Problémy s kolegyněmi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Moc ti fandím, nenech se otrávit. Kolegyním bych stále opakovala - toto se mi osvědčilo, mám s tím dobrou zkušenost, už to měnit nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jiný přístup měl i učitel co měl dceru 1.-3. třída.
Taky se to ostatním jeho kolegyním nelíbilo - vím od něj. Teď na dcera změnu v učitelce a je to stará škola.
Co by dala celá třída za učitele jako je zakladatelka.
Takže za mě drž se a jeď podle sebe. Na takové učitele se vzpomíná, i když se vzpomíná i na ty staré školy, ale ne tak radostně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Neustale posloucham jejich blby kecy. Snazim se jim vyhybat, ale uplne to nejde. Kdyz jim v klidu reknu svoje, tak to nema zadny efekt a jeste me pomluviCo byste delali vy? Odchazet nechci, mam to blizko a deti jsou hrozne fajn.
pokud si chces zachovat dusevni zdravi,
nemit pak diagnozu „ucitelka“, jako ty herdek-baby,
tak nasad „splachovaci“ taktiku,
kasli na jejich zvasty,
a jak reditelstvi, bere te, nebo spise s ekloni k zabehlym praktikam?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek píše:
se vzpomíná i na ty staré školy, ale ne tak radostně
stara skola,
to jako ti ucitele s rakoskou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, fandím ti. On je bohužel skoro vždy problém, pokud se do kolektivu postarších žen dostane mladá a ještě nedej bože hezká ženská. Tady navíc s moderními a neotřelými způsoby výuky, která nejspíš aspiruje na oblíbenou učitelku na rozdíl od svých zkostnatělých kolegyň, které nejsou schopny překročit svůj stín a žáky považují jen za parchanty. Naprosto nechápu, proč by sis měla obhajovat svůj styl výuky před ostatními. Pro mě jako pro matku žákyně je důležité, aby učitel dokázat děti něco naučit a hlavně motivovat, aby děti vyučování bavilo a dokázal je nadchnout, ale zároveň je dokázal i umravnit jinak než křikem nebo kolektivními tresty. Bohužel se obávám, že dokud na vaší škole nebude víc mladých učitelů, moc se přístup ostatních nezmění. Ale v zájmu dětí by bylo fajn, aby ses nenechala odradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@koudeluzadele donaset vedeni opravdu neni muj styl. Proto jsem zde chtela radu, rada bych z toho vedeni vynechalaO starych kravach jsem nic nepsala, na minule skole jsem take mela starsi kolegyne a byly skvele, spoustu veci me naucily. Tohle neni o veku, ale o pristupu.Tak predpokladat veci muzete, ale nekdy vas realita dokaze poradne prekvapit.
Nenech se odradit, také Ti fandím. Školy jsou prostě jinde vzhledem k IT technologiím, i styl výuky se změnil od dob, kdy jsem chodila do školy já nebo třeba i před několika lety. Musíme se přizpůsobit všichni - to myslím na p. u., které prostě jedou pořád „po staru“.
To řvaní po dětech (časté a mnohdy zbytečné), by mi vadilo také.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky fandím, ráda bych pro svoje děti měla učitelku s takovým přístupem. Bohužel asi starší kolegyně těžko nesou že to někdo dělá jinak než ony. Asi se nad tím budeš muset povznést a být vůči nim slušně asertivní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pesimistaa píše:
stara skola,
to jako ti ucitele s rakoskou
Ne, myslím ty řvací, vše je problém. Hlavně po mě nic nechtějte navíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Pesimistaa reditel je nadseny. A to je ten problem prave.
Tak by ti mel zrusit tu doprpvazejici ucitelku na 2 roky, nebo co to je, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@divine woman vsak ja nemam problem s nimi vychazet. Ale prece nemusim snaset jejich komentare, nevyzadane rady a co mi nejvic vadi, blbe pripominky pred zaky. Pomluvy az tak neresim, to je mi jedno. Ale pokud mi jde kolegyne na hospitaci, tak bychom si pak mely sednout v soukromi a rada si vyslechnu jeji nazor. Ale reseni techto veci na chdobe nebo v hodine pred zaky mi fakt vadi. A kdyz se ozvu, tak me sjede, ze ona to bude resit kdy chce a kde chce. Tak nevim, jestli to znamena, ze ja nebo ona jsme spatne ucitelky. Osobne si myslim, ze neznamena.
To je teda síla, jak se povyšují. Měla by si paní kolegyně uvědomit, že se chová, jako kdyby rozkazovala dětem, prej kdy a jak chce. Trvala bych na tom, že připomínky rozhodně nebudou probírány před žáky. To mi neříkej, že tato informace by vedení připadala v pořádku??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně doporučuji načíst si něco o koučingu nebo navštívit nějaký seminář. Je to taková trošku manipulace s lidmi. Při troše šikovnosti získáš všechny na svou stranu. Rozhodně bych nešla hlavou proti zdi. I od starých struktur se můžeš něco přiučit, jen si to musíš připustit a vybrat si pro sebe to hodnotné. Máš ještě malou praxi, aby ses v tom mohla zorientovat. Pracuji v oboru a doporučuji netahal si práci domů ani v podobě myšlenek, v tomto případě ještě negativních. Mohla bys vyhořet. Přeji ti hodně pracovních úspěchů.
- Citovat
- Upravit
@dedrichov ja nevim, neresila jsem to s vedenim. A prave bych se chtela vyhnout nejakemu „donaseni“. To by mi v me situaci opravdu nepomohlo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@dedrichov ja nevim, neresila jsem to s vedenim. A prave bych se chtela vyhnout nejakemu „donaseni“. To by mi v me situaci opravdu nepomohlo.
Nebrala bych to jako donášení. Vždyť to vše probíhá před žáky, veřejně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Řeknu ti to upřímně. Celou situaci jsi vylíčila neuvěřitelně černobíle. Dala sis záležet na tom, aby to vyznělo tak, že ty jsi skvělá a všechny ostatní strčíš do kapsy a všechny kolegyně kolem tebe pouze řvou, neumějí učit, nutí děti psát, tebe pomlouvají apod.
Proto ti bohužel nevěřím a myslím, že celá situace zdaleka není tak černobílá, jak jsi ji podala.
Jo a prosím nepiš něco o tom, že jsi vlastně vůbec nepsala, jak jsi nejlepší na celé škole - to jsi ani nemusela, z textu to tak jednoznačně vyznělo.
Chtěla bych ti říct, jak ti fandím, ale něco mi tu strašně moc smrdí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit