Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Příjemné Pondělí no rozhodne to neni to nejlepsi rozhadat se pred svatky s rodinou! Ale rodice maji naproste pravo a narok se urazit. Pokud je ten bracha takovej prizdisrac a nedokaze jim rict narovinu „hele mami, tati nezlobte se, moc me to mrzi, ale letos u nas Vanoce byt nemuzou protoze…“, tak to se musi fakt rodice chytat za nos co za vejlupka to vychovali. Ja bych se opravdu stydela az na pudu. Ale ja bych to v zivote nedopustila neb si svych rodicu vazim a troufam si rict, ze jsem vychovana.
Vsak to udelal, ne? Je rek… Protože 25.prijedou rodice pritelkyni a bylo by toho moc.. Ale to se jaksi jako důvod nebere ![]()
Ještě by třeba mohli přijet vsichni 25.vid
jeji i jeho ![]()
@a12 tak ale na Stedry den tam nikoho nemaji ne? Ja nevim, my jsme na Vanoce cela rodina 14lidi vsichni spolu az do 28.12 a prijde mi to krasne a pro nas naprosto normalni. Nicmene chapu, ze nekdo travi svatky rad jinak.Tady ale nevidim jediny duvod proc by nemohli kdyz tak prijit alespon toho 25.12 kdyz uz chteji byt treba na Stedry den z nejakeho duvodu sami tak snad par lidi na prvni svatek vanocni preziju ne? Treba cekaji dite a je ji blbe a nezvladali by nic nachystat.To je samozrejme taky jedna z teorii.
@a12 píše:
Tak uz jsem tu i psala, ze treba cekali, ze to do ty doby vysumi, ze se třeba uskuteční jedno, maximálně dve setkání a na další nedojde..
Ale jako fakt naprosto zbytečné tohle tady řešit.. Jako si myslim, a uz jsem to tu psala, ze na 99% v tom prostě je neco jinyho, co prostě nechtěj řešitkdyž mesic zpět s tim počítali a ptali se co přichystat..
Urcite k tomu zrušení mají nějaký důvod, který nechtějí rikat, tak jako výmluvu pouzili návštěvu jejích rodicu, úklid atd.
A zakladatelka hned v rodině drbou přítelkyni bratra, protože za všechno může určitě ona, a přišla si postěžovat a hodit na ní špínu i sem..
A radši si zkazí vanoce tím, že se rozhadaj s členem rodiny
Další členové to doma dělat nechtej, protože to příště chtej spojit s narozeninama, zakladatelka to na sebe vzít nechce, že s tim je práce.. Tak jako fakt super tradice a prijemny rodinný setkání
tak ze stejnýho důvodu to na sebe nechce vzít bratr, ale tam je to ok
ostatní nechtějí ustupovat, protože oni svoji část dohody splnili, tak jsou za ty zlý, mají bratrovi říct, jasně, nemusíme se střídat, vždycky to může být u nás, my se o všechno postaráme a ty si jen užívej ![]()
@Anonymní píše:
@a12 tak ale na Stedry den tam nikoho nemaji ne? Ja nevim, my jsme na Vanoce cela rodina 14lidi vsichni spolu az do 28.12 a prijde mi to krasne a pro nas naprosto normalni. Nicmene chapu, ze nekdo travi svatky rad jinak.Tady ale nevidim jediny duvod proc by nemohli kdyz tak prijit alespon toho 25.12 kdyz uz chteji byt treba na Stedry den z nejakeho duvodu sami tak snad par lidi na prvni svatek vanocni preziju ne? Treba cekaji dite a je ji blbe a nezvladali by nic nachystat.To je samozrejme taky jedna z teorii.
Já myslím, že to právě nechápete. Já si několikadenní svátky ve velkém rodinném kruhu nedokážu ani představit, děsí mne takové trávení Vánoc.
Přece to bez bratra přežijí, ne? Ale asi to jeho sestra (zakladatelka) nezvládne, protože jde spíše o to, že si někdo dovolil porušit její tradici.
@Příjemné Pondělí Tak já několikadenní svátky si neumím představit taky, to by pro mě byl děs. Ale sejít se všichni na jedno odpoledne mi přijde fajn, protože se takhle sejdeme asi opravdu jen jednou za rok. A nejde o to, jestli to bez bratra přežijí. To určitě ano…ale bude jim to asi líto a bude jim chybět. Navíc nechápu, že udělat kafe ho obtěžuje, ale když to bude jinde, tak přijde…a není to zakladatelky tradice, dohodli se na ní všichni společně…a pokud se nechce účastnit, nemusí se trapně vymlouvat…a ještě před 14 dny se domlouvali s jeho přítelkyní…
@Příjemné Pondělí no jasne, je to proste o uhlu pohledu. Ja chapu, ze nekdo travi rad svatky treba jen s partnerem nebo s manzelem a detmi.Me to prijde smutne a prazdne. Svatky jsou prece predevsim o setkavani se s temi nejblizsimi. Pro me je to cast roku, kdy se konecne vsichni sejdeme a jsme proste spolu. Proto zakladatelku chapu, ze je z toho smutna a jeji rodice urcite taky. Nedokazu si ani predstavit, jak moc by to vzalo me rodice. Ale kazda rodina ma proste jine zvyky…
@Anonymní píše:
Já se musím fakt už smát nad tím jak my jsme ti nejhorší. 😁Oni jsou ty chudinky, co jsou nuceni do něčeho, co sice sami vymysleli, ještě před měsícem se ptali, co nám mají přichystat. Ale my jsme to zlo, co jim kazí vánoční pohodu. Ale nebojte zítra si o tom promluvíme a zjistím jak moc jsme jim způsobili těžkosti, když jsme se u nich chtěli jednou za pár let sejít. O tom totiž asi mají být podle některých svátky nebýt se svými blízkými a neotravovat jim život.
Taky vás neznám a upřímně nesympatie jsou vzájemné. Naštěstí mám milující rodinu, která vaše názory nesdílí a my si uděláme krásné svátky, rádi se budem otravovat, rádi budem utahani z příprav a jestli se sejdem všichni to se uvidí.
Tímto diskuzi končím ještě jednou děkuji všem za komentáře a ti co sdílí můj postoj držte palce ať to nějak vyřešíme.
Zakladatelko, nechceš sice v diskusi pokračovat, ale nenapíšeš ani, jak to dopadlo? ![]()
Mě fascinují ty milující rodiny, všichni pěkně pohromadě, neboť to tak chceme, máme rádi atd. A pak, když se někdo vzepře a nechce, hned je oheň na střeše… a s tím už nebudeme mluvit, máme právo se urazit, když on na nás kašle… Tam je panečku lásky, radost pohledět.
Ahoj všichni tady zakladatelka. Jelikož jste mi věnovali svůj čas a napsali svůj pohled na věc, je fér vám říci jak to nakonec dopadlo. ![]()
A dopadlo to víc než dobře neb se všichni sejdeme pohromadě v kruhu rodinném.
O setkání moc stojí v tom se tu někteří spletli.
Situaci zkomplikovali rodiče partnerky, kteří teď změnili termín své návštěvy a jindy bohužel nemůžou.
S bráchou jsme to v klidu probrali, shodli se na tom, že chceme, aby se to uskutečnilo a po rozhovoru s dalšími členy rodiny to přesunuli na 27. než pojedou pryč.
Teď už se jen všichni těšíme až spolu strávíme pěkný den ![]()
Ještě dodám, že jeho partnerka velmi prožívá každou návštěvu, musí mít vše dokonalé, nachystané, několik chodů, pro každou návštěvu jiné jídlo a na naší návštěvě jí hodně záleží takže mi řekla, že se bála že by nestihla vše připravit jak to ona chce. ![]()
Na nový termín kývla hned i jsem se nabídla, že něco se ségrou přivezeme, ale nechtěla.
Takže ještě jednou děkuji za vaše rady neb promluvit si v klidu bez výčitek, mělo cenu zlata ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všichni tady zakladatelka. Jelikož jste mi věnovali svůj čas a napsali svůj pohled na věc, je fér vám říci jak to nakonec dopadlo.
A dopadlo to víc než dobře neb se všichni sejdeme pohromadě v kruhu rodinném.O setkání moc stojí v tom se tu někteří spletli.
Situaci zkomplikovali rodiče partnerky, kteří teď změnili termín své návštěvy a jindy bohužel nemůžou.
S bráchou jsme to v klidu probrali, shodli se na tom, že chceme, aby se to uskutečnilo a po rozhovoru s dalšími členy rodiny to přesunuli na 27. než pojedou pryč.
Teď už se jen všichni těšíme až spolu strávíme pěkný den
Jeee no to je super! To moc rada slysim, ze to dopadlo dobre. Rodina ma byt o Vanocich pospolu. Uzijte si to ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všichni tady zakladatelka. Jelikož jste mi věnovali svůj čas a napsali svůj pohled na věc, je fér vám říci jak to nakonec dopadlo.
A dopadlo to víc než dobře neb se všichni sejdeme pohromadě v kruhu rodinném.O setkání moc stojí v tom se tu někteří spletli.
Teď už se jen všichni těšíme až spolu strávíme pěkný den
Me by zajimalo, jestli ses jim omluvila za to, ze je pomlouvas na netu… Byt na miste tveho brachy, tak se po precteni teto diskuze budu hodne rozhodovat, zda vubec mam chut te zvat ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Me by zajimalo, jestli ses jim omluvila za to, ze je pomlouvas na netu… Byt na miste tveho brachy, tak se po precteni teto diskuze budu hodne rozhodovat, zda vubec mam chut te zvat
Ano, nejdriv je tu pomluvi, hlavně „tu jeho“
A ted uz se těší jak spolu stráví prima den v kruhu rodinném
![]()
Milující rodina, ale jen jak někdo začne trochu vybocovat a nejede tak, jak mu to nalajnujou, je zle ![]()
@a12 píše:
Ano, nejdriv je tu pomluvi, hlavně „tu jeho“
A ted uz se těší jak spolu stráví prima den v kruhu rodinném![]()
Milující rodina, ale jen jak někdo začne trochu vybocovat a nejede tak, jak mu to nalajnujou, je zle
Jo jo a ty chody a úklid, to má zas VONA v hlavě, rozhodně to není tak, že pan bratr je gaucak a do toho ji přijedou s přísným pohledem dvě švagrové a tchyně, které se dožadují milující a pohodové návštěvy ![]()
@Anonymní píše:
Ještě dodám, že jeho partnerka velmi prožívá každou návštěvu, musí mít vše dokonalé, nachystané, několik chodů, pro každou návštěvu jiné jídlo a na naší návštěvě jí hodně záleží takže mi řekla, že se bála že by nestihla vše připravit jak to ona chce.
Na nový termín kývla hned i jsem se nabídla, že něco se ségrou přivezeme, ale nechtěla.
Takže ještě jednou děkuji za vaše rady neb promluvit si v klidu bez výčitek, mělo cenu zlata
Ano to ti tak i upřímně hned řekla. My jsme ti to taky říkali, že tři dny za sebou „vše perfektní a navareno“ je Vánoční noční můra a ty furt, že ne… Někdy je to opravdu tak jednoduché :nezvládnu to, nakonec to nestihnu. Každý má právo to říct.