Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dedrichov píše:
No to je kouzelné. Tvoje maminka a sestra mohou mít své důvody. Nikdo ostatní, obzvlášť VONA, žádné důvody ať se ani neopováží si přestavit. Prostě tradice a basta.
Vás neznám a už se mi ježí celá záda. Nesnáším, když mě někdo do něčeho nutí, to mám okamžitou zpátečku.
Proč nutíte součást své rodiny do něčeho, co nechtějí? Prostě mají jiné plány, tak jim dopřejte životní prostor, neumusíte se pnout jako liany.
Já se musím fakt už smát nad tím jak my jsme ti nejhorší. 😁Oni jsou ty chudinky, co jsou nuceni do něčeho, co sice sami vymysleli, ještě před měsícem se ptali, co nám mají přichystat. Ale my jsme to zlo, co jim kazí vánoční pohodu. Ale nebojte zítra si o tom promluvíme a zjistím jak moc jsme jim způsobili těžkosti, když jsme se u nich chtěli jednou za pár let sejít. O tom totiž asi mají být podle některých svátky nebýt se svými blízkými a neotravovat jim život.
Taky vás neznám a upřímně nesympatie jsou vzájemné. Naštěstí mám milující rodinu, která vaše názory nesdílí a my si uděláme krásné svátky, rádi se budem otravovat, rádi budem utahani z příprav a jestli se sejdem všichni to se uvidí.
Tímto diskuzi končím ještě jednou děkuji všem za komentáře a ti co sdílí můj postoj držte palce ať to nějak vyřešíme. ![]()
Je to trochu už věštění, ale co když je třeba bratrova přítelkyně krátce těhotná, ještě to nechce říkat, je jí třeba zle a nezvládla by nic chystat? Její rodina už to třeba ví a pochopí, že to nebude v žádném velkém stylu, prostě normální návštěva, ale vaší rodině to ještě říkat nechtějí, kdyby to třeba nedopadlo…
Jedná se o domluvu starou čtyři roky. Za tu dobu se mohlo ledacos změnit. Jako legitimní důvod mi přijde i to, že se jedné rodině prostě nechce. Brácha s manželkou prostě tu situaci valili před sebou, mlžili a až teď se asi rozhodli to rozetnout. Dost nešikovně. Dospělé by bylo si s rodinou sednout a říct, že jim pevný návštěvní řád, platný roky, nesedí. Že třeba doufají pro příště ve spontánní návrhy, prostě jak to bude, tak to bude. Taky by mi asi trochu vadilo mít rozvržené svátky na roky dopředu. Vždyt v té době nemůžou ani plánovat hory, lyžovačku, nebo jen válení u telky.
@Anonymní píše:
Já se musím fakt už smát nad tím jak my jsme ti nejhorší. 😁Oni jsou ty chudinky, co jsou nuceni do něčeho, co sice sami vymysleli, ještě před měsícem se ptali, co nám mají přichystat. Ale my jsme to zlo, co jim kazí vánoční pohodu. Ale nebojte zítra si o tom promluvíme a zjistím jak moc jsme jim způsobili těžkosti, když jsme se u nich chtěli jednou za pár let sejít. O tom totiž asi mají být podle některých svátky nebýt se svými blízkými a neotravovat jim život.
Taky vás neznám a upřímně nesympatie jsou vzájemné. Naštěstí mám milující rodinu, která vaše názory nesdílí a my si uděláme krásné svátky, rádi se budem otravovat, rádi budem utahani z příprav a jestli se sejdem všichni to se uvidí.
Tímto diskuzi končím ještě jednou děkuji všem za komentáře a ti co sdílí můj postoj držte palce ať to nějak vyřešíme.
Mne teda přijde, ze z toho delas az moc velkou kovbojku..
Ty je tady vlastně pomlouvas a hazis na ne spinu, než abys teda resila s nima co za tim opravdu je.. Jako pokud s tim souhlasili, ještě před měsícem s tim pocitali, tak třeba muzou mit nějaký vážnější duvody, ktery nechtej rozebírat, tak rekli, ze se jim to nehodí, ze prijedou jeji rodice a vy z toho jenom děláte, ze na vas kašlou..
@japolka Četla jsi celou diskusi? Svátky nejsou rozvržené na roky dopředu. Před měsícem domluvili termín a brácha s přítelkyní se ještě ptali co přichystat. A najednou výmluvy na moc uklízení. Když navrhnou, že by přijeli jen na odpoledne, tak to prý je krátká návštěva, tak to taky ne. Ale jinam by přijeli. Tak co to je? Mně přijde, že to tady většina snad ani celé nečetla, jinak nechápu ty reakce. Zakladatelko, přeju ti, ať to s bráchou nějak pořešíš, přece není potřeba si něco vymýšlet, to by mě třeba mrzelo, že to nechtějí říct narovinu. Ale měj při rozhovoru chladnou hlavu, třeba moje tchýně se kvůli podobnému problému rozhádala se svým bratrem a do smrti už spolu nepromluvili. Šlo o to, že mužův děda měl dvě děti - tchýni a syna a každý rok byl na vánoce jen u tchýně. Chtěl někdy i k synovi, ale jeho žena ho tam nechtěla a on si nechtěl dělat zle, tak se na tátu vykašlal. Prosím anonym kvůli info o rodině.
Chapu, ze te to nastvalo! Me by to take nastvalo! Jak to berou rodice? To bracha pred nimi nema zadnej respekt nebo co? Ja teda nevim, ale me by to teda nasi dali pekne sezrat a verim, ze by byli schopni se se mnou nebavit do dalsich svatku nez bych s prosikem a omluvou prisla
@Anonymní píše:
@japolka Četla jsi celou diskusi? Svátky nejsou rozvržené na roky dopředu. Před měsícem domluvili termín a brácha s přítelkyní se ještě ptali co přichystat. A najednou výmluvy na moc uklízení. Když navrhnou, že by přijeli jen na odpoledne, tak to prý je krátká návštěva, tak to taky ne. Ale jinam by přijeli. Tak co to je? Mně přijde, že to tady většina snad ani celé nečetla, jinak nechápu ty reakce. Zakladatelko, přeju ti, ať to s bráchou nějak pořešíš, přece není potřeba si něco vymýšlet, to by mě třeba mrzelo, že to nechtějí říct narovinu. Ale měj při rozhovoru chladnou hlavu, třeba moje tchýně se kvůli podobnému problému rozhádala se svým bratrem a do smrti už spolu nepromluvili. Šlo o to, že mužův děda měl dvě děti - tchýni a syna a každý rok byl na vánoce jen u tchýně. Chtěl někdy i k synovi, ale jeho žena ho tam nechtěla a on si nechtěl dělat zle, tak se na tátu vykašlal. Prosím anonym kvůli info o rodině.
No tomu naprosto rozumim! U nas by to dopadlo stejne.
@Anonymní píše:
Tímto diskuzi končím ještě jednou děkuji všem za komentáře a ti co sdílí můj postoj držte palce ať to nějak vyřešíme.
Držím palce. Mě by tedy hodně vadilo, že se brácha 3 roky vezl a teď když má sešlost pořádat on, tak se cuka. Není ta jeho kopretina těhotná?
@Anonymní píše:
Promluv si ale nezaujatě, s chladnou hlavou, opravdu tohle nestojí za to, aby jste se všichni rozhádali…
Možná se tam něco stalo, možná jen chtějí klid, možná nejste tak milující rodina jak sis myslela…
@Anonymní píše:
No, evidentně minimálně tvůj bratr náš názor celkem sdílí
![]()
@Anonymní píše:
Jinak chápu, že od nínení hezké na třech návštěvách být a poslední sama neudělat. Ale jak tady již padlo, určitě za tím je něco vic. A už se to začíná pomalu rozmotávat.
ehm, jedná se o rodinu bratra. tedy od něj, sám… ona třeba na jeho rodinné sešlosti chodila jenom ze slušnosti
každopádně je to ON, kdo by se měl o SVOJI rodinu postarat.
@sagina píše:
ehm, jedná se o rodinu bratra. tedy od něj, sám… ona třeba na jeho rodinné sešlosti chodila jenom ze slušnostikaždopádně je to ON, kdo by se měl o SVOJI rodinu postarat.
Souhlasim
mela jsem rozepsanej podobnej příspěvek.. Ze zas ta jeho kopretinka atd.
Ale za prvé, muze s tím mit problém klidně on, ale zas se tu všechno hází na ní.. A za druhé starat o pohoštění atd. By se měl taky on a pokud to nedela, dokazu i pochopit, ze se do ty sešlosti třeba nechce ji.. Aby tam všechny obskakovala a sama si ani nesedla, neodpocinula.. Ja třeba nemam rada v takovým stylu ani oslavy.. Ze oslavenec jen kmita jak blbec..
A přesně takhle to bylo vždycky na vanoce na sešlosti u babičky když jsme se tam sesli fskt vsichni, babičku jsme vůbec neviděli byla zalezla v kuchyni, ani nevím co tam furt delala.. Kazdej ji nejmin jednou rek, at uz na to prdi, ze vsichni maj vsechno, at si sedne.. Ne prostě ![]()
Letos to teda kvuli jistym okolnostem bude jinak.. Nebudem všichni najednou jako vždycky a myslim, ze to bude mnohem lepší a babičku aspon uvidime ![]()
@amylon píše:
Tak to bude taková tradice, že když přijde řada na bráchu, tak bude každý doma
a brácha bude ledvá rád
@Anonymní píše:třeba se slečně vaše tradice rozhodnutá bez ní nelíbí ,tak se sekla a chce to jinak .
Její rodina žádnou tradici nemá, navštěvují se asi každých čtrnáct dní. My se všichni sejdeme pohromadě opravdu jen na ty svátky. Bydlíme totiž od sebe velmi daleko, zatímco její rodina bydlí kousek od nich. Proto mě velmi ranilo, že dostali přednost. A proto nemám vůbec chuť něco organizovat, když jsme evidentně na druhé koleji…
@karkarka píše:
Urcite bych vánoce nebrala opět na sebe. Prostě brácha ať trochu hrabne a udělají vánoce u nich. Tři roky měli na odpočinek, tak teď ať se trochu posnazi. A jestli její rodina přijede den před vánoci, jaky je problém v tom, abyste tam na Štědrý den byli vy.
nebo at každý zustane doma se svými a je po tradici
Takže maminka se sestrou si pak udělají dvě oslavy v jedné. Chytré
Bratrova sestra asi nemá narozeniny v prosinci, aby se jí pak povedl stejný husarský kousek? Třeba se jí nelíbí toto. Neočekává se od ní pak, že i ona udělá oslavu svých kulatin, ale samostatně?
Jinak chápu, že od ní není hezké na třech návštěvách být a poslední sama neudělat. Ale jak tady již padlo, určitě za tím je něco vic. A už se to začíná pomalu rozmotávat.