Problemový syn 15 let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
874
27.1.22 18:05

Jako rodič bych fakt asi nevěděla, co dělat. Ale jako puberták jsem na tom byla dost stejně v jednu dobu. Bylo to proto, že moje matka chtěla, abych šla na gympl. Dostala jsem se na něj, ale to očekávání od rodiny, tlak ještě na ZŠ ze strany učitelů, mě tak odradilo a znechutilo, že jsem se chytla špatné party dost podobně. Nakonec jsem šla na učiliště (což je úplně normální škola jako jiná, navíc s praxí kde se člověk taky naučí něco rukama) a bylo mi dobře. Měla jsem totiž pocit, že ti lidé kolem mě jsou stejní jako já s podobnými rodinami a ne nějaká „honorace“ jak jsem to tehdy cítila vůči „gymplákům“ a hele, mám vyučák, maturitu, studuju Vysokou a před rodičákem jsem měla velmi slušnou práci. Špatnou partu jsem opustila pár měsíců po tom, co jsem poznala spolužačky na učilišti. Super ženský, všechny máme nástavbu s maturitou, rodiny, atd.
Myslím, že změna školy, klidně i na učiliště by pomohla nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.1.22 18:17

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.22 18:25

Teda to je síla. Nechápu jak jste mohli dopustit aby se něco takového stalo. Kdyby tohle udělal můj syn tak dostane takovou že druhou chytne o futra, zaracha a šel by si minimálně na celý den sednout na hanbu :pocitac:
Nechápu jak jste nemohli vědět, že váš syn už sexuálně žije v 15!!! kdyt to je hrozně brzo :cert: a ještě uplně s náhodnýma holka a sázka o nejvyšší počet souložíí!!! Co když je hiv pozitivní nebo s ním nějaká holka otěhotní!!!

H. K

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.22 18:40
@divine woman píše:
Já se jen divím, že to je parta z gymplu. Většinou jsou problémy s pitím a drogama někde na učňáku. Takže kluk je inteligentní a má divokou pubertu. Snad se brzy vzpamatuje.

To vubec nemusi byt pravidlo. Ja byla na viceletem, a tez jsme ve tride meli particku vytecniku. V leccems frceli, kradli, drogy a sex i na skolnich akcich uz pred 15.narozkami, ve vysledku postupne pochytali trojky z chovani a zakaz pritomnosti na vsech skolnich akcich a hrozbu vyhazovu. Jeden ze spoluzaku skoncil utekem z domova a pokusem o sebevrazdu. Pote ho rodice prestehovali uplne do jineho mesta na odbornou stredni skolu. Vystudoval VS a dokonce je uznavany odbornik. Jeden z nich vim, ze pak zil jako bezdomovec v Praze, jestli se z toho vyhrabal :nevim:, jedna holka si vzala za manzela fetaka, taky si asi sahla na dno, ale dokazala se z toho vyhrabat, az nekdy po 30. Ti ostatni se „srovnali“ uz pred maturitou. Radsi anonym.

• Citovat
  • Upravit
23966
27.1.22 18:46
@Anonymní píše:
@Netopirek Ví to hrozil mu už tím i ředitel. Řekl mi, že to se nestane at se toho nebojím :roll:

No tak se neboj a nech ho. Oni mu to ve škole rychle vysvětlí.
Já osobně bych byla pro učňák. Já sama ho mám. A nijak horší party než na střední jsem neměli.
Naopak mi přijde, že jsme byli dospělejší. Byla jsem a oboru kde je týden škola a týden praxe. A praxe byla normální práce, prostě 6hodinová směna s pauzou na svačinu. Měli jsme i plat a ten se odvíjel dle výkonu. Kdo nemakal, neměl peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
27.1.22 18:57
@Anonymní píše:
Teda to je síla. Nechápu jak jste mohli dopustit aby se něco takového stalo. Kdyby tohle udělal můj syn tak dostane takovou že druhou chytne o futra, zaracha a šel by si minimálně na celý den sednout na hanbu :pocitac:
Nechápu jak jste nemohli vědět, že váš syn už sexuálně žije v 15!!! kdyt to je hrozně brzo :cert: a ještě uplně s náhodnýma holka a sázka o nejvyšší počet souložíí!!! Co když je hiv pozitivní nebo s ním nějaká holka otěhotní!!!H. K

Tedy smekám! Vskutku podnětný komentář od někoho, kdo má zcela jistě patent na to jak správně žít a vychovat dítě! :palec: :potlesk: Jen škoda, že jsi anonymní a případní zájemci o erudovanou radu nejspíš neví, na koho konkrétního obrátit!

Ale vážně..když už máš potřebu machrovat, bylo by fajn mít alespoň koule na to se podepsat (použít nick), jinak je to krapet ubohost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
27.1.22 19:06

@niko999 Hlavně od stejnýho anonymního tulipánu jako má zakladatelka, ne ;)
edit - leda že by se tu už prostřídaly všechny ostatní kytky, ty jsem teda nepočítala a ani nevím, kolik jich je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
27.1.22 19:12

@Akve toho jsem si taky po odeslání všimla..třeba je to nějaká druhá část její osobnosti?! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
27.1.22 19:15
@Akve píše:
@niko999 Hlavně od stejnýho anonymního tulipánu jako má zakladatelka, ne ;)
edit - leda že by se tu už prostřídaly všechny ostatní kytky, ty jsem teda nepočítala a ani nevím, kolik jich je :)

Nebo… :)..ale ať tak či tak, tak za tím, že pod takto kvalitní komentář je vhodné se podepsat, si stojím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8851
27.1.22 19:19

Taky mě zaráží že na gymplu by si nechali rozjet takovou partičku…není náhodou soukromý???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
27.1.22 19:28
@Anonymní píše:
@Kipa22 S tím pokojem jsme to myslela tak že mu tam nešmejdíme když tam není, ale je pravda, že tam u něho moc času netrávíme. Ale jinak si myslím, že jsme se mu vždycky věnovali hodně, večeříme společně v kuchyni, občas když má světlou chvilku mi pomůže i s večeří, tedka teda už ne ale ještě když se nechytl té party tak byl s náma skoro každý večer v obyváku, nebo jsme si povídali třeba v kuchyni on tam dělal školu já jsme vařila, o víkendech jsme spolu jezdili na výlety atd. Jediné co mě tak napadá tak je to že od jeho 10 až do 13 jsme byli hodně často doma jenom sami dva protože manžel jezdil s kamionem a byl hodně často a dlouho pryč.

Zkuste se mu věnovat, podporovat vztah a nějak ho vytrhnout z té party, nabídněte zajímavější trávení času. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13135
27.1.22 20:01
@Anonymní píše:
Nechápu jak jste nemohli vědět, že váš syn už sexuálně žije v 15!!! kdyt to je hrozně brzo :cert: a ještě uplně s náhodnýma holka a sázka o nejvyšší počet souložíí!!! Co když je hiv pozitivní nebo s ním nějaká holka otěhotní!!!H. K

Tolik kytek tu zase nebylo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.22 20:20
@truelly píše:
Taky mě zaráží že na gymplu by si nechali rozjet takovou partičku…není náhodou soukromý???

Ano je to soukromý placený gympl

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.22 20:25

@Magical-eyes @niko999 @Akve
Já si to tady určitě vypisuju a trávím nad tím čas aby mi potom přeplo a napsala jsem tohle

• Citovat
  • Upravit
8851
27.1.22 20:31
@Anonymní píše:
Ano je to soukromý placený gympl

No vždyť to píšu. Na státním by Tě při těchto problémech volali do školy daleko dříve!!! A sakra by se snažili se ho zbavit. Na druhou stranu, tam by se taková partička nejspíš nerozbujela…v posledních letech ještě navíc u nás na Ostravsku, je sakra problém dostat se na státní gympl. Sleduju počty míst i uchazečů dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí