Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ou píše:
Primárně se sejdi s bráchou ideálně osobně a vyptej se ho bez výčitek a nátlaku proč z toho vycouval a v čem konrétně vidí problém. Potřebuješ s ním komunikovat tak, aby se nevymlouval a měl k tobě dostatečnou důvěru a řekl co se děje.No a pak začněte hledat nějaké řešení, které umožní že se potkáte, ale zároveň to nezpůsobí to, čeho se brácha bojí.
Potřebuješ ale překousnut svůj pocit křivdy, že se brácha vymlouvá a vztek, že se chce vyhnout námaze. A opravdu upřímně chtít porozumět jeho úhlu pohledu.
A co když zakladatelka zjistí, že bracha a jeho přitelkyně jsou jenom líní, chtějí mít svůj program a o setkání s rodinou vlastně vůbec nestojí?
@Anonymní píše:
O žádných nevím. Návštěva vždy proběhla skvělé, hodně jsme toho namluvili, bylo nám víc než dobře. Uteklo to jako nic. Takže si myslím, že problém je v tom, že nechtějí dvě návštěvy po sobě. Ale jelikož to vědí roky dopředu, nemůžu to nějak zkousnout
zkus se ho zeptat o co fakt jde
Kdyby měli přijet k Vám taky taky nechtějí? Přece řekl nějaký důvod a její rodiče přijedou jiný den tak to vidím pokud tam nejsou osobní důvody jen lenost aby každý den tam někoho měli
Nebo se zeptej jeho přítelkyně o co jde ![]()
@Anonymní píše: Že by se muselo vařit, být uklizeno, ale když jsem navrhla, že bychom mohli přijet až odpoledne na chvílí, tak zas že to v žádném případě, že by to byla moc krátká návštěva…
Rodiny našich partnerů navštěvujeme, ale vždy se domluvíme až víme, kdy se bude konat naše tradice. Protože pro mě i ségru s rodiči je tohle setkání ten nejkrásnější dárek
Tak jak vidis, vzdy ma hlavni slovo zenska. Ty a segra nejdriv vasi rodinu a az pak rodiny partneru. Stejne to ma svagrova. Nejdrive svoji rodinu a az pak rodinu partnera.
@Bábrdl píše:
Píšeš, jak kdybys byla na emiminu první den![]()
Partnerova rodina je „fuj“, povinnost, otrava. Ženská má „právo“ užít si svátky „v klidu s těmi, které má ráda.“ O tom je tady milion diskuzí. Kdo „je rodina“, rozhoduje vždycky ženská.
Na vašem místě bych prostě respektovala, že brácha už patří do jiné rodiny. Buď ráda, že máš ještě ségru. Točte to ty - ségra - rodiče. Švagrové je vaše tradice u zadele.
My máme vánoční tradici, že se vždycky na Štěpána sejdeme na rodinné chalupě na Vysočině. Už od dětství. A vždycky to bylo tak, že „synové“ časem odpadnou. Ne všichni, ale je to tak. Nejdřív s nimi jejich partnerky jezdí a tváří se jak kyselé pudele a pak přestanou.
A nejvtipnější je, že jedna, co se tvářila nejvíc jak kyselá pudel, tam teď už pár let bydlí. Ne v té části statku, kde se setkáváme, ale v jiné. Prostě se tam nastěhovali natvalo a s nikým to nekonzultovali. Takže teď přijít „musí“.
Zajímavý pohled na věc. Ale pro mě návštěva rodiny přítele není povinnost a už vůbec ne fuj, ale to má asi každý jinak.
Na ten nápad to takhle dělat jsme přišly vlastně spolu a pak to řekly ostatním, takže kdyby jí to bylo proti srsti asi by se ozvala myslím.
Dík za vaše rady a názory, promluvím s bráchou a podle toho uvidím.
@Anonymní píše:
Ale ona byla u toho, když se to domlouvalo a byla hned pro.
Já taky strávila s přítelem mnoho času přípravami, ale jednou za pár let mi to nepřijde jako něco hrozného. Neřeknu kdyby to bylo před tím než se stala součástí rodiny, ale takhle to beru jako podraz.
Treba se ji nechtělo dohadovat s vama, ze to tak nechce, tak souhlasila a doufala, ze to vysumi nez na ne přijde řada ![]()
Ono je to těžký, bracha asi nic moc nechystá, tak je to všechno na ni.. Vy jste zensky, je to pro vas přirozenější nekoho hostit, kdyby byl brácha sám chystal by nejakou hostinu pro celou rodinu?
Jako ja bych třeba neměla problém s posezením, kafe, cukroví, treba chlebíčky.. Ale pokud bych mela pro x lidi chystat třeba oběd, nechtelo by se mi do toho a bylo by mi jedno jestli to jsou moji, nebo partnera rodice, sourozenci..
Nemam tohle hostitelstvi v krvi..
A jak se tu psalo o tom oslisovani moje rodina/jeho rodina.. Nemam problém s návštěvou tchanu jako takovou, ale hrozně stresuju kdyz maj přijet, aby bylo naklizeno a všechno tip top..
Kdyz prijedou nasi je mi prostě jedno, ze tu je treba bordel, ze neni zrovno vytrena podlaha, ze jsou na dvířkach od kuchyne tlapky od deti, ze je smouha na zrcadle.. Ze se babovka nepovedla.. Znaji me celej život vedi jaka jsem..
Ale u tchánovců maj s timhle proste problém.. Proto ani nikoho nezvem třeba na obed, at to jsou moji nebo partnera rodiče.. Jsem stresar a fakt na tohle nemam nervy.. Taky by se mohlo stat, ze bysme meli kupovanou pizzu, nebo by doslo na lasagne z mrazáku ![]()
A nebylo by pro celou rodinu lepší scházet se někde na neutrální půdě? Třeba v restauraci, ne každý je nadšený z vyváření pro x lidí.
Jé, my to máme taky tak
Já, 2 sourozenci a mamina. Už se takhle střídáme 6.rok a je to super. No, moc by se mi to nelíbilo, protože jste to takto měli domluvené dááávno dopředu a bratr s přítelkyní měli pro rodiče vymyslet jiný termín. Asi bych se zachovala tak, že bychom se ostatní domluvili, kdo se toho ujme jako náhradník. Příští rok byste se sešli u bratra a ten, kdo organizoval letos, by už měl další kolo splněno
Ale štvalo by mě, že si bratr neprosadil své.
A vždy se domlouváme, že jeden přiveze salát, další připraví jednohubky, už jsem i jela na návštěvu s polévkou
Nikomu to nevadí, spíš se ocení, že příprava neleží jen na 1 z organizátorů.
@hani28 píše:
Tak jak vidis, vzdy ma hlavni slovo zenska. Ty a segra nejdriv vasi rodinu a az pak rodiny partneru. Stejne to ma svagrova. Nejdrive svoji rodinu a az pak rodinu partnera.
Jenže já navrhla takový termín, abych se viděla se svou a jeho rodinou tak, aby to všem vyhovovalo. V tom je mezi námi ten rozdíl, nikoho jsem nezklamala, neranila a návštěvu rodiny partnera jsme měli minulý rok den před Štědrým dnem. Takže taky náročné, ale stálo to za to ![]()
@sediza píše:
A co když zakladatelka zjistí, že bracha a jeho přitelkyně jsou jenom líní, chtějí mít svůj program a o setkání s rodinou vlastně vůbec nestojí?
Aspoň to bude vědět ![]()
@Anonymní píše:
Už teď se to vyostřuje, kdyby napsali jen že nemůžou tak by to tolik neranilo jako vědět, že její rodina má prostě přednost.
Ale její rodina prostě má přednost. Tak to ve vztazích funguje. Dřív se holka přivdala do rodiny, teď se chlap přižení. To je realita. ![]()
@Anonymní píše:
Takže návštěva naší rodiny je povinnost?
Fakt si něco na tohle téma přečti tady na emiminu
@Anonymní píše:
Takže návštěva naší rodiny je povinnost? Copak my chceme, aby nás hostili? I krátkou návštěvu odmítají a to by nemuseli nic chystat.
Stejně už je to v háji rodiče už se s nimi o svátcích vidět nechtějí a ségra mi řekla, že je moc zklamaná a vnucovat se nebude…
A co to posunout az na sobotu, at to neni dva dny za sebou?
@Anonymní píše:
Takže návštěva naší rodiny je povinnost? Copak my chceme, aby nás hostili? I krátkou návštěvu odmítají a to by nemuseli nic chystat.
Stejně už je to v háji rodiče už se s nimi o svátcích vidět nechtějí a ségra mi řekla, že je moc zklamaná a vnucovat se nebude…
Nechtě je v klidu…
Že jsou Vánoce, to neznamená konec světa…
Já osobně jsem pro vidět se přes rok pravidelně a o Vánocích klid, jak kdo chce, né se pomátnout… ![]()
@free333 píše:
Nechtě je v klidu…Že jsou Vánoce, to neznamená konec světa…
Já osobně jsem pro vidět se přes rok pravidelně a o Vánocích klid, jak kdo chce, né se pomátnout…
Pro mne jsou naopak Vánoce obdobím setkávání s blízkými ![]()
Tady jde o to, že „svými“ se setkat chce, ale partnerovu rodinu už ne-e.
Ale to je běžné. ![]()
Už teď se to vyostřuje, kdyby napsali jen že nemůžou tak by to tolik neranilo jako vědět, že její rodina má prostě přednost.