Problémy s 16ti letým synem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
17.9.20 14:33

Ja bych zkusila kontaktovat diagnostak a vzit ho tam na navstevu, domluvit lehke vydeseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
17.9.20 14:38
@Anonymní píše:
To je další věc, peníze od nás nemá ani korunu, přitom při penězích je. To mě taky znepokojuje.

A mate predstavu, kde penize bere? Ma normalni brigadu ci dela dealera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 14:42
@Anonymní píše:
To je další věc, peníze od nás nemá ani korunu, přitom při penězích je. To mě taky znepokojuje.

Cítím s Tebou, hlavně aby nedealoval drogy. Svého času, pár let před potvrzením diagnozy jsem byla ze své schizofren. to ji bylo 17 taky zrušená až jsem se jí bála..takže jsem to řešila přes OSPOD, kurátor diagnosták až výchovnák. Oddechla jsem si když nebyla doma, kurátorka se tomu v mém případě vůbec nedivila.

• Citovat
  • Upravit
6429
17.9.20 14:47

O ústavu bych tak maximálně přemýšlela, ale rozhodně bych ho tam nedala, to nejen, že situaci nezlepší, ale zhorší, pak už mu rovnou můžete udělat pápá, protože vám to do smrti nezapomene a ještě se tam chytí mnohem horší party, nemluvě o tom, že mu tím totálně zkazíte budoucnost, kde budou stát o kluka, co byl v diagnosťáku? Rozhodně bych se objednala k nějakému psychologovi nebo do poradny pro mládež, nejdřív sami bez syna, vylíčíte jim situaci a oni vám poradí co dělat a jak se chovat a co by mohlo fungovat. Nevím, jestli tam syna dotáhnete, ale ty rady můžou být velmi užitečné. To, že chodí do školy je super. Patrně jsou nějak dlouhodobě narušené vaše vztahy a proto se nemůžete domluvit, chyba je zcela určitě hodně na vaší straně, proto začněte nejdřív dělat něco se sebou. Patrně od vás postrádá, že ho máte rádi i když zlobí. Možná s ním jednáte pořád po zlém a kluk se zatvrdil. Problém vidím v těch penězích, chtělo by to zjistit zdroj, aby z toho nebyl nějaký velký průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 15:31
@ZuzaM píše:
O ústavu bych tak maximálně přemýšlela, ale rozhodně bych ho tam nedala, to nejen, že situaci nezlepší, ale zhorší, pak už mu rovnou můžete udělat pápá, protože vám to do smrti nezapomene a ještě se tam chytí mnohem horší party, nemluvě o tom, že mu tím totálně zkazíte budoucnost, kde budou stát o kluka, co byl v diagnosťáku? Rozhodně bych se objednala k nějakému psychologovi nebo do poradny pro mládež, nejdřív sami bez syna, vylíčíte jim situaci a oni vám poradí co dělat a jak se chovat a co by mohlo fungovat. Nevím, jestli tam syna dotáhnete, ale ty rady můžou být velmi užitečné. To, že chodí do školy je super. Patrně jsou nějak dlouhodobě narušené vaše vztahy a proto se nemůžete domluvit, chyba je zcela určitě hodně na vaší straně, proto začněte nejdřív dělat něco se sebou. Patrně od vás postrádá, že ho máte rádi i když zlobí. Možná s ním jednáte pořád po zlém a kluk se zatvrdil. Problém vidím v těch penězích, chtělo by to zjistit zdroj, aby z toho nebyl nějaký velký průšvih.

No kde, sice to nemám potvrzený, dává si pozor, ale je mi jasný, že s kamarády někde pěstují tu marihuanu a následně to prodávají. On je chytrý, dává si pozor, sám učitel mi řekl, že on není ten, co by to vzal do školy a prodával tam, na to je moc chytrý a nestojí mu to za to. Oni ve škole měli několikrát razii, jeho chytli jednou, jak jsem psala, od té doby ne. Třídní učitel je fajn člověk, zastal se ho, nevyhodili ho jen kvůli němu, řešili jsme to spolu a sám mi řekl, že ví, že s tím nepřestal, že za 20 let učení na střední škole to dokáže odhadnout, ale, že je alespoň na tolik soudný, že si tím nezavre dveře od studia a dává si pozor. Druhý syn mi říkal, že se dozvěděl, že nějak moc podezřele často jezdí do sousedního okresu. To jsou všechno věci, co mě znepokojují a neuklidní mě to, že není zas až tak hloupý a neslézá se za tímto účelem u nás před barákem.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
17.9.20 15:31
@Anonymní píše:

Sadí a suší Cannabis a pak to prodává ;). V tom lepším případě. V tom horším jede v perníku a tam je toho víc. Jsi zákonný zástupce, musíš jednat rychle. Drog se sám nezbaví! Do ústavu ho nedáš, když nic velikého neprovádí.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
17.9.20 15:33
@Tarjei píše:
Ja bych zkusila kontaktovat diagnostak a vzit ho tam na navstevu, domluvit lehke vydeseni.

Jo, diagnosťák ho tak vyděsí, že z něj navždy bude jenom utíkat :D.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
17.9.20 15:34
@ZuzaM píše:

Nemají ho rádi, i když zlobí??? Je mu snad 5? Takovému chování teda nerikam"zlobení". Řekla bych, že nedostal výchovných pár facek, když byl ještě čas.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
17.9.20 15:36
@Anonymní píše:
No kde, sice to nemám potvrzený, dává si pozor, ale je mi jasný, že s kamarády někde pěstují tu marihuanu a následně to prodávají. On je chytrý, dává si pozor, sám učitel mi řekl, že on není ten, co by to vzal do školy a prodával tam, na to je moc chytrý a nestojí mu to za to. Oni ve škole měli několikrát razii, jeho chytli jednou, jak jsem psala, od té doby ne. Třídní učitel je fajn člověk, zastal se ho, nevyhodili ho jen kvůli němu, řešili jsme to spolu a sám mi řekl, že ví, že s tím nepřestal, že za 20 let učení na střední škole to dokáže odhadnout, ale, že je alespoň na tolik soudný, že si tím nezavre dveře od studia a dává si pozor. Druhý syn mi říkal, že se dozvěděl, že nějak moc podezřele často jezdí do sousedního okresu. To jsou všechno věci, co mě znepokojují a neuklidní mě to, že není zas až tak hloupý a neslézá se za tímto účelem u nás před barákem.

Znepokojují?? To jsi teda klidas. Podle mě má sestnactilety smrad sekat latinu a domů chodit každý den v určenou hodinu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.20 15:42
@Alriga píše:
Znepokojují?? To jsi teda klidas. Podle mě má sestnactilety smrad sekat latinu a domů chodit každý den v určenou hodinu.

No a jak toho docílit? Měl by, samozřejmě, ale nic nefunguje, čím jsme tvrdší, tím víc kope kolem sebe. Já fakt nevím, ještě před rokem a půl bych to taky nechápala, dříve to nedělal a starší taky ne. Tomu jsme normálně řekli, hele zítra je škola, v půl desátý budeš doma, uvidíme podle zásluh, když se budeš v pohodě, o víkendu můžeš jet tam i tam. A fungovalo to, když se opozdil, volal, že to nestihne, protože tohle a tamto. Ale takový nezájem to u něj nebylo ani náhodou. A vychováváni byli oba stejně.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
17.9.20 15:44
@Anonymní píše:
No a jak toho docílit? Měl by, samozřejmě, ale nic nefunguje, čím jsme tvrdší, tím víc kope kolem sebe. Já fakt nevím, ještě před rokem a půl bych to taky nechápala, dříve to nedělal a starší taky ne. Tomu jsme normálně řekli, hele zítra je škola, v půl desátý budeš doma, uvidíme podle zásluh, když se budeš v pohodě, o víkendu můžeš jet tam i tam. A fungovalo to, když se opozdil, volal, že to nestihne, protože tohle a tamto. Ale takový nezájem to u něj nebylo ani náhodou. A vychováváni byli oba stejně.

Každý má jinou povahu ;). Prostě puberta, psychické problémy, nevyrovnanost…

• Citovat
  • Upravit
7257
17.9.20 15:51
@Alriga p
@Alriga píše:

Presne! Jestli dela dealera a nekde maji pestirnu, je to trestne muze se taky stat, ze bude mit opletacky se zakonem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
17.9.20 16:24

No jo, ale co s tím chceš dělat. On je nepotřebuje ani na peníze, ty si zařídí sám. Zavřít ho doma nefunguje, uteče. Jediná možnost ústav…ale pro ten nevím, jestli je dost argumentů. Musely by naňho prasknout ty drogy-pěstování a prodej.

@jannina1
@jannina1 píše:
Jsen docela prekvapena benevolenci diskutujicich. 16lety kluk neni plnolety, aby se flakal po nocich a bral drogy( i kdyz lehke). Tyto dve veci v poradku rozhodne nejsou. Z lehkych drog muze totiz prejit na tvrde a pak je to opravdu prusvih.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
17.9.20 16:53

@Makca87 a nebo ze by treba zacal premejslet hlavou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 16:55

Muj bracha na tom byl stejně. Vecne opilej a zhulenej a kuřák celou střední. Patek az nedele po hospodach. Ve vsedni den ze skoly taky rovnou hospoda. Nasi se rozvedli, ja od 16ti bydlím sama, bracha zustal v baraku, kde nikdo nebyl. Bracha dela manazera ve velke nadnarodni spolednosti a ja mam 3 tituly. Oba funkcni rodiny. Uz neni dite. Neudelas s tim nic, on si musi sam vybrat, jakym smerem se v zivote dá. Pokud si k nemu chces navzdy zavrit dvere, tak řeš diagnosťák..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML