Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Hibou píše:
Jestli je Josefuna opravdu v Belgii, tak momentalní incidence je asi 150 novým případů / 7 dní / 100000 obyvatel. ČR má asi 450, takže třikrát tolik. Počty nakažených rozhodně stejné nejsou. Německo má pod 100, přesto jsou školy stále zavřené, sporty pro děti také.Jinak děkuji za upozornění na změny, mění se to vskutku každým okamžikem.
Chudáci děcka, hlavně u učebních oborů. Známá má syna na oboru elektrikář, mohou rovnou opakovat ročník. Učitel jim něco praktického ukazuje před internet, sami doma s elektřinou samozřejmě pracovat nemohou. Hodně dětí bude zralých tak na opakování ročníků. A také jsou rozdíly mezi školami. Řada učitelů prostě své hodiny neodučí, akorát zadá čísla stránek v učebnici a hotovo. Takže hodně učitelů má už rok prázdniny za 100 % platu, to je život, co? Nedivím se, že jim to vyhovuje.
V naší škole, když byla online výuka, tak se jelo přesně podle rozvrhu, a to dokonce i výtvarná výchova a hudebka. A na tělocvik se museli aspon přes Teams přihlásit v danou hodinu, že jsou přítomni. Ale řada českých učitelů odučí pár hodin za týden a je v klidu. Takové obrovské rozdíly by neměly být.
V létě v ČR jsem byla několikrát svědkem chování Čechů. Byli jsme na několika zámcích, roušky tehdy nebyly povinné, ale u pokladny byl nápis, že roušky doporučují. Měla je jen naše rodina, jinak nikdo. Takže asi tak.
@Josefuna píše:
Tady se můžete podívat, jací jsou Češi, stačí se podívat na fotku s nápisem sjezdovka uzavřena a na kopec plný lidí. Tak takoví Češi jsou. S takovou ta čísla neklesnou nikdy a děti se do školy nevrátí. Ale lidem to asi vyhovuje.https://www.novinky.cz/…ice-40349930?…
a proto bude lepší, když zůstaneš tam, kde ses ![]()
@a12 píše:
a proto bude lepší, když zůstaneš tam, kde ses
Jo, já si to taky říkám, kdybych neměla děti a rodinu v ČR, tak klidně teď cesty oželím. Co tam taky, být akorát zavřená doma, abych se bála vyjít do obchodu, když vidím tu promořenost. Vidím ale, že vás to trochu dráždí, že ČR je nejhorší, no co naděláte, asi děláte něco špatně.
S takovou se děti nevrátí do školy letos vůbec. To bude mít dost následky pro budoucnost pro řadu z nich, hlavně těch slabších. Zkráta jsme stále ten méně schopný Východ. Bohužel.
@Josefuna píše:
Jistě, myslíš, že i když ty peníze mám, tak hodlám dát za návštěvy ČR 100 tis. Kč ročně, pokud ta opatření budou pokračovat?
Tak nikdo tě do ČR na návštěvy jezdit nenutí. Nebo když ti vadí dát tolik peněz ročně, tak se vrať natrvalo do ČR, ať můžeš být s rodinou. A buď ráda, že k návštěvě ČR ti stačí jen jeden test a nemusíš do karantény. Jsou lidi, co jsou na tom hůř, kdyby chtěli navštívit rodinu v ČR (třeba kvůli jedné návštěvě absolvovat 5 PCR testů a strávit 2 týdny ve státem určené karanténě a další týden v domácí karanténě).
@Josefuna píše:
Jo, já si to taky říkám, kdybych neměla děti a rodinu v ČR, tak klidně teď cesty oželím. Co tam taky, být akorát zavřená doma, abych se bála vyjít do obchodu, když vidím tu promořenost. Vidím ale, že vás to trochu dráždí, že ČR je nejhorší, no co naděláte, asi děláte něco špatně.
S takovou se děti nevrátí do školy letos vůbec. To bude mít dost následky pro budoucnost pro řadu z nich, hlavně těch slabších. Zkráta jsme stále ten méně schopný Východ. Bohužel.
mě to nedráždí ani trochu
a moje dítě do školy chodí
![]()
a jinak, kdybys tady neupozornovala na to, že čr je nejhorší, tak to ani nevím, protože uz to dávno nesleduju.. jak to je ve světě jsem se občas koukla loni někdy na jaře, teď ty čísla vůbec nesleduju, omezení mě extra neomezuje, takže ja jsem celkem v pohodě ![]()
@a12 píše:
mě to nedráždí ani trochua moje dítě do školy chodí
![]()
a jinak, kdybys tady neupozornovala na to, že čr je nejhorší, tak to ani nevím, protože uz to dávno nesleduju.. jak to je ve světě jsem se občas koukla loni někdy na jaře, teď ty čísla vůbec nesleduju, omezení mě extra neomezuje, takže ja jsem celkem v pohodě
To je dobre, ze TEBE to neomezuje a jsi v pohode ![]()
@Josefuna píše:
To je dobre, ze TEBE to neomezuje a jsi v pohode
tebe to taky nemusí omezovat kdyz tu nezijes ![]()
a jestli chceš za rodinou, tak si udelej testy a přijeď.. kdy ze si tu byla za rodinou naposledy?
@a12 píše:
mě to nedráždí ani trochua moje dítě do školy chodí
![]()
omezení mě extra neomezuje, takže ja jsem celkem v pohodě
To je dobrý 🤔
Já si nedokážu představit že to člověka neomezuje.. od takových radosti jako že si člověk nedojde na welness, večeři zahrát fotbal. atd.
Po celkem praktické věci typu dlouhotrvající čekací doby na doktora, zavřené školy a snižování stavů a nižšího příjmu..
@Hibou píše:
Jestli je Josefuna opravdu v Belgii, tak momentalní incidence je asi 150 novým případů / 7 dní / 100000 obyvatel. ČR má asi 450, takže třikrát tolik. Počty nakažených rozhodně stejné nejsou. Německo má pod 100, přesto jsou školy stále zavřené, sporty pro děti také.Jinak děkuji za upozornění na změny, mění se to vskutku každým okamžikem.
Je v Lucembursku
jestli je to Kaliopa
@david85lbc píše:
To je dobrý 🤔
Já si nedokážu představit že to člověka neomezuje.. od takových radosti jako že si člověk nedojde na welness, večeři zahrát fotbal. atd.
Po celkem praktické věci typu dlouhotrvající čekací doby na doktora, zavřené školy a snižování stavů a nižšího příjmu..
Neomezuje to introverty a lidi zvykle chodit akorat z prace domu, kde sedi u TV nebo PC. Tem je to fakt jedno.
@david85lbc píše:
To je dobrý 🤔
A ucitelum to nevadi, maji uz rok dovolenou a 100 procent platu.
@Josefuna píše:
Neomezuje to introverty a lidi zvykle chodit akorat z prace domu, kde sedi u TV nebo PC. Tem je to fakt jedno.
Ale i ty to musí omezovat ať už že čekací doby k Dr jsou delší. Nebo i to že už nebo dříve se to dotkne většiny soukromých sektoru..
A nebo státní úředník, introvert bez dětí je asi teď vysmatej.. ![]()
@Josefuna píše:
A ucitelum to nevadi, maji uz rok dovolenou a 100 procent platu.
No nevím mám v rodině dva učitele a vadí to dost zásadním způsobem oboum..