Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monchichik píše:
@Bubla Bůčková Píše, že brácha předpokládá, že se toho ujme někdo z ostatních…z toho jsem pochopila, že u něj ne, ale jinam by přišel…
Aha. Nebo to jsou jednoduše jen vychcanci
![]()
@Anonymní píše:
Opakuji všichni byli pro, oni sami chtěli být jako poslední neb řešili bydlení. Každý rok jsme se sešli u jednoho z nás, žádný problém nebyl až teď s nimi. Divím se kolik lidí je na jejich straně a my jsme vlastně ti špatní co otravují s blbou tradicí. Hlavně že tři roky po sobě jim to nevadilo.
Ty proste nechces pochopit a uznat, ze to, ze s necim pred 4 lety souhlasili je nezavazuje k tomu to x let dodržovat… Jo, pochopila bych nastvani, pokud by se to dohodlo pred mesicem, ale pred 4 lety
a tedy i z toho, ze chteli byt posledni tak trochu cítím tu myslenku, ze do toho mozna byli trochu natlaceni a doufali, ze to vysumi.
No já bych teda byla na bráchu pěkně naštvaná. Pochopila jsem, že jste všichni bezdětní a nejde o žádnou návštěvu s přespáním nebo vyvařováním třech chodů, navíc to švagrová spoluvymyslela a když to bylo u někoho jiného, tak se zúčastnili. A jako jaké uklízení a vaření na odpolední návštěvu? Tak snad její rodiče přijdou 25. a to nebude mít uklizeno a neuvaří jim kafe a nenabídne občerstvení? Tak proč to nemůžou udělat druhý den i pro rodinu partnera? Asi bych si promluvila s bráchou, co za tím vězí, proč vadí i odpolední návštěva /úklid a občerstvení je jen výmluva, budou mít nakoupeno na návštěvu den dopředu/. Kdyby mi nedal smysluplnou odpověd, tak bych ostatní pozvala k sobě bez bráchy/takže se s bráchou o Vánocích neuvidíš, nebo jak se vídáte často/ a asi bych navrhla změnu tradice. Stejně až přijde rodina, děti, tak už to bude složitější se všichni scházet.
@sediza píše:
A co když zakladatelka zjistí, že bracha a jeho přitelkyně jsou jenom líní, chtějí mít svůj program a o setkání s rodinou vlastně vůbec nestojí?
no to se samozřejmě stát může, stejně tak, že on by chtěl, ale ona chce soukromé vánoce. A nepřekvapivě on si to s ní rozházet nechce.
Ale je potřeba se k tomu dobrat a pak hledat řešení, které bude vyhovovat všem stranám. Což nebude jednoduchý a ten kdo se zkusí zhostit role mediátora to nebude mít jednoduché. Ale furt mi to přijde lepší, než teda bratra odříznout a sejít se bez něj, protože co pak příští rok - pozve ho ten, kdo bude mít další kolo a nebo se prostě na vánoce nebudete potkávat?
Tipuju že ve výsledku se to bude chtít dohodnout na nějaké neutrální půdě s obsluhou - ideálně až po štědrém dni. Speciálně až budou mít sourozenci i svoje děti, tak tím spíš budou chtít trávit štědrý den jen spolu a po svém.
Zakladatelko, a kdy se se s rodinou scházíte? Máte pevné datum? Musí to být zrovna 25.12.?
My se taky s rodinou scházíme o Vánocích, ale někdy je to první, někdy druhý svátek, někdy třeba i 27. nebo 28., pokud to třeba vychází na víkend. Prostě se přizpůsobíme tomu, jak kdo má návštěvy u příbuzných.
Co kdybyste se u něj sešli třeba v sobotu 28.12.? Měli by čas vydechnout po návštěvě partnerčiných rodičů.
@renduli Já jsem to tedy pochopila podle toho jak psala zakladatelka tak, že se mají sejít 26.12. Asi nemají pevně stanovené datum, ale podle toho data pak domlouvají návštěvy zase u rodiny jejich partnerů. Takže překopat datum, tak už třeba zas někdo něco má nebo práce atd.
@Helen78 píše:
@renduli Já jsem to tedy pochopila podle toho jak psala zakladatelka tak, že se mají sejít 26.12. Asi nemají pevně stanovené datum, ale podle toho data pak domlouvají návštěvy zase u rodiny jejich partnerů. Takže překopat datum, tak už třeba zas někdo něco má nebo práce atd.
Je to tak pevné datum není, 26. prosince navrhli oni a my ostatní jsme podle toho naplánovali ostatní návštěvy, takže najít jiný termín bude oříšek. Další víkend nemůžou jedou na chatu.
@Anonymní píše:
Je to tak pevné datum není, 26. prosince navrhli oni a my ostatní jsme podle toho naplánovali ostatní návštěvy, takže najít jiný termín bude oříšek. Další víkend nemůžou jedou na chatu.
Aha, tak to je blbé
. A hlavně nějaké divné… je otázkou, co za tím vlastně je. ![]()
Takže to vaše datum bylo jako první? A že švagrová neřekla svým rodičům, 25. nejezděte, druhý den přijede partnerova rodina a to by bylo moc uklízení a vaření ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Hele a je taky divný, že když je to taková bzunda a super čas, tak že ségra ani máma hostit nechce, přitom jedna z nich už dva roky nikoho doma neměla
Nechtějí neb k tomu mají své důvody. Příští rok to má být u rodičů a mamka chce oslavit své kulatiny a za rok ségra bude mít taky kulatiny. Obě slaví v prosinci. Proto si zvolili tohle pořadí návštěv. ![]()
@Anonymní píše:
Nechtějí neb k tomu mají své důvody. Příští rok to má být u rodičů a mamka chce oslavit své kulatiny a za rok ségra bude mít taky kulatiny. Obě slaví v prosinci. Proto si zvolili tohle pořadí návštěv.
Nevím, myslím, že z toho děláte zbytečnou kovbojku, my to máme podobně, scházíme se 2 rodiny s dětmi plus dva prarodiče a neřešíme nějaké pravidelné střídání, prostě nejdříve to bylo asi 3× nás, teď zas x krát u bráchy, prostě u toho, komu se to zrovna hodí víc.
No to je kouzelné. Tvoje maminka a sestra mohou mít své důvody. Nikdo ostatní, obzvlášť VONA, žádné důvody ať se ani neopováží si přestavit. Prostě tradice a basta.
Vás neznám a už se mi ježí celá záda. Nesnáším, když mě někdo do něčeho nutí, to mám okamžitou zpátečku.
Proč nutíte součást své rodiny do něčeho, co nechtějí? Prostě mají jiné plány, tak jim dopřejte životní prostor, neumusíte se pnout jako liany.
Chapu, ze si z toho rozmrzela a nastvana. Taky bych byla. S tou tradici souhlasili, ucastnili se. Letos vas pozvali, oni urcili termin a ted z toho najednou bez duvodu vycouvali. S ohledem na to, ze dalsi dva roky chteji posezeni poradat matka se sestrou kvuli svym narozeninam, bych se kousla a akci, kterou mate radi, usporadala ja a urcite bych pozvala i bratra. Snazila bych se si to vanocni setkani uzit a situaci bych nerozmazavala. Na vyrikani si, jak to bude dal a pripadne vycitky, bych volila jiny termin nez vanoce.
@Anonymní píše:
Nechtějí neb k tomu mají své důvody. Příští rok to má být u rodičů a mamka chce oslavit své kulatiny a za rok ségra bude mít taky kulatiny. Obě slaví v prosinci. Proto si zvolili tohle pořadí návštěv.
Víš, nezlob se, ale ono to fakt vyznívá, že to máte ve velkolepém stylu a teď jenom tvoje logika. Brácha by měl tu pohodu zvládnout druhý den po návštěvě jejich rodičů a ségra to letos nemůže organizovat, protože za rok slaví kulatiny?
ty si sama psala, že jste museli maknout a byla si utahaná z toho
hele každej máme jinej styl, ale u vás to cucham nějaký moc nóbl a hlavně pak ten den bejt všichni hrozně happy. Víš jako hrozně na sílu mi to přijde ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Víš, nezlob se, ale ono to fakt vyznívá, že to máte ve velkolepém stylu a teď jenom tvoje logika. Brácha by měl tu pohodu zvládnout druhý den po návštěvě jejich rodičů a ségra to letos nemůže organizovat, protože za rok slaví kulatiny?ty si sama psala, že jste museli maknout a byla si utahaná z toho
![]()
hele každej máme jinej styl, ale u vás to cucham nějaký moc nóbl a hlavně pak ten den bejt všichni hrozně happy. Víš jako hrozně na sílu mi to přijde
Presne tak mi to prijde taky.. A bratrova pritelkyne to mozna myslela ve stylu sejdeme se, posedime, pokecame dame kafe, cukrovi a tim to hasne.. A kdyz videli předchozí roky, ze to neni v tomhle stylu tak se jim do toho treba nechce, coz mne by se taky nechtelo..
A k zakladatelce, vzhledem k tomu ze je i zakladatelkou teto rodinne „tradice“ mela by to udělat ona u sebe doma
zvlášť kdyz ji na tom tolik záleží..