Proč nekojím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Fuj to já bych to přes sestry neřešila, dají mléko jaké si oni uslyslí a HLAVNĚ mívají mléko nachystané na celý den dopředu a jen se ohřívá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk neni pravda ze nutrilon je nejdrazsi. Vsechna mleka ve finale vychazi na stejno. Nektere ma vetsi odmerku atd. Kamaradka to pocitala a vyjde to vsechno ve finale na stejno.
Ten hipp tedkom delaji iiv 800g.ted na nej budem prechazet…A tam pisou ze odmerka je 4,3 nez to nutrilon ma 4,5 odmerku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk neblázni proč je sunar naprd? moje malá jiný mlíko nesnesla, bebu zvracela, z hippu měla pořád hlad a hami jí bolelo břicho a měla zácpu, sunar seděl bezvadně tak ho chci zase koupit, ale koupím jen jednu krabici, žádné předzásoby protože co kdyby mimču zrovna sunar neseděl. flašky už mám tak ty bych ráda brala sebou, nejradši bych byla na nadstandartu a všecko si chystala, však i já můžu zapsat kolik jsem dala dávky ale prý to některé porodnice zakazují že prý chtěli to chystat ty sestry a zapisovat jen ony tak nevím. právě na to se chci té svojí dr. zeptat jak to tu chodí, tedy pokud tu byl vůbec někdo takový exot nekojící z přesvědčení jako já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk Nechápu, proč je Sunar špatný. Moje generace na něm vyrostla a teď ho má moje malá taky. Na začátku byla na Bebě a dobrý, ale chtěla jsem zkusit změnu a dala Hipp. Taky dobrý a po měsíci jsem zkusila Sunar, jestli jí nebude taky vyhovovat. Nevím, nějak mi to k Sunaru táhlo, nevím ani, proč. A od 4.měsíce je malá na Sunaru a super. Ani po 10 měsících se jí nepřejedl… A řekla bych, že všechna UM vycházejí plus mínus stejně. Sunar originál stojí cca 189,– za 500g, Sunar komplex 229,– za 600g, Nutrilon 800g nevím, za kolik, Hipp 800g a cenu také nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maritimka souhlas mě to k sunaru taky táhlo a nakonec malé fakt seděl nejvíc, malá měla od začátku sunar ale právě pro tyhle řeči že je špatný jsem to změnila a děs, jak jsem psala nesedělo nám žádné mlíko jako sunar, tak jsme šli hezky brzo zpět a přestala jsem řešit co je lepší, stejně mi přijde že často je to jen o značce a obalu, tak asi jako plíny, všichni jsou hin z pampersek ale jen proto že mají nevýraznější reklamu, já nakoupila plno balíků a pak jsem je prodávala, neseděli mi vůbec, ten gel v nich no děs, koupila jsem obyč plíny z rosmanna a byly nej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás ve finále taky vyhrál sunar. Vysvětlit 9měsíčnímu dítěti, který pilo celou dobu MM sladký jako cecek, že si má dát hořkej nutrilon fakt neklaplo. Sunar je sladkej jak blázen, tak mu šmakuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já to vidím se sunarem takto - ale prosím vycházím z doby před 3,5 lety - možná je to už jinak a nepřu se. Tehdy sunar 1 měl nevím kolik ml ale prostě se měl dávat myslím 7× denně a ostatní jen 6× - takže tehdy bylo jasné že ne - proč dítě budit kvůli mléku, zvykat ho na menší odstupy a ještě umývat o flašku navíc. V týdnu jsem krmila po 4 hod, proč to zkracovat. @maritimka s těma odměrkama je to fakt, já jen že tehdy byl nutrilon nejdražší ale složení nebylo o tolik super, jen se cpal všude a mě lobby štve z pricipu, no… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupovala jsme Hipp 350g za 160kč a to bylo celkem drahé mléko ale poslední dobou mi vychází (už máme dvojku) 800g za 179kč - tomu se žádné jiné UM cenou nevyrovná
A malý ho miluje a krásně sedí ![]()
(PS - kdyby jste chtěla některá Hipp 1 tak mám ještě 4 neotevřená balení a přenechám za levno
Nestihli jsme spotřebovat zásobu
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako sekta mi tu znite spis vy, ale budiz je to vas nazor, ja ho respektuji, jen bych z toho proste nedelala normu, protoze norms by to skutecne byt nemela.
Ale k veci
@martulkasloník to co myslis neni prikrm, ale dokrm, to jen pro upresneni sz to pujdes resit.
A nepochopila jsi me, nemyslim ze neni potreba to resit, to urcite je pokud jsi skalopevne presvedcena o tom, ze to nejlepsi pro tve dite je um. Nicmene si stale myslim ze gyndr s tim ma pramalo spolecneho. Kompetentni mista jsou v te porodnici kde se chystas porodit. Predevsim tedy novorozenecke oddeleni, kde bys presne tohle mela dopredu resit, vcetne toho UM a jinych praktickych veci. Tableta na zastavu laktace by mela byt na kazdem sestinedeli, takze tam postaci primy dotaz a jednoducha odpoved ![]()
A to mliko od cizich matek se jim samozrejme nedava tak jak ho dostanou, to se musi pasterizovat. Nicmene se vi, ze je to lepsi nez ty UM proto se to dava, ale o tom urcite nema smysl te presvedcovat. Oni stejne jako ty delaji to, co si mysli (a v jejich pripade maji i vedecky podlozeno) ze je pro ty deti nejlepsi. Pokud Tobe to vadi tak mas samozrejme narok to odmitnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám hipp 2 nevyhovoval - měl moc vlákniny fakt netekl avent dudlíkama. No a pak jsem koupila jednou v dm jejich značku babylove a u té zůstaly, složení super a bylo i sladké - malá ho tolik už nechtěla, měla brzy příkrmy tak to šlo dát do kaše. Ty mléka 1 jsou opravdu hořké takže to bylo všude cítit. bonus byl že nebyla na sladké zvyklá a to já začalo chutnat až kolem 2 let
Dnes bych řešila jedničkové mléko kvalita/cena a hned od dvojky bych šla do dm nebo i ten rossmana chutnal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk Já jsem dala Sunar, protože mi to k němu táhlo a na chytrou tabulku jsem od začátku nekoukala, neboť - naše malá jedna 5× denně + 1× v noci (takže dle tabulky OK, tam bylo jídlo 6× denně), ale měla vypít na začátku do asi 3.měsíce „jen“ 90ml na jeden zátah a ona dávala s přehledem 120-150ml a ještě koukala, kde má zbytek. Ve 4.měsíci mi hravě na jídlo před spaním jedla Sunar ze 210ml vody. Až kolem 5.měsíce si upravila jídla tak, že jedla trochu větší porce, než tabulka říkala, ale jedla „jen“ 5× denně, v noci jsem jí naučila jen na dudlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a jen dotaz pro ty, které dáváte Sunar - zkoušeli jste přecházet z Originálu na Komplex a pak opačně? Mi jednou chlap omylem koupit Originál místo Komplexu a malá byla pořád jakoby nedojedená. Z ničeho nic chtěla větší porce a i po nich měla hlad třeba po 2 hodinách. Po dvou dnech jsem přešla zpět na Komplex a bylo po problému. Nevím, dle složení mají odlišné hodnoty v tucích a asi vláknině, ale že by to dítě až tak poznalo, že pije něco jiného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maritimka vystřídala jsem nedávno, kupuju originál a z nouze koupila poslední krabici komplexu, nevidím absolutně rozdíl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blešík Fakt? Tak to měla malá jen nějaké období. Já na ten Originál teď koukala v Intersparu, měli ho za asi 139,–, tak jsem uvažovala, jestli koupit či nikoli a nakonec nekoupila a teď mi to začíná docházet, jaká jsem byla kravka, protože Komplex dochází, mám poslední pytlík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit