Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, moc dobře vím jak ti je. Mně malej bojkotuje kojení asi tak od 2 měsíců až doteď. Sice už je to o něco lepší, ale kolik nervů mě to stálo, kolikrát už jsem s tím kojením chtěla praštit, ale díkybohu jsem to vydržela
. Musela jsem ho prostě občas dokrmit nutrilonem, protože jsem nevěděla jestli toho vypil dost, když se u toho furt vztekal. Tak ti přeju ať je to jen spurt a ať to netrvá dlouho jako u nás.
Jéžíš ono to může trvat 3,5 měsíce???? ![]()
To snad nepřežiju, ale zase trvá to už 1,5m, a když se teď ohlédnu, docela to uteklo. No Adámek byl od narození hotový pan Prsíčko, kojení jsme si užívali, zvykla jsem si dokonce i na to, že večer byl u prsa skoro furt. Pak najednou taková podpásovka a najednou se z něj stal ďáblík.
Prsa střídám, při první otočce pohodička, po druhé už je jak ďas, i když se snažím střídat polohy.
Opravdu nerada bych o to kojení přišla, bylo mi tolíto, UM ani zkoušet nechci, ale je to fakt o nervy.
Do tý doby, než tohle začal nacvičovat, mi krásně spal v noci, 7-8h v kuse, vstávala jsem na kojení jen jednou. Ale po tom 3 měsící mám z dítka nerváčka, je neklidnej, kňourá, bulí, už i v kočárku někdy brečí. V noci se budí snad 5krát. Jsem pořád unavená, někdy už mě přepadají depky, a říkám si, jestli nemám s kojením seknout, nebo alespoň začít přikrmovat. Ale otázka je, zda by to něco vyřešilo? Když nechce ani MM z lahvičky, je možný že má hlad, i když krásně přibírá?
A mám vůbec šanci, že to vztekání u prsa ho někdy přejde? Přijde mi, že mléka mám dost, akorát mu asi neteče tak rychle, jak si představuje. Zkoušela jsem prsa nahřát, promasírovat, proklepat, ale nic nezabírá. Pořád stejný záchvaťák.
Ještěže před pár dny tak krásně svítilo sluníčko, trošku mě to obrnilo trpělivostí.
Bayuska taky jsem vyzkoušela všechno co šlo, ale nezabralo vůbec nic. Bohužel mimísům do hlavy nevidíme, takže se asi nedá nic dělat než to vydržet, ale je to fakt k zbláznění. Jinak my měli noci, kdy se budil každou hodinu
, to je teprv záhul.
Naši kluci teda nepili nikdy pouze 5 minut. Vždycky se kojili nejmíň čtvrt hodiny, spíš 20 min. Starší se mi taky takto po chvilce kojení vztekal. Řešila jsem to dudlíkem - jak zuřil, zadudlíčkovala jsem ho, zklidnil se, dostal prso a tak pořád dokola. V půl roce jsem ho ráda odstavila a najednou na UM a příkrmech byl mnohem klidnější. Mně se hůř spouští mlíko a tak se zřejmě nejdřív napil předního mlíka a když měl pak tahat to zadní, tak ho to vytáčelo. Mladší se kojil bez problémů do roka. Ale on je celkově mnohem klidnější. Netvrdím, že je to Váš případ.
Ahojky. Asi kolem 3 měsíce mi malá též začala vyvádět, už to trvá měsíc v noci kojíme každou 1- 1,5 hod. ![]()
Někdy je to na budku ale poslední dobou mi příjde že se to začíná lepšit. ![]()
Kojíme max. 5 minut a dříve naše kojení vypadalo: sála pár minut, pustila se a řev, pak jakoby po bradavce chňapla 2× zatáhla pustila se a řev .....byla jsem z ní hotová. ![]()
Myslela jsem že mám málo mléka, zkusila jsem nutrilon a dala jsem ho 1×, jenže všechno vyblinkala.....nedostatkem to nebylo, bylo to jen nějaké blbé období. ![]()
takže vydrž a držím palečky.
![]()
holky, a jak to máte s váhou? Mně to Elinka dělá občas taky, ale u nás asi nejde o spurt, prostě nechce jíst (pít), občas se mi ji podaří dokrmit, občas už do ní nic nenacpu, je to takový „střídavě oblačno“, dá v průměru 650ml denně, nevím, jak do ní dostat víc, už jsem zkusila snad všechno ![]()
evo: nevim kolik mi vypije ja ji nevazim…od narozeni pribrala 3 kg…takze presne zdvojnasobila svoji vahu
a ted u nas v diskuzi rikala holcina ze ji mudra rekla ze ma vypit prcek nejmene 150ml na 1kg sve vahy
mikitaa: ja to taky vsude ctu, ze to ma bejt 150 na 1kg, ale to do ni nedam ani omylem
, nevim, jak to udelat, aby vypila takove mnozstvi?? ![]()
No tak já teda vůbec nemám představu, kolik mi toho prcek vypije na jedno kojení. Ale zítra jdem k doktorce na převážení, tak jsem zvědavá. Jestli zas po 14 dnech bude mít 0,5kg navrch, tak už fakt nevím, proč vyvádí. ![]()
Bayuska, ten náš nervák taky hodně přibýval a to ještě hodně zvracel, takže mlíka jsem měla očividně dost…
eva76 píše:
mikitaa: ja to taky vsude ctu, ze to ma bejt 150 na 1kg, ale to do ni nedam ani omylem, nevim, jak to udelat, aby vypila takove mnozstvi??
Můj malej když se narodil, měl 2,380 předčasně narozenej a ještě císařem. Ještě mám vpáčenou bradavku, takže nám to kojení šlo hodně špatně. Tenkrát mi mudra taky řekla že má pít 150/1kg, což prostě nebylo možný. Tak jsem se sebrala a dojednala si konzultaci s laktační poradkyní. Strašně moc mi tam pomohly, byly moc milí a laskaví a mě vlastně nejvíc pomohlo to vědomí, že nedělám nic špatně a že nemůsím stresovat. A tam mi řekli, že nějaký tabulkový papání je blbost. Když malej přibírá tak je to zkrátka v pohodě
![]()
Evo, ale pokud tě to hodně trápí a malá nechce jíst, tak bych si tam zkusila aspoň zavolat, abys měla jistotu. Pa a držím palce ![]()
evo: jak pise petra…jestli ti prcik pribira tak se na tabulky vykasli…
díky holky! přibírá, jak kdy, bylo to i 200g za týden, pak to kleslo na 70 a teď je to v průměru tak 100g za týden, prý by to chtělo víc, ale „kousek“ tady ode mě je laktační poradna, tak tam zavolám ![]()
U nás to bylo podobné.Do toho ještě prdíky a jako by věděla,že ty prdíky má z mého mlíka.Po 3.týdnech trápení kdy přibrala 200g,dostávala přes den mlíčko Bebu.Byla docela hubeňour,takže se nám posunulo i očkování.Snad půjde jen o růstový spurt.Hodně štěstí a pevné nervy.
Ahoj holky, tak dneska jsme byli na převážení. Přibral prý krásně, tak se nemusím dle dr. stresovat a mám dál kojit. A nějaký vztekání mám hodit za hlavu. Bere si z toho mlíka dost i přes ty scény, tak mě to docela uklidnilo. Ale kdyby se přestal vztekat, bylo by to uričtě lepší ![]()