Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj omlouvamse za chyby no zubař mi vytrhnul 8 dal mi tam dren ten zub mne vubec nebolel nebyl tam ani kaz oteklou pusu jsem mela teda stale jeste mam v patek jsem byla na kontrole kde mi jiny zubar roztahl celist a rekl abych cvicila jinak pusu neotevru v utery jsem byla opet na kontrole opet u jineho zubare (chodim na pohotovost) a ten pekne nadaval proc mitu pusu otviral nasilim ze ted ji otviram doleva a proc do papiru napsal zjevne bez otoku kdyz to mam porad otekle pristi tyden jdu opet na kontrolu otok uz neni takovy nebolito ani tak moc jako prvni dny…antibiotika mi dal kvuli udajnemu zanetu sama nevim pristup doktoru na pohotovosti je sileny ![]()
Ivunka87 píše:
Ahoj omlouvamse za chyby no zubař mi vytrhnul 8 dal mi tam dren ten zub mne vubec nebolel nebyl tam ani kaz oteklou pusu jsem mela teda stale jeste mam v patek jsem byla na kontrole kde mi jiny zubar roztahl celist a rekl abych cvicila jinak pusu neotevru v utery jsem byla opet na kontrole opet u jineho zubare (chodim na pohotovost) a ten pekne nadaval proc mitu pusu otviral nasilim ze ted ji otviram doleva a proc do papiru napsal zjevne bez otoku kdyz to mam porad otekle pristi tyden jdu opet na kontrolu otok uz neni takovy nebolito ani tak moc jako prvni dny…antibiotika mi dal kvuli udajnemu zanetu sama nevim pristup doktoru na pohotovosti je sileny
A proto mame kazdej sveho zubare a nechodime na pohotovost ke 5 ruznym zubarum, ze?
LeaZbrna nechodim k 5 jinym chodim na stejne misto do stejne cekarny a dokonce do stejne ordinace
bohuzel moje zubarka ma dovolenou a trpet s oteklou pusou semi nechtelo jen jsem setu zeptala
@LeaZbrna píše:
A proto mame kazdej sveho zubare a nechodime na pohotovost ke 5 ruznym zubarum, ze?
Hezký večer,
mohu k tomu pouze dodat, že Vaše uštěpačné poznámky nikomu nepomohou a navíc se Vás o ně nikdo ani neprosil.
Ze své čerstvé zkušenosti mohu říct následující:
Chodím na soukromou kliniku, dodržuji preventivní prohlídky, hygieny, nemám v ústech jediný kaz. Asi 3 týdny zpět jsem byla na vytrhnutí dvou osmiček, horní pravá klasická extrakce, dolní chirurgicky. Po 14 dnech v pátek nesnesitelná, nejprve nelokalizovatelná bolest, následně mi bylo jasné, že se jedná o 7 vpravo nahoře. „Má“ klinika funguje pouze v pracovní dny, tudíž jsem v neděli pro velké bolesti (nezabíral mi ani Nimesil na předpis) skončila na pohotovosti - pulpitida neboli zánět nervu. V pondělí jsem se ke své doktorce dostavila na čištění kanálků, byly mi nasazeny ATB, nicméně se bolest nezmírnila ani v následujících dnech, naopak jsem zažívala ještě větší bolesti na 6 vpravo nahoře. Má doktorka z kliniky mi ale řekla, že ani ona, ani její jiný kolega nemají do konce týdne volno, tudíž jsem OPĚT skončila na POHOTOVOSTI, kde mi zjistili nekrózu pulpy, tudíž odumírající zub zevnitř, způsobený pravděpodobně chronickým zánětem nervů, který naopak od akutní bolet nemusí, může trvat i rok a oslabením imunity v mém případě se z něj vyvinula nekróza. Po vyčištění kanálů v zubu 6 přišla do 2 hodin úleva a už je mi fajn.
U zubů není nikdy nic tak jednoznačné a fakt o tom, že někdo ze zoufalství, nebo proto že jeho zubař nemá čas, jezdí na pohotovost, rozhodně nesvědčí o tom, že se k danému máme chovat pohrdavě a spíš mu ubližovat nežli pomoci.
Na emimino chodím již 6 let, od mého prvního těhotenství a ačkoliv jsem nikdy nepřispěla a až teď se zaregistrovala, vždy mi vaše příspěvky pomohly, něco mě naučily nebo jen uklidnily. OPRAVDU by tu nikdo neměl být proto, aby někoho ponižoval. To je na facku. A ani to, že slečna neovládá gramatiku, neznamená, že není lepší člověk než ten druhý.
Je mi jedno, jak je téma staré, chtěla jsem jen napsat svůj názor.
S pozdravem,
Martina
Dobrý večer vím asi to sem nepatří ale možná tu někdo poradi jak na to mame problém ze zubama dceři je 8 let a co půl roku chodíme na preventivní prohlídky a bud odchazíme s vrtaním nebo trhaní zubu dcera už ma strach co bude nevím jak tomuhle zabranit a pry to pojištovny přitvdily poradíte něco i dentistku jsme už byli tak už jsi člověk neví jak ji pomoc