odchodem ze školy naše práce neskončila. Musíme dělat přípravy, opravovat testy, sešity, pracovní sešity atd. A navíc, tu práci si člověk nese s sebou domů. Já například na děti nikdy nezapomenu, většinu věcí řeším i doma a myslím na ně..
Nejlepší jsou ti rodiče, co si stěžují, že se jejich děti doma musí, chudáčci, učit a ve škole je nenaučí všechno
Většina dětí látku pobere, pokud dávájí pozor.Ale najde se spousta dětí, které jsou myšlenkama neustále někde jinde a doma se prostě připrvavovat musí..ale tohle se těžko vysvětluje, to se musí zažít.
- Citovat
- Upravit
No já nevím, mně to moc k pobavení nepřipadá, u nás nejsou už žádný příplatky a všichni jsme šli s tarifním platem dolů, takže po víc jak 25ti leté praxi mají kolegové 16 tisíc a to mi jako čistý plat pro vysokoškoláka s praxí přijde fakt málo. Momentálně je ve škole taková nálada, že se nikomu nechce nic dělat navíc, jako uděláme, ale ne tak jako dřív, prostě je to znát. Taky se loni některým snižovaly úvazky takže nás pár kolegů dostalo týden před prázdninama perfektní dárek a to míň hodin a sežeňte si někde další hodiny, když všude je už samozřejmě hotovo a úvazky jsou udělaný, no a o jiný brigádě ani nemluvím, těžko na vás někdo čeká v době kdy neučíte. Takže mi fakt tohle jako zábava moc nepřipadá ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych učitelku teda dělat nechtěla ani za nic. Hlavně ne v dnešní době. Já bych ty drzé děcka vyfackala a hned bych vyltěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit