Proč je výhoda nemít dítě? Potřebuji argumenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20385
14.4.15 14:42
@Anonymní píše:
Ahoj,
Potřebuji argumenty ale sama pro sebe. Mám už 5 letou dceru.Je mi 26 a hodiny mi tikají. Mam sice partnera, milujeme se ale máme nějake problémy(povahove).On dítě chtěl, ale teď po těch problémech zatím ne. I když se obávám, že už to nenastane a mlátím se do hlavy, že když on chtěl, tak ja zrovna měla období, že ne.
Pořád si říkám, že se zase dočkám. Jenomže já chci teď a připadám si nepochopena a bezradná.Jake další výhody, proč nemít dítě vás napadají?
Díky :kytka:

myslim, ze mas rozhodne dost casu ;) ja jsem mela prvni dite po 30-tce (s partnerem se nedarilo) a taky jsem se presvedcovala, ze mam casu dost… ;) Ale musim rict, ze nelituji.

A navic uz mas petiletou dceru. ;) S takhle „starym“ ditetem bych pockala, aby byl vetsi vekovy rozdil, aby Ti mohla potom s miminkem pomahat a mohla jsi se naplno venovat miminku a starsi nepotrebovala pomoc uz tolik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
14.4.15 14:43

Taky jsem si tímto obdobím prošla (nám neumožňují druhé dítě zdravotní důvody). Čím více argumentů si budeš dávat, tím více po tom budeš toužit. Přijmi to tak jak to je a nesnaž se to řešit, nebo se tím budeš trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
14.4.15 14:45
@terinka4444 píše:
No výhody žádné, když už jedno dítě máš :think:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
1400
14.4.15 15:01

OT: Proč se tolik z vás diví, že má pocit tikajících hodin? Na to jako v 26ti nemá ženská nárok? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27014
14.4.15 15:07

No chápu, také bych dítě nechtěla po 30tce :nevim: Jinak pokud druhé chceš, tak těžko sama sebe přesvědčíš:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
14.4.15 15:16
@terinka4444 píše:
No výhody žádné, když už jedno dítě máš :think:

To me napadlo jako prvni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
14.4.15 16:15
@Claire00 píše:
Máš minimálně 10-14let mít další dítě, takže bych nemluvila o nějakém tikání hodin.

Nečetla jsem vše, ale napadlo mně to samé. Za 10let může být vše jinak a můžeš mít děti i dvě a s někým jiným. Ve 26 bych to zatím nechala klidně být a buď se situace vylepší směrem k dítěti, nebo se rozejdete a ve 30 můžeš mít někoho jiného a pořídit si druhé dítě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.15 17:53

Holky, hodně se divíte, že mi hodiny tikaji.To mi jako chcete říct, že to muže být ještě horší? 8o

• Citovat
  • Upravit
1655
14.4.15 18:21
@Anonymní píše:
Holky, hodně se divíte, že mi hodiny tikaji.To mi jako chcete říct, že to muže být ještě horší? 8o

panebože prober se!! Jaké hodiny ve 26 letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
14.4.15 18:28
@Anonymní píše:
Holky, hodně se divíte, že mi hodiny tikaji.To mi jako chcete říct, že to muže být ještě horší? 8o

Hodiny obvykle mlátí kolem třicítky. Pokud jde o první dítě. Když o druhé a další, tak kolem 35. S tím jak se odmeruje čas biologicky počít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.15 18:35
@andelka83 píše:
Hodiny obvykle mlátí kolem třicítky. Pokud jde o první dítě. Když o druhé a další, tak kolem 35. S tím jak se odmeruje čas biologicky počít.

Aha, já si vždy myslela, že to tiká, když chce žena dítě..takže význam je asi trochu jiný

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.15 18:36
@PavlaPir píše:
Taky jsem si tímto obdobím prošla (nám neumožňují druhé dítě zdravotní důvody). Čím více argumentů si budeš dávat, tím více po tom budeš toužit. Přijmi to tak jak to je a nesnaž se to řešit, nebo se tím budeš trápit.

Asi máš pravdu, protože čím víc vím, že nebude, tím víc chci. Jednoduše se s tím vyrovnám

• Citovat
  • Upravit
32929
14.4.15 18:39
@Anonymní píše:
Aha, já si vždy myslela, že to tiká, když chce žena dítě..takže význam je asi trochu jiný

To teda jo. Je to silnější, obvykle to provází pocit, že ujizdi vlak. Prostě že hodiny odpocitavaji čas. Je to mnohem větší psychicky tlak, než jen že chce dítě. Jako já bych taky chtěla třetí dítě, ale o tikajicich hodinách budu moct mluvit tak po 35, to bude fakt nejvyšší čas. Ty máš času habadej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.15 18:41
@andelka83 píše:
To teda jo. Je to silnější, obvykle to provází pocit, že ujizdi vlak. Prostě že hodiny odpocitavaji čas. Je to mnohem větší psychicky tlak, než jen že chce dítě. Jako já bych taky chtěla třetí dítě, ale o tikajicich hodinách budu moct mluvit tak po 35, to bude fakt nejvyšší čas. Ty máš času habadej.

Dobře, už jsem to pochopila. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová