Proč nekojím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
10.12.13 22:34
@maritimka píše:
Jsou plus mínus nastejno. Vyjímkou jsou jen ty z DM a Rossmana, tam je 500g za asi 120,– stálá cena? A pak z Německa, holky je v Plzni kupují 500g za 100,–

Z DM taky neni vyjimka a stoji 149-159 ;).Jednickoveho je tam 600g to pocitala taky ten z toho dm ma taky vetsi odmerku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
10.12.13 22:34
@maritimka píše:
@magicalee Tak logicky - jedna odměrka je 5g, takže 600g / 5g = 120 odměrek z jednoho balení. Já dávám průměrně 15 odměrek za den, takže mám 120 / 15 = 8 dní :).
A Nutrilon musíš mít na dýl, je ho 800g (tedy myslím) a odmarka je cca 4,5g…

já tomu rozumím ale… tak jsem blázen? vždycky za 5 dní nadávám že už není… že by mi na něj někdo chodil :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
12262
10.12.13 22:49

@klarisk já se přiznám že jsem cenu mlíka neřešila, nebylo jaksi proč, manžel má dvě práce takže jsme to mohli utáhnout nějaký nákup umělka snadno. ani jsem neřešila tabulku kolik má vypít, někdy holka vypila víc někdy méně, pila dokud chtěla, v noci se nebudila takže byla 12 hodin bez jídla. přes den jsem krmila podle toho jak si řekla, brala jsem to tak že kdybych kojila vím prd kolik vypije.

@quinny jenže ty jsi mě stále nepochopila, za prvé neberu nekojení jako normu, vím že to není normální i když by svobodné rozhodnutí jak chce matka dítě krmit mělo být bráno jako běžná věc. za druhé já si stále myslím že gyndařka by to měla vědět, možn neměla ale jak jsem psala mám na ní pár otázek, především nejsem rozhodnutá kde chci rodit, tudíž po ní chci aby mi řekla jestli ve které z těch dvou porodnic je lepší rodit jako nekojící, kde jednají s matkou slušněji a jak to vůbec funguje. nechce se mi čekat až na samotný porod a řešit a zjištovat něco na sále, protože jak víme agitace kojení je už pár sekund po narození, pamatuju jak malou vytáhli a hned mi jí rvali ke koze, do toho dr. šil no zážitek :jazyk: měla jsem malou ráda na sobě ale okamžité cpaní ke koze mě vyděsilo a nebylo mi příjemné ani trochu.

a slovu pasterizace se směji, v naší porodnici se nepasterizovalo, zažila sjem že matka donesla v odsávačce přebytky a hned nesli nějaké jiné matce na dokrm. jediná péče o MM tam byla že to mlíko dali do lednice a pak ohřáli, což mi potvrdila i gyndařka když jsem jí celou záležitost kojošikany vyprávěla na kontrole po šestinedělí, že to ví a že to je bohužel běžná praxe zdejší porodnice, nikdo to neřeší ačkoli je dáno vyhláškou pasterizovat. Hlavně a to si ujasníme :já chápu že je v porodnicích podpora kojení, byla a vždycky bude, ale to co se tam někdy děje není běžné a nemělo by být běžné!!! výhružky, vyhladovění dítěte, násilné mačkání koz až do modřin apod. to není normální!! v dnešní době alternativních matek nikdo neřeší na čem dítě spí, v čem se nosí/vozí, co má na zadku, toleruje se i bezplenková metoda apod. ale kojení to je věčný boj, jen kojení je bráno za povinnost, matka která nekojí je pro společnost špatná nedej bože když to dělá ještě dobrovolně

@maritimka originál je modrá krabice a complex oranžová? my dostali modrou a malé neseděla, měla z toho prdíky a zácpu které normálně neměla takže to mlíko je jiný. jí seděla ta oranžová krabice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
11.12.13 08:35

@martulkasloník jj, komplex je oranžový. Naší malé přišel ten Originál modrý hladový, asi…

@magicalee A děláš ty odměrky zarovnané? Jinak netuším, jak je možné, že ti vydrží takhle málo, když dáváš 2× denně a dáš nějakých 10-12 odměrek denně… Zkus se zeptat doma, jestli si z toho někdo nedělá kakao. Mně ten Sunar smrdí, ale třeba můj táta si z něho dělá kakao, když mi prve zbyl jedničkový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
11.12.13 08:45

Tak to mlíko je určitě jiný, jinak předpokládám, že by se sunar nepatlal s různýma krabicemi :D. Ale u miminka jsou ty rozdíly větší, když vyměnim mlíko ročákovi, tak mi max vrátí flašku, že je málo sladký, ale jinak žádnej rozdíl nevidím, možná u citlivějších dětí.

Příspěvek upraven 11.12.13 v 08:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.13 08:48
@spinisek píše:
Maminky,

pokud Vám to není proti srsti a podělíte se, se mnou o Váš příběh budu ráda.
Já tedy kojím. Žiji v zahraničí a tady kojí všechny maminky s výjimkou těch, které to mají z nějakého důvodu zakázané.
V ČR vidím hrozně moc maminek, které nekojí, a nechápu to.

Jak říkám, pokud Vám to není proti srsti a chcete se, se mnou podělit o svůj příběh, budu ráda.

Zda jste prostě nechtěly…?
Nebo jste chtěly a nešlo to..? Jaké jste dostaly v porodnici informace..? Jaký byl vlastně Váš porod..? A co jste pro záchranu kojení podnikly..?

Snažím se to pochopit :think: a za příběhy budu moc ráda! :potlesk:

Takže, moje první dítě před 15 lety, stres, rozkousané bradavky, nikdo mi nic neporadil, nějakým zázrakem nás pustili domů, tak asi přibralo. Nicméně stále plakalo. Strašný, šílená bolest, uplakané mimi, otok prsu… Dali jsme flašku(po jenom týdnu života), miminko bylo zlaté, konečně se najedlo. O mlíko jsem přišla okamžitě. Vlastně jsem ho ani neměla.
Druhé dítě, porod o osm týdnů dřív, porodnice v Krči. Přátelská ke kojení, primářka, po neúspěšném odstříkávání(max 2, 3 ml), prohlásila, že mě rozkojí. Ani prd. Otoky, ne záněty. Přes otoky nešlo mléko ven. Po dvou probrečených dnech bolestí (primářka se nežinýrovala a drtila mě šíleně) i smutkem, jsem to vzdala a miminko dostávalo cizí MM, ke konci UM.
Třetí miminko, o deset let starší matka, nadstandardní pokoj, pohoda, psychická i fyzická. Musely sestřičky dokrmovat. Takže bylo prso, láhev. Po dvou týdnech snahy(pila jsem meltu, pila jsem hodně cokoliv, přikládala), mě miminko odmítlo úplně. Jedno prso ho evidentně štvalo(mě bolelo při sání) a ve druhém bylo málo. Hodně mě to mrzelo, ale co nadělám. :nevim: Dnes si dělám z děcka srandu. Bylo jsi mé nejdéle kojené dítě, celých 14 dní! :D
Kamarádky kojily všechny a jedna co mohla a měla mlíko na rozdávání, kojit odmítla. Štvala mě tím, že já bych chtěla a nešlo to a ona mohla a nechtěla. Je to ale myslím každého věc. Fakt to musí být super a jsem ráda, že aspoň dvakrát jsem si ho v čekárně u prsu uklidnila, trošku zasytila a aspoň vím, jaké to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.12.13 08:54

Trosku Vas pobavim: registrovala jsem deti k nove doktorce. Dcera byla kojena zhruba 2 mesice.Ale u dr v papirech kojena 4mesice :lol: :lol:.Kdyz me registrovala ta nova jsem nezmohla ani na pul slova. Jenom jsem nestacila zirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
11.12.13 11:21

@Blešík jj jsou určitě jiný, švagrová právě kupovala vždycky tu modrou že jim seděla ta, ale neteř pak přestala pít sunar tak nám tu modrou dala, máme holky kousek od sebe, zavřená krabice a malá jak to dostala tak bolení břicha a prostě jí to nesedělo i chutí mi to přišlo jiné. taky myslím že je tam rozdíl, já zase šáhnu po té oranžové radši, stejně ta modrá ani není od narození ne? @kattkka to je jako u mě, já nekojila nikdy a mám v papírech že jsem šla z porodnice jako plně kojící a první poradny u pediatra taky malá v papírech že je kojená :-)) hold musí nějak nahnat ty statistiky, mě řekli v porodnici rovnou že si nehodlají ničit tabulky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.12.13 16:51

@martulkasloník : at zije kojo propaganda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
11.12.13 17:04

Náš byl také vždy plně kojený - hahaha, hlavně, že od mala konzultujeme s doktorkou UM :D

• Citovat
  • Upravit
24320
11.12.13 17:23
@Poison Ivy píše:
Náš byl také vždy plně kojený - hahaha, hlavně, že od mala konzultujeme s doktorkou UM :D
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
11.12.13 17:39

@martulkasloník já mám za to, že dělaj original i v jedničce, ale jistě nevim, já začla s umělkem až v 9 měsících a pár jich vyzkoušela než zakotvila na sunaru, takže jsem šla rovnou do trojky. Ale asi začnu kupovat ten complex, vychází ve finále podle mě líp :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
11.12.13 18:02

@Blešík Complex bývá ve slevách docela často a když se zadaří, je za 179,– za 600g. Ten Originál se mi nezdá ve slevách tak často a když není zrovna akce v Kauflandu za 139,– za 500g, tak ve slevách je za 159-169,–…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
11.12.13 19:08

@spinisek
Tak já jsem kojící - mrňavce bude 30.12. 6 měs. a stále plnně kojím. Sice jsme první 3 měs. měly trápení s bolením bříška, ale zvládly jsme to. Je to nejpohodlnější způsob stravování. Sice si sama můžu odskočit večer až jí uspím a tak na 4 hodinky max. ale za to s ní přes den můžu lítat všude a nemusím řešit přípravu stravy (pamatuju si od kamarádky, která musela tahat na výlety termosku s teplou vodou, lahev se studenou, k tomu mlíko a pak to musela namíchat, no děs), prostě vytáhnu prso a jí se. Když bylo teplo, tak jsme lítaly pořád po výletech a to celodenních, prostě paráda, jen ted v zimě je to na nic, ale už jsem kojila i v 5 stupních a dá se to. No a od ledna začneme zkoušet příkrmy, tak jsem zvědavá. Každopádně malá byla přísavka od narození - hned po přiložení se v pohodě přisála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
11.12.13 19:14

@angor gratuluji ke kojení ale tak nějak jsi popsala proč kojíš, ne proč nekojíš takže trošku mimo téma:-)) tahání věcí je pověra, za prvé u děcka na sunaru brzo zjistíš že dřív jak za 4 hod. nejí což u kojení tak jisté není, takže kdyžjsem věděla že jdu na hodinu dvě pryč a malá jedla tak stačilo vzít sebou čas a věděla jsem že budeme zase krmit jen doma. za druhé chytrá mamina si koupí malou termosku a mlíko sušené si odměří předem takže smíchat je otázka sekundy, hlavně dítě může zůstat v kočáru tudíž netřeba vyslíkat sebe, vytahovat dítě, fukneš flašku do pusy a je to. když vidím kámošku jak lítá a hledá místo kde vytáhnout cecík tak já to teda mělapohodlnější. ona kojí za odpoledne několikrát a já krmila třeba jen jednou, takže asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí