Proč je ČR nehorší v covidu s největším počtem mrtvých?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6484
4.2.21 12:16
@Josefuna píše:
Cestování, i za rodinou, bude výsadou pro bohaté, kteří budou ochotni a schopni platit různé množství testů. I zájezdy do Dubaje jsou možné, když jsou peníze. Takže Babišovi a podobné rodiny se nebudou muset omezovat, to jen běžní lidé budou sedět doma a poslouchat Babiše, ať vše dodržují, zatímco jeho familie si bude lítat po celém světe.

Tak já mám nějakou naději, že přelom jaro/léto by se toto mohlo utlumit, věřím, že to nakonec zruší a bude se moct jezdit aspoň jak to bylo před tím. Jinak je to dost na pytel, ale třeba ty antigenní jsou levnější než PCR, tak to snad nebude taková pálka. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
4.2.21 12:21

Mě by zajímalo kolik těch mrtvých navíc jsou ti co díky covidu měli odložené operace, léčbu rakoviny a jiných. Kolik starých lidí umřelo steskem v domovech a kolik lidí z toho strašení a věčného omezování to nezvládli psychicky a ukončili to sami. Rok se řeší jen ten blbý covid. My ho doma zrovna máme a opravdu jsme mysleli, že je to jen lehčí chřipka a pozitivní test nás překvapil. Chápu, že se mají chránit rizikoví, ale nemají se izolovat zdraví a neposílat děti do škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4137
4.2.21 12:31
@Petkaelik píše:
Mě by zajímalo kolik těch mrtvých navíc jsou ti co díky covidu měli odložené operace, léčbu rakoviny a jiných. Kolik starých lidí umřelo steskem v domovech a kolik lidí z toho strašení a věčného omezování to nezvládli psychicky a ukončili to sami. Rok se řeší jen ten blbý covid. My ho doma zrovna máme a opravdu jsme mysleli, že je to jen lehčí chřipka a pozitivní test nás překvapil. Chápu, že se mají chránit rizikoví, ale nemají se izolovat zdraví a neposílat děti do škol.

A to je podle mě jeden z důvodů, proč je na tom ČR tak špatně. Něco podobného se tu v diskuzích vyskytuje často, doprovázeno prohlášením, že přece existují i jiné nemoci než covid. No tak teď zrovna ne, nebo téměř ne. Proticovidová opatření totiž na jiné respirační choroby fungují ještě mnohem lépe než na covid, takže se od loňského března téměř nevyskytují. Chřipka loni téměř nebyla a letos není. Fakt nechápu, že to někdo nechápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
4.2.21 12:32
@Petkaelik píše:
Mě by zajímalo kolik těch mrtvých navíc jsou ti co díky covidu měli odložené operace, léčbu rakoviny a jiných. Kolik starých lidí umřelo steskem v domovech a kolik lidí z toho strašení a věčného omezování to nezvládli psychicky a ukončili to sami. Rok se řeší jen ten blbý covid. My ho doma zrovna máme a opravdu jsme mysleli, že je to jen lehčí chřipka a pozitivní test nás překvapil. Chápu, že se mají chránit rizikoví, ale nemají se izolovat zdraví a neposílat děti do škol.

Neznám nikoho, kdo umřel na stesk. Ani komu oddalují péči (onko pacienti normálně kontroly, u zubaře jsme i byli, těhotenská péče jak normálně, atd.). Naopak znám lidi, kteří na Covid umřeli. Případně jim dost přitížil ještě k dalším nemocem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
4.2.21 12:33
@Josefuna píše:
Jenže, když jedu do jiné země, třeba do té mé, tak žádné testy předkládat nemusím, představ si to. Já bych pochopila jeden test při vstupu nebo přímo v ČR, ale dva testy ti nepřijde přehnané? Jako jít se testovat v zahraničí a po příjezdu ještě v ČR? Tak si udělám testy, a potom se nakazím třeba v obchodě, jaký to má vůbec význam?
V ČR se testuje málo, všude je plno pozitivních bezpříznakových, ale my, co jsme na home office a děti budou mít před prázdnami týden výuku online, se půjdeme testovat dvakrát a ještě za to budeme platit.

Jenze to jsi ty, jini v cizine se mohou toulat buh vi kde, byt nezodpovedni buh vi jak. Takze ani, je spravne v soucasne situaci testovani. Kd, z jedes do Nemecka na pobyt ne na otocku, taky delas dva testy, s jednim odjizdis, druhy tam za pet dnu. Pak muzes teprve mit volny pobyt. To ze v tve zemi, kde jak sama píšeš situace neni dobra, to byt nemusi, to nic nemeni na tom, ze je dobre, ze u nas to byt musi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4137
4.2.21 12:38
@Arboretka píše:
Jenze to jsi ty, jini v cizine se mohou toulat buh vi kde, byt nezodpovedni buh vi jak. Takze ani, je spravne v soucasne situaci testovani. Kd, z jedes do Nemecka na pobyt ne na otocku, taky delas dva testy, s jednim odjizdis, druhy tam za pet dnu. Pak muzes teprve mit volny pobyt. To ze v tve zemi, kde jak sama píšeš situace neni dobra, to byt nemusi, to nic nemeni na tom, ze je dobre, ze u nas to byt musi

A chápeš, že je rozdíl v tom, jestli jedeš na turistický pobyt nebo chceš úplně normálně navštívit vlastní rodinu? Právě kvůli snaze omezit volnočasové cestování, když nestačí výzvy, teď trpí ty rodiny.

Mmch do Německa se na otočku už delší dobu nesmí, bez testu je možný jen průjezd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
4.2.21 12:51
@Josefuna píše:
Nechápu, že ti přijde normální, abych jela do ČR s negativním testem a do 5 dnů si v ČR dělala nový. To požaduje minimum zemí, pokud vůbec některá. ČR je v oblasti covidu naprosto neschopný stát, on je bohužel neschopný poslední roky tak nějak celkově. Ale lidem to asi vyhovuje. Lituju další generace, v čem budou žít. Samé dluhy, korupce. Kdyby se aspoň v covidu poučili od jiných zemí a nezaváděli debiloviny typu PES a podobné, když je to k ničemu.
Rozuměla bych, kdyby stačil jeden test, ale opakovaně 2?

Tak proč se sem ženeš, když je to tady tak neschopný? Brácha pracuje v Německu, než tam dojede, musí tady udělat antigenní test, tam jde na 5 dnů do karantény, dělá druhý test, pak teprve může ven. Nemáš-li na test, tak prostě smůla, když je to tady tak blbý a neschopný, bude asi lepší sem nejezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
4.2.21 12:54
@Hibou píše:
A chápeš, že je rozdíl v tom, jestli jedeš na turistický pobyt nebo chceš úplně normálně navštívit vlastní rodinu? Právě kvůli snaze omezit volnočasové cestování, když nestačí výzvy, teď trpí ty rodiny.Mmch do Německa se na otočku už delší dobu nesmí, bez testu je možný jen průjezd.

ne, je to stejné, jedeš sem z venku, dolož, že jsi negativní, jedeš sem na návštěvu, je jedno, jestli za rodinou nebo na hrad. Vracíš se domů z venku, dolož že jsi negativní. Zvláště v situaci, kdy jsme na tom špatně. Úplně normální věc. A pokud jedeš do Německa na pobyt, tak dokládáš dva testy, pokud jedeš na otočku pracovně, dokládáš jeden. Jezdíme tam pracovně za klienty, naposledy před 14 dny. Jsi-li pendler, dokládáš tuším co tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
4.2.21 12:55
@Arboretka píše:
Tak proč se sem ženeš, když je to tady tak neschopný? Brácha pracuje v Německu, než tam dojede, musí tady udělat antigenní test, tam jde na 5 dnů do karantény, dělá druhý test, pak teprve může ven. Nemáš-li na test, tak prostě smůla, když je to tady tak blbý a neschopný, bude asi lepší sem nejezdit.

Tak jo, tebe se to netýká, tak je ti to fuk, je mi to jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
4.2.21 12:57
@Arboretka píše:

Prijde ti normální, že rodina Babiše, která by měla jít příkladem, si lítá po celém světe? Ano, oni na to samozřejmě mají, tak ať jedou, že. Co ostatní, to je jedno. Fakt super příklad pro lidi, kterým říkají, jak mají v ČR omezit styky na miminum a sami se jezdí rekreaovat. Takové pokytectví a chování zbohatlíků, no ale Čechům to nevadí, tak co naděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
4.2.21 13:00

@Nicole 1234 jak víš, že v těch domovech důchodců to lidé nevzdávají neboť nemůžou mít návštěvy. Zajímalo by mě věkové roztřízení těch 16 tis úmrtí navíc. Když se v průměru cca o rok snížil průměrný věk dožití. No já mám kamarádku co má bolesti a bude dva měsíce doma na nemocenské, než ji udělají zákrok v nemocnici a to jsem z relativně velkého města, kde je nemocnic víc, ale dřív jak za tři měsíce ji nikdo nevezme. Taky známe sestru z Covid jip jednotky a ta říká, že všichni tito pacienti s hodně vážným onemocněním jsou obézní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
4.2.21 13:03

@Josefuna koho si občané zvolili toho mají. Myslím, že se všem bude v důsledků všech omezení špatně vracet do běžného cestovatelského života. Nejde o to, že někde oni jedou, ale že se tím nedokáží nepochlubit. Většina obyvatel bude ráda, když našetří do léta na dovču autem k moři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
4.2.21 13:03
@Petkaelik píše:
@Nicole 1234 jak víš, že v těch domovech důchodců to lidé nevzdávají neboť nemůžou mít návštěvy. Zajímalo by mě věkové roztřízení těch 16 tis úmrtí navíc. Když se v průměru cca o rok snížil průměrný věk dožití. No já mám kamarádku co má bolesti a bude dva měsíce doma na nemocenské, než ji udělají zákrok v nemocnici a to jsem z relativně velkého města, kde je nemocnic víc, ale dřív jak za tři měsíce ji nikdo nevezme. Taky známe sestru z Covid jip jednotky a ta říká, že všichni tito pacienti s hodně vážným onemocněním jsou obézní.

Tak nezlehčovala bych to, i kdyby byli obézní. Vidíš, že ten problém je na celém světě. Znám lidi kolem 50, co měli dost velké problémy a těžký průběh a ještě následky. Nevíš, jak to bude v tvém případě, záleží zřejmě i na náloži nákazy. A můžeš to mít opakovaně, takže bych to zase nebagatelizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
4.2.21 13:04
@Josefuna píše:
Tak jo, tebe se to netýká, tak je ti to fuk, je mi to jasné.

Naopak, jako obyvatele této země se mě to týká a to hodně. Protože jsme na tom špatně, musíme se o to víc chránit, takže je pro mně v pořádku, když ti, co sem přijíždějí předkládají negativní testy. Potřebuju-li jet do jiné země, dělám to, co ta jiná země požaduje. Já teď jen Německo, takže dělám testy a předkládám testy. Neremcám, nenadávám ji do neschopných, protože prostě je to jejich právo, já tam jedu, tak dělám to, co požadují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
4.2.21 13:08
@Josefuna píše:
Prijde ti normální, že rodina Babiše, která by měla jít příkladem, si lítá po celém světe? Ano, oni na to samozřejmě mají, tak ať jedou, že. Co ostatní, to je jedno. Fakt super příklad pro lidi, kterým říkají, jak mají v ČR omezit styky na miminum a sami se jezdí rekreaovat. Takové pokytectví a chování zbohatlíků, no ale Čechům to nevadí, tak co naděláme.

Závidíš Babišovi? Má na to, tak jede. Já na to nemám, tak nejedu. A nechává mě klidnou, že on jo. Oni jedou na místo, kde je minimum lidí, nejedou někam do davů, ti zbohatlíci jezdí na místa, kde jsou víc v bezpečí, než tady. Po příletu doloží negativní test a zařadí se zpět do společnosti. Nejezdí v bandě, ale zase členové jedné rodiny. Ano, mají na to, ať jedou, však oni si pak ty testy udělají. Ty si taky udělej testy a jeď kam chceš a na co máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí