Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Tohle není o kopání … ![]()
Je to realita, kterou jen nechceš číst. ![]()
@Mall126 píše: Více
Co jsem za člověka? O syna se staráme dobře, má vše po citové a materiální stránce. To, co tady popisuješ tady nepatří. Tohle je jiné téma. Neplevel zakladatele diskuzi.
@Šmoulice to si nemyslím, že to nechci číst.
Já vím, jaká jsou rizika ivf ať už s vlastními nebo darovanými.
A co dneska není bez rizika mi řekni..
I to samotné těhotenství je obrovské riziko a přesto ho ženy podstupují..
Děti, děti… Co když to začne člověku vrtat v hlavě víc s postupujícím věkem? Na to výzkumy jsou?
@Takco píše: Více
Nevim. A řekla bych, že v kontextu této diskuse je to i jedno. Stejně je každý přesvědčený o své pravdě. Dám vám za 10 - 15 let vědět.
Ano specifická svým životním stylem je, ale když jsem četla jak jí vadí že ze syna cítí pach svého ex, tak si myslím, že v jejím případě dítě z DV celý problém ještě prohlubuje. Prostě takhle by člověk o svém biologickém dítěti nemluvil (že mu smrdí). V jejím případě to je mnohdy velmi smutné čtení a těch dětí je mi hodně líto..Jak bylo napsáno, není to pro každého. A každá která do toho jde, by si měla dobře uvědomit, že na dítě může zůstat sama a i bio otec se může vybarvit jako kre. tén
To nesouhlasím, srovnávat rizika a dopady IVF s přirozeným otěhotněním mi přijde dost mimo
Příspěvek upraven 14.04.26 v 18:34
@Jazmine píše: Více
Nemyslela jsem, ze je specifická životním stylem, ale tím, že úplně postrádá empatii.
Hypoteticky: Tvoje vlastní dítě bude mít možnost zdědit jednou po Vás s mužem všechno - kdo ví, jaká bude doba. A bude se dělit s „cizím“ dítětem, které se teoreticky může ukázat jako výlupek po manželovi, který z 50 % (současná statistika) s Tebou bude za pár let rozvedený. A třeba si udělá jedno dvě děti jinde.
@Lil Kitkatt píše: Více
Je možné, že se časem vyvinou ksefty i se zjišťováním identity. Jako jsou teď třeba rodokmeny.
@Takco píše: Více
Prosím tě, co to je za úvahu? Až po nich děti budou dědit, tak budou po smrti a nejspíš už je nějaké vlastní nebo cizí dítě trápit nebude. Ono to většinou nejvíc trápí ty, kterých se to vůbec netýká.
Tyto děti jsou předmětem výzkumů.
Vzniknou jistě obory, které jim budou chtít pomáhat. (Dostat se ze sr. ček.)
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.