Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia ale zakladatelka uz tu několikrát psala, ze to nebylo rozhodnuty bez ni.. Naopak..
Chapu rozmrzelost zakladatelky, pokud jim ta tradice nesedi, proc jeste pred mesicem planovali a tesili se? Mohli to rict hned. Taky za tim tusim rane tehotenstvi nebo jinou udalost.
Ji bych z toho nevinila, sama vim, jak chlapi umi byt pohodlny, musim muzi pripominat kazdy telefonat matce a na navstevy se nezene uz vubec. Me osobne vyvareni bavi a dobiji a za svatky u nas bych byla nejspokojenejsi, ale bydlime daleko a cestovat se moc nikomu nechce, tak jedny svatky k mym rodicum, dalsi ke tchanum, dokud je mame.
@a12 píše:
Souhlasimmela jsem rozepsanej podobnej příspěvek.. Ze zas ta jeho kopretinka atd.
Ale za prvé, muze s tím mit problém klidně on, ale zas se tu všechno hází na ní.. A za druhé starat o pohoštění atd. By se měl taky on a pokud to nedela, dokazu i pochopit, ze se do ty sešlosti třeba nechce ji.. Aby tam všechny obskakovala a sama si ani nesedla, neodpocinula.. Ja třeba nemam rada v takovým stylu ani oslavy.. Ze oslavenec jen kmita jak blbec..
A přesně takhle to bylo vždycky na vanoce na sešlosti u babičky když jsme se tam sesli fskt vsichni, babičku jsme vůbec neviděli byla zalezla v kuchyni, ani nevím co tam furt delala.. Kazdej ji nejmin jednou rek, at uz na to prdi, ze vsichni maj vsechno, at si sedne.. Ne prostě
Letos to teda kvuli jistym okolnostem bude jinak.. Nebudem všichni najednou jako vždycky a myslim, ze to bude mnohem lepší a babičku aspon uvidime
Nesnáším!!! když přijedu někam po obědě a hostitelku nevidím, protože kdyby během těch tří hodin návštěvy neudělala pět litrů kafe, nepřinesla deset litrů vody, neudelala minirizky, desetkrát se nezeptala jestli nechceme pátý kousek strudlu a všude nelezely chipsy, zelenina, jednohubky… Tak tam asi do pr.dele zhebneme hlady a žízní. Jako když jsem v práci nebo v neděli trávím doma odpoledne, tak si jako taky po obědě nedávám raut
a tisíckrát říkáš, pojď si sem sednout
já jsem pak na sebe nasrana, že jsem to ne nechci říkala moc podrážděně a manžel, že zase zral blbosti a bude mu blbě… Hrozný, nesnáším to, nechápu to.
@Capretta píše:
Chapu rozmrzelost zakladatelky, pokud jim ta tradice nesedi, proc jeste pred mesicem planovali a tesili se? Mohli to rict hned. Taky za tim tusim rane tehotenstvi nebo jinou udalost.Ji bych z toho nevinila, sama vim, jak chlapi umi byt pohodlny, musim muzi pripominat kazdy telefonat matce a na navstevy se nezene uz vubec. Me osobne vyvareni bavi a dobiji a za svatky u nas bych byla nejspokojenejsi, ale bydlime daleko a cestovat se moc nikomu nechce, tak jedny svatky k mym rodicum, dalsi ke tchanum, dokud je mame.
Já ji taky chápu. Ale má prostě ohledně bráchy růžový brejle. Vedle v diskuzi :moje máma nechce babičku na Vánoce, stále ta dotyčná nebyla schopna sdělit babičce a manželovi, že tam nebude! Tak co se divíme tady, ještě může být ráda, že jim to neřekli týden dopředu! A jako jo měli být upřímní, ale možná by to zakladatelku a její dokonalou a milující rodinu ranilo no ![]()
@Anonymní píše:Jo četla jsem celou diskuzi. Taky jsem psala, že brácha asi celou situaci valil roky před sebou, bez schopnosti to vyřešit. Očividně souhlasil bez nadšení, nechal se ukecat. Což ho neomlouvá. Ale zakladatelka je podle mě moc urputná. Možná byla příliš urputná i před lety v tom domlouvání. Ono se vůči nadšeným a urputným členům rodiny někdy těžko vymezuje. Zvlášť, když dopředu vědí, co je pro ostatní dobré a jak všichni budou z rodiných setkání nadšení. Což už jaksi bere možnost těm ostatním říct, že oni to tak nechtějí. Protože okamžitě budou za ty špatné. Plánovači radosti většinou nedávají možnost odmítnout. Je to vidět i z reakcí zakladatelky, která se podle mého názoru až příliš opájí tím, jak to bráchovi vmete, vrátí…a vůbec ji nezajímá nic jiného. Pak je pochopitelné, že brácha to tehdy neslaně nemastně odsouhlasil a asi doufal, že to časem vyšumí. No nevyšumnělo, dohnalo je to. A oni teda na to přistoupili, ale pak si třeba uvědomili, že to celé (ne jen to, že oni mají být hostiteli), ale celá ta domluva, je příliš zavazující. Tak to brácha s partnerkou stopli v poslední chvíli, hloupě a nešikovně, to nepopírám.
@japolka Četla jsi celou diskusi? Svátky nejsou rozvržené na roky dopředu. Před měsícem domluvili termín a brácha s přítelkyní se ještě ptali co přichystat. A najednou výmluvy na moc uklízení. Když navrhnou, že by přijeli jen na odpoledne, tak to prý je krátká návštěva, tak to taky ne. Ale jinam by přijeli. Tak co to je? Mně přijde, že to tady většina snad ani celé nečetla, jinak nechápu ty reakce. Zakladatelko, přeju ti, ať to s bráchou nějak pořešíš, přece není potřeba si něco vymýšlet, to by mě třeba mrzelo, že to nechtějí říct narovinu. Ale měj při rozhovoru chladnou hlavu, třeba moje tchýně se kvůli podobnému problému rozhádala se svým bratrem a do smrti už spolu nepromluvili. Šlo o to, že mužův děda měl dvě děti - tchýni a syna a každý rok byl na vánoce jen u tchýně. Chtěl někdy i k synovi, ale jeho žena ho tam nechtěla a on si nechtěl dělat zle, tak se na tátu vykašlal. Prosím anonym kvůli info o rodině.
@Anonymní píše:
Opakuji všichni byli pro, oni sami chtěli být jako poslední neb řešili bydlení. Každý rok jsme se sešli u jednoho z nás, žádný problém nebyl až teď s nimi. Divím se kolik lidí je na jejich straně a my jsme vlastně ti špatní co otravují s blbou tradicí. Hlavně že tři roky po sobě jim to nevadilo.
Že byli pro tři roky zpět, neznamená, že to nemohou zrušit. Já nechápu, proč to tak vyhrocujete. Prostě se jim to nehodí, nebo nechtějí. To je tak těžké pochopit? Jsou to jenom vánoce, období klidu a vy se kvůli setkání dovedete urážet a vztekat.
Divím se, že se divíte, že s vámi někdo nesouhlasí.
@Příjemné Pondělí Můžou to zrušit, ale taky to musí říct a ne nablblé výmluvy, že je to moc práce…uvařit kafe a dát na tác cukroví není fakt moc práce…
@a12 píše:
Presne tak mi to prijde taky.. A bratrova pritelkyne to mozna myslela ve stylu sejdeme se, posedime, pokecame dame kafe, cukrovi a tim to hasne.. A kdyz videli předchozí roky, ze to neni v tomhle stylu tak se jim do toho treba nechce, coz mne by se taky nechtelo..A k zakladatelce, vzhledem k tomu ze je i zakladatelkou teto rodinne „tradice“ mela by to udělat ona u sebe domazvlášť kdyz ji na tom tolik záleží..
a uvědomili si to až po třech odsezených vánocích a došlo jim to až14 dní předtím než sami měli něco chystat. Aha...……….
@Anonymní píše:
Chapu, ze te to nastvalo! Me by to take nastvalo! Jak to berou rodice? To bracha pred nimi nema zadnej respekt nebo co? Ja teda nevim, ale me by to teda nasi dali pekne sezrat a verim, ze by byli schopni se se mnou nebavit do dalsich svatku nez bych s prosikem a omluvou prisla
Jasně, to je to nejlepší, co udělat na vánoce. Pohádat se s rodinou. ![]()
Si občas říkám, že se někteří z těch Vánoc jednou zblázní.
@a12 píše:
@Venetia ale zakladatelka uz tu několikrát psala, ze to nebylo rozhodnuty bez ni.. Naopak..
No a dovedete si představit situaci, kdy se o takové tradici rozhodovalo, že by bratr řekl, že s takovou tradicí nesouhlasí? To by zakladatelka, která dělá scény nyní, by se už zbláznila zcela. Vzhledem k tomu, jak vyvádí, bych se nedivil, že za tu dobu manželka bratra změnila názor a že zakladatelku nemá ráda a svolila jen proto, aby nebyla ta špatná. Já ji jen čtu a nechtěl bych k ní na návštěvu.
@Příjemné Pondělí no rozhodne to neni to nejlepsi rozhadat se pred svatky s rodinou! Ale rodice maji naproste pravo a narok se urazit. Pokud je ten bracha takovej prizdisrac a nedokaze jim rict narovinu „hele mami, tati nezlobte se, moc me to mrzi, ale letos u nas Vanoce byt nemuzou protoze…“, tak to se musi fakt rodice chytat za nos co za vejlupka to vychovali. Ja bych se opravdu stydela az na pudu. Ale ja bych to v zivote nedopustila neb si svych rodicu vazim a troufam si rict, ze jsem vychovana.
@Anonymní píše:
@Příjemné Pondělí no rozhodne to neni to nejlepsi rozhadat se pred svatky s rodinou! Ale rodice maji naproste pravo a narok se urazit. Pokud je ten bracha takovej prizdisrac a nedokaze jim rict narovinu „hele mami, tati nezlobte se, moc me to mrzi, ale letos u nas Vanoce byt nemuzou protoze…“, tak to se musi fakt rodice chytat za nos co za vejlupka to vychovali. Ja bych se opravdu stydela az na pudu. Ale ja bych to v zivote nedopustila neb si svych rodicu vazim a troufam si rict, ze jsem vychovana.
A k čemu to uráženi je dobré?
Dali to vědět normálně, důvod, že je to na ně moc, je legitimní. Někdo chce prostě klid a ne vynucené dodržování tradic. Že jsou prizdisr… je už jen domněnka.
Vsichni vcetne zakladatelky jen hadame, co se stalo. Proste se bude muset KLIDNE brachy zeptat a treba mu i vysvetlit, ze s tim pocitali a tesili se.
Muj tip je, ze bracha to setkavani tak vazne nebere, uvedomil si, ze dve rodinna setkani po sobe jsou moc, tak jedno zrusil. Ze to bude zbytek rodiny mrzet, si ani neuvedomil.
@Keyllah píše:
a uvědomili si to až po třech odsezených vánocích a došlo jim to až14 dní předtím než sami měli něco chystat. Aha...……….
Tak uz jsem tu i psala, ze treba cekali, ze to do ty doby vysumi, ze se třeba uskuteční jedno, maximálně dve setkání a na další nedojde..
Ale jako fakt naprosto zbytečné tohle tady řešit.. Jako si myslim, a uz jsem to tu psala, ze na 99% v tom prostě je neco jinyho, co prostě nechtěj řešit
když mesic zpět s tim počítali a ptali se co přichystat..
Urcite k tomu zrušení mají nějaký důvod, který nechtějí rikat, tak jako výmluvu pouzili návštěvu jejích rodicu, úklid atd.
A zakladatelka hned v rodině drbou přítelkyni bratra, protože za všechno může určitě ona, a přišla si postěžovat a hodit na ní špínu i sem..
A radši si zkazí vanoce tím, že se rozhadaj s členem rodiny ![]()
Další členové to doma dělat nechtej, protože to příště chtej spojit s narozeninama, zakladatelka to na sebe vzít nechce, že s tim je práce.. Tak jako fakt super tradice a prijemny rodinný setkání ![]()
@Příjemné Pondělí píše:
No a dovedete si představit situaci, kdy se o takové tradici rozhodovalo, že by bratr řekl, že s takovou tradicí nesouhlasí? To by zakladatelka, která dělá scény nyní, by se už zbláznila zcela. Vzhledem k tomu, jak vyvádí, bych se nedivil, že za tu dobu manželka bratra změnila názor a že zakladatelku nemá ráda a svolila jen proto, aby nebyla ta špatná. Já ji jen čtu a nechtěl bych k ní na návštěvu.
Ale jo, s timhle ja souhlasím.. Kdo by nesouhlasil na toho by se vždycky koukala skrz prsty
stejne jako ted no ![]()