Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
To je přesně to, co on chce aby jste měla takový pocity.
Abyste vlastně hledala chybu v sobě a ještě se omlouvala. normalni nenapadna manipulace
@Anonymní píše: VíceMoje exmilenka je moje kámoška a já se jí nehodlám vzdát, ty hysterko (volně citováno). To fakt nezní jako falešný poplach
Proč by to měl utínat? To, že ti někdo lajkne příspěvek, znamená, že s tebou chce spát? Ty mu stalkuješ profil, abys věděla, že milena komentuje jeho příspěvky? Když na ně nereaguje tím, že sedne do auta a znásilní ji hned na chodbě domu, je snad všechno v cajku. Jistotu, že tě nepodvádí skrytě, mít nikdy nebudeš.
@hopsalka píše: Více
Nebo jen nechce, aby mu druhý diktoval, s kým se má bavit. Když mu dala druhou šanci a po nevěře s ním zůstala, historii už neodpáře. Může s někým spát a zakladatelka nemusí vůbec nic vědět. Protože mu milenka holt nic nelajkne, aby byla inkognito.
@Klávesa289 píše: Více
Jiste, ale nevera neni jen fyzicka. Je opravdu prijemne, kdyz teda jako ok, spat s ni nebudu (a ty mi ver, nejlepe hned od zitrka, je uplne jedno ze tvou duveru jsem ztratil svym vlastnim chovanim), ale aspon teda zustaneme na te emocni urovni nevery. Ne, nejde vymazat jejich energie tim, ze spolu prestanou spat. Nadale je to pro partnera velmi ublizujici. Navic aby byl v neustale nejistote, aby nahodou manzilek nebyl s necim doma nespokojeny, jinak si pobezi za ni v lepsim pripade fnukat, nez aby to resil. Proste ona bude jejich manzelstvi ovlivnovat i nadale, pokud ji to chlap dovoli. A ruku na srdce, chlapi se nechaji milenkami zblbnout a vubec nechapou, ze to neni realita a ze zivot s ni by byl ve finale mozna jeste horsi nez s tou, kterou ma doma. V neposledni rade, pokud cinim tak, ze druhemu ublizuju, musim o tom minimalne mluvit a idealne podnikat kroky k tomu, aby byl muj partner v pohode. Kdyz je to tak skvela kamoska, urcite prijde na nedelni obed, donese darky detem a manzelce kytku, ze… pokud ano, klobouk dolu a pak se muzeme bavit dale.
Ano a porad lepsi teda aby manzelka nic nevedela, kdyz uz to teda musi byt nez aby bez vetsiho patrani videla,,dukazy jejich kamaradstvi,, a vracela se stale zpet. Za rok se duvera neobnovi zrovna pro kombinaci techto dvou lidi, jejichz moralka je asi dost mizivaY
Ty ses přes to přenesla a odpustila jsi mu nevěru (což já bych osobně nedokázala, ale chápu, že každý to máme jinak), takže by měl srazit paty a sekat dobrotu. On si místo toho ještě drze vyskakuje a snaží se z tebe dělat hysterku. V jakém vesmíru je podle něho normální mít za kamarádku bývalou (nebo spíš stále současnou) milenku, se kterou tě podváděl? Je padlej na hlavu nebo co? A ty ještě přemýšlíš, jestli nemáš vyhrocené reakce? Ten by letěl, že by se nestačil ani odrazit.
Jenže když lajkuje milenka, je to poněkud jiný případ. Ono ani nejde o FB, to byl jen prostředek, jakým se zakladatelka dozvěděla, že jsou v kontaktu. Podívat se na veřejný profil fakt není stalking. To dělá člověk, který druhého sleduje, pronásleduje a obtěžuje. Když se podívám, co na svůj profil vložila moje sestra, tak jsem stalker?
Pak je FB složen jen ze samých stalkerů. Jak psala anonymní kytička nade mnou. Nevěra může být i emocionální. Pro zakladatelku musí být psychicky zničující, že manžel má svou (ex) milenku jako kamarádku. Ženu, která se jí vysmála do chudinek. Od muže, na kterého praskla nevěra, bych čekala úplně jinou reakci než „já se jí nevzdám, svědomí mám čisté a ty mě nekomanduj“. Zakladatelka s ním na začátku jednala klidně. Jestli ty bys byla v pohodě s tím, že manžel se kamarádí s milenkou, fajn. Ale naprosto chápu, když pro jinou je ta představa mučivá. Jasně, že s ní může spát inkognito, bez lajků a srdíček. A o tom to právě je. Že s milenkou i nadále udržuje kontakt a je z ní kamarádka, která je pro něj tak důležitá, že se jí za žádných okolností nevzdá. Chápu přátelství mezi mužem a ženou. Na rozdíl od jiných nevěřím, že kámen ssuká cihlu vždy a všude. Ale jestli se jednalo o sexuální „nelegální“ vztah, tak už je to pro mě jiná kategorie. Normálně si promluvit o tom, proč ji potřebuje jako kamarádku, je minimum, co může pro svou manželku udělat. Označit ji za hysterku a odejít středem s čistým svědomím, nestačí. Chtěla bych vidět, jak by bylo jemu, kdyby se kamarádila s milencem.
@IcePlanet7 píše: Více
Věřím, že se ještě dožiju toho, že chlapi pochopí, že když partnerka řekne XY mi vadí, tak nepindá, ale říká mu, co ve vztahu potřebuje. A pak je namístě se o tom bavit a k něčemu dojít.
Akorát asi bude muset moje generace (55) nejdřív vymřít, protože na tuhle transformaci z velké části nemá software. Škoda.
b) Manžel je trouba, že si to nepohlídal. Je na tobě si rozmyslet, jestli má cenu trávit čas s troubou.
Otázka je, jestli a kdy se budeš chtít bavit ty s ním. On vašemu vztahu nemusí šéfovat. Co chceš ty je stejně důležité, respektive pro tebe důležitější, než co chce on.
Zakladatelko, upresni ještě prosím tě jak jste na tom s dětmi? Možná jsi psala, ale už se mi to ze všech těch diskuzí motá…
@KKubula píše: Více
To sice moze, ale ked sa bavime o tom kto pojde na nakup, co treba kupit atd, ale mysliet si ze vznesenim poziadavku zmenis zakladne povahove vlastnosti cloveka a jeho hodnotovy rebricek je slusne povedane naivne.
Mne tiez ked partnerka povie ze chce aby som bol extrovert tak sa zasmejeme a ideme dalej. Nastastie mam partnerku ktora este nejake mozgove bunky ma takze chape ze v zakladnych povahovych vlastnostiach a hodnotach sa clovek nemeni, mozno to bud tolerovat alebo hladat inde.
A este aby som ta dostal do nalady
Tak si zober vecnu diskusiu tu na fore ked chlap ches sex a zena nechce. Tak preco sa k tomu nestaviate rovnakym pristupom - ved predsa chlap jasne povedal co chce tak mu ma zena vyhoviet. Nie to v ziadnom pripade neprichadza do uvahy, pretoze to pravidlo ze partnerovy treba vyhoviet sa vztahuje iba na situaciu ked zena nieco chce, NIKDY nie na situaciu ked muz nieco chce…
Taketo diskusie mi vzdy akurat pripomenu ako sa mam fantasticky ze mam taku partnerku s ktorou si rozumieme a taketo kraviny nemusime riesit.
Jo a jeste jeden postreh. Celkem jsem si uzila, kdyz jsem manzelovi s ledovym klidem navrhla, ze kdyz se nechce vzdat teto zeny, ok, nelze ho nutit, ale ze teda by bylo fer, abych i ja mela takove kamarady. Kdyz za nej je tento vztah v pohode, tak urcite mu nebude vadit, ze mam nejaky podobny. A at to hlavne neresi. Vsak o nic nejde a ty jsi to uz pochopila.
ja to teda dotahla jeste do te roviny plneni a zitra jsem si domluvila pokec s kamosem. Coz jsem neudelala uz leta, vlastne za dobu naseho manzelstvi nikdy. A sama sebou jsem si jista, ze si nejdu hledat milence. Chci znejistit jeho. A zaroven se dozvim, jak se kamarad ma. Primarne to nemam v povaze a nemam na to cas, ale cilem je dat najevo, ze za svymi slovy stojim a neni to jen o tom ze se vykecas, vybrecis a jedete dal a stejne. Protoze byt s nekym a fungovat celym svym ja je tva volba a ne samozrejmost.