Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na necem jste se tenkrat domluvili, souhlasili i partneri, dobre. Ale situace se muze rokama zmenit. Preci neni mozne to brat jako dozivotni dohodu.
Nedelala bych kvuli tomu zle, jiste vas pozvou jindy. Pokud vy ostatni se chcete dal schazet o Vanocich a hostit se navzajem, tak to dodrzujte mezi sebou.
Zenska je zrejme utahana a ma toho letos az az. To se snad da pochopit.
@Janasas píše:
Jako nečetla jsem ostatní, ale takvoé blbou tradici bych zušila..
Vánoce mají být o tom, že se ten rok rodina domluví a ne něco z povinnosti..Nevíte, co zase mají na druhé straně, proč volají druhou rodinu..
My třeba 25. jezdíme k tchýni, kdybych nedojela, tak je řečí a naštvání. Bohužel mamince umřel po 15 letech partner, náš nevlastní děda a prostě ji budu mít na Vánoce u nás. manžel s tím problém nemá sám řekl, že to nevadí.. Už ted to na ní padá a sem tam pláče.. Zajímalo by mě kolik z vás by maminku nechalo 25. prosince samotnou celý den, a 26 se ještě jezdilo e jejich babičce, tkaže dva dny..
prostě nejde něco plánovat xx let dopředu.. taky mě čeká říct manželovi, že prostě letos musí jet k tchýni na celý den sám, prostě ji doma nenechám celý den samotnou.. Děda umřel je to 14 dní.. nenechám ji tady samotnou..
Takže nevím, prostě jako rodina byste to možná mohli pochopit, že mu to prostě letos nevyšlo domluvit se kdo to udělá letos podruhé- pokud jste tak semktnutá rodina, tak by neměl být problém,a domluvit se na příští rok..že teda on
A taky si uvědomit, že neni jenom vaše!! rodina, ale i on prostě má ženu která má svoji rodinu.. takže můj aktuální názor.. protože vím, že ani manželovi se nebude líbit, že tu maminku nenechám, ale prostě jenom ten,, princip" nedoržovat nebudu.. Popřeju dopředu svátky, klidně přijedu i dřív, ale… pošlu děti s mužem
Opakuji všichni byli pro, oni sami chtěli být jako poslední neb řešili bydlení. Každý rok jsme se sešli u jednoho z nás, žádný problém nebyl až teď s nimi. Divím se kolik lidí je na jejich straně a my jsme vlastně ti špatní co otravují s blbou tradicí. Hlavně že tři roky po sobě jim to nevadilo.
@Janasas píše:
Jako nečetla jsem ostatní, ale takvoé blbou tradici bych zušila..
Vánoce mají být o tom, že se ten rok rodina domluví a ne něco z povinnosti..Nevíte, co zase mají na druhé straně, proč volají druhou rodinu..
My třeba 25. jezdíme k tchýni, kdybych nedojela, tak je řečí a naštvání. Bohužel mamince umřel po 15 letech partner, náš nevlastní děda a prostě ji budu mít na Vánoce u nás. manžel s tím problém nemá sám řekl, že to nevadí.. Už ted to na ní padá a sem tam pláče.. Zajímalo by mě kolik z vás by maminku nechalo 25. prosince samotnou celý den, a 26 se ještě jezdilo e jejich babičce, tkaže dva dny..
prostě nejde něco plánovat xx let dopředu.. taky mě čeká říct manželovi, že prostě letos musí jet k tchýni na celý den sám, prostě ji doma nenechám celý den samotnou.. Děda umřel je to 14 dní.. nenechám ji tady samotnou..
Takže nevím, prostě jako rodina byste to možná mohli pochopit, že mu to prostě letos nevyšlo domluvit se kdo to udělá letos podruhé- pokud jste tak semktnutá rodina, tak by neměl být problém,a domluvit se na příští rok..že teda on
A taky si uvědomit, že neni jenom vaše!! rodina, ale i on prostě má ženu která má svoji rodinu.. takže můj aktuální názor.. protože vím, že ani manželovi se nebude líbit, že tu maminku nenechám, ale prostě jenom ten,, princip" nedoržovat nebudu.. Popřeju dopředu svátky, klidně přijedu i dřív, ale… pošlu děti s mužem
Psala, že s její rodinou se sejdou, s jeho ne. ![]()
Ja si myslim, ze z toho delate zbytecnou kovbojku…tak se sejdete bez brachy..buh vi, jak to zas bylo ze strany rodiny svagrove..treba na ni taky nejak tlacili.. ![]()
@Jana525 píše:
Na necem jste se tenkrat domluvili, souhlasili i partneri, dobre. Ale situace se muze rokama zmenit. Preci neni mozne to brat jako dozivotni dohodu.
Nedelala bych kvuli tomu zle, jiste vas pozvou jindy. Pokud vy ostatni se chcete dal schazet o Vanocich a hostit se navzajem, tak to dodrzujte mezi sebou.
Zenska je zrejme utahana a ma toho letos az az. To se snad da pochopit.
A já asi nebyla utahaná, rodiče a ségra asi taky ne a to měli taky další návštěvy. Před měsícem nám řekli, kdy se uvidíme a jak se těší a včera bum je to zrušeno. Kdybych to udělala já už vidím jak by byli oni chápající, že bych byla moc z jejich návštěvy utahaná ![]()
@Anonymní píše:
A já asi nebyla utahaná, rodiče a ségra asi taky ne a to měli taky další návštěvy. Před měsícem nám řekli, kdy se uvidíme a jak se těší a včera bum je to zrušeno. Kdybych to udělala já už vidím jak by byli oni chápající, že bych byla moc z jejich návštěvy utahaná
Možná jestli se něco nestalo a nechtějí o tom zatím mluvit?
@Bábrdl píše:
Píšeš, jak kdybys byla na emiminu první den![]()
Partnerova rodina je „fuj“, povinnost, otrava. Ženská má „právo“ užít si svátky „v klidu s těmi, které má ráda.“ O tom je tady milion diskuzí. Kdo „je rodina“, rozhoduje vždycky ženská.
Na vašem místě bych prostě respektovala, že brácha už patří do jiné rodiny. Buď ráda, že máš ještě ségru. Točte to ty - ségra - rodiče. Švagrové je vaše tradice u zadele.
My máme vánoční tradici, že se vždycky na Štěpána sejdeme na rodinné chalupě na Vysočině. Už od dětství. A vždycky to bylo tak, že „synové“ časem odpadnou. Ne všichni, ale je to tak. Nejdřív s nimi jejich partnerky jezdí a tváří se jak kyselé pudele a pak přestanou.
A nejvtipnější je, že jedna, co se tvářila nejvíc jak kyselá pudel, tam teď už pár let bydlí. Ne v té části statku, kde se setkáváme, ale v jiné. Prostě se tam nastěhovali natvalo a s nikým to nekonzultovali. Takže teď přijít „musí“.
Amen sestro. Snad naši synové zas budou žít v jiné době a nastavení než současný "vzor emimino " ![]()
@Anonymní píše:
A já asi nebyla utahaná, rodiče a ségra asi taky ne a to měli taky další návštěvy. Před měsícem nám řekli, kdy se uvidíme a jak se těší a včera bum je to zrušeno. Kdybych to udělala já už vidím jak by byli oni chápající, že bych byla moc z jejich návštěvy utahaná
No tak se snima kvuli tomu rozhadej, no, kdyz ti to stoji za to. Co chces poradit? Myslim, ze ten co si uz v zivote ledascim prosel, ma pochopeni pro druhe a vi co je v zivote opravdu dulezite. Pokud je pro tebe mimoradne dulezite je donutit, aby vas pozvali prave letosni Vanoce, tak jdi smele do toho! Urcite se ti ulevi, az na ne vyrves, jak ty jsi byla utahana, pak ovsem nechapu, proc v te tradici chces tak strasne pokracovat. A nebo jde jen o „soravedlnost“? Jako ze oni muzi za kazdou cenu splnit dohodu, protoze se najedli u vas? ![]()
Smesny. Je takovy problem rict, ze je to skoda, ale ze to chapes a co kdyby jste se sesli treba v lednu? A pak zkusit zjistit citlivym pristupem o co vlastne jde, kde je problem a pokud jim tahle tradice prestala vyhovovat, tak se to snazit nejak resit?
Vis co kolikrat kde clovek slibi, ale pak zjisti, ze realita je jina?
@Anonymní píše:
Opakuji všichni byli pro, oni sami chtěli být jako poslední neb řešili bydlení. Každý rok jsme se sešli u jednoho z nás, žádný problém nebyl až teď s nimi. Divím se kolik lidí je na jejich straně a my jsme vlastně ti špatní co otravují s blbou tradicí. Hlavně že tři roky po sobě jim to nevadilo.
Ja te chapu, nejsem na jejich strane, ale je zbytecne to hrotit..i pro vase budouci rodinne vztahy…treba na ni tlaci i jeji strana rodiny a nemuze se holt rozkrajet.. ![]()
@Anonymní píše:
Takže dát vám odpoledne na tácek cukroví a uvařit kafe chudáci nezvládnou…ale když to bude u někoho jiného tak přijdou? no já bych to udělala u kohokoliv z vás ostatních, ale bez něj…
@Anonymní píše:
Hele a je taky divný, že když je to taková bzunda a super čas, tak že ségra ani máma hostit nechce, přitom jedna z nich už dva roky nikoho doma neměla ![]()
@free333 píše:
Možná jestli se něco nestalo a nechtějí o tom zatím mluvit?
Já fakt tipuju klidně ten potrat, vážnou nemoc, tchyně něco řekla… Každopádně se ukázalo, jak si jako rodina blízcí jste. No nejste ![]()
@Bubla Bůčková No tak mě by třeba nešlo o to, že je to moc lidí a kdy to bylo naposled, ale že brácha buď je línej uvařit kafe a nebo je tam nechce vůbec. Ale pokud by neměl problém jít k nim, tak co si můžeš o tom myslet?
@Monchichik píše:
@Bubla Bůčková No tak mě by třeba nešlo o to, že je to moc lidí a kdy to bylo naposled, ale že brácha buď je línej uvařit kafe a nebo je tam nechce vůbec. Ale pokud by neměl problém jít k nim, tak co si můžeš o tom myslet?
Ale to nepsala ne?
zatím se jen čeká a padl návrh na odpoledne jinak nic.
@Bubla Bůčková Píše, že brácha předpokládá, že se toho ujme někdo z ostatních…z toho jsem pochopila, že u něj ne, ale jinam by přišel…