Problémová sestra - co s ní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31292
21.7.14 12:59

Hm, tak to to má holka fakt těžký, táta se s ní nezná, jen ji sem tam uplatí penězi, máma má „cizího chlapa“ a většina pozornosti se zřejmě dává nejmladší, starší ségra „vzala čáru“ za chlapem taky /ty uvozovkové výrazy nejsou ve zlém, ale to, co si asi myslí ona/. Jediný u koho má uznání jsou kamarádi, u kterých je na prvním místě chlast a párty, nemá žádný sport nebo kroužek, co by ji bavil…v tomhle telecím věku je to výbušná kombinace.

Co všechno máma udělala špatně nemá smysl to psát, takové chyby leckdy i prostě vyplynou, aniž by si člověk uvědomoval co se děje než je pozdě a i já můžu mít doma jednou podobnou „radost“.
Můj vyženěný brácha to měl podobné. Táta /on byl ten nový otčím v rodině/ pak říkal, že mezi cca 16-18 už jen doufal, že z toho vyroste dřív než něco totál po_sere nebo si ublíží. dneska je to moc milej dvacetiletej kluk, má práci a o svých bývalých huličských kamarádech si myslí, že jsou to vypatlaný hovada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
21.7.14 13:02

Mámě bbych asi poradila se spojit s odborníkem - možná se zeptat na Ospodu místního úřadu, tam jistě s někým takovým spolupracují.
Poradit mámě kudy na to, napřed aby si tam promluvila máma, teprve pak do toho tahat sestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.14 13:24

@Mar__tanka1983 K tátovi jsme občas jezdily, je fakt že on se nezajímá. Ale jí to nijak nevadí, ona z něj vytáhne co potřebuje a tím to pro ní končí. :nevim: Pozornosti bych řekla že mají obě stejně, to když jsem s nima bydlela já, tak mě si skoro nevšímali, ale bylo mi to jedno. :lol: Já byla od malička jiná, v pubertě jsem četla knížky a starala se o nejmladší, četla různé informace a těhotenství a dětech. Pak jsem našla chlapa svého života a založila s ním rodinu. Její priorita jsou diskotéky, kluci, chlast a cigára. :nevim: Jí nic nechybí. Ale ona se chová jak rozmazlenej spratek, kterýmu když něco zakážou, tak zdrhne. Už se mamce ozvala a přijela domů (mamka je ještě hodinu a půl v práci). Obvolávala jsem nejbližší SVP a prý berou jen děti do 15ti let, jí už 15 bylo v březnu. A prý připadá v úvahu pouze Praha kde se zabývají staršími a stojí to i se stravou 3500 měsíčně. Jenže jak by to bylo se školou na kterou jí vzali tady u nás? Jsme od Prahy 150km. Každopádně jsem ty informace sdělila mamce a řekla jsem jí ať kontaktuje sociální pracovnici pod kterou spadá a probere to s ní. To mi ostatně poradili i v těch SVP.

• Citovat
  • Upravit
31292
21.7.14 13:57

Dvakrát si použila věty „jí to nevadí“ „je jí to jedno“…no a to je právě ono, může bejt uvnitř citlivá a zmatená, co se schovává do slupky drsoně, co se tváří, že ji nic jiného než chlast, cigára a kluci nezajímá…ale ono to může být tak, že se o tohle zajímá proto, že tohle „nebolí“. Může být, nemusí, do hlavy jí asi nevidíš ani ty jako sestra.

Já neříkám, že není fracek, ale není to tak docela její chyba :think:
Mmch, jak hodlá máma potrestat ségru, že takhle zdrhla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.14 14:11

@Mar__tanka1983 Právě,do hlavy jí nikdo nevidí. Je zajímavé že obě jsme byly vychovávané stejně a obě jsme tak rozdílné… To netuším jak jí hodlá potrestat, asi jí vynadá jako obvykle. :nevim: Ona mámu pošle do háje a půjde ven. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3774
27.7.14 21:38

Jak to vypadá, už máte domluveného nějakého odborníka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.14 21:41

@Jannnča Já vše obvolala, našla jsem nejbližší SVP domluvila se s nima, ať mi druhý den zavolají, že se domluví termín schůzky a po konzultaci se zařídí pobyt, ale mamka z toho vycouvala… :zed: Prý už v září jde na intr, tak to nemá cenu, když by byl pobyt možný až od září… :roll:

• Citovat
  • Upravit
3774
29.7.14 11:12

Má odvahu - poslat problémové dítě na internát. Tak to má holka docela zaděláno na průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí