Proč nekojím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zdravím holky, přidávám se k vám. Ve zkratce. rvního synka jsem chtěla kojit, s kojením nečekané velké problémy, z toho poporodní deprese, po roce vše ok, odstaven ve cca 2 měsících, UM super. Druhá dcerka, nyní 10 týdnů, od porodu na UM, taktéž super, ihned na sále na vlastní žádost laktace zastavená. Neumím to, protiví se mi ten pocit, učit se to již nechci a nebudu, takhle jsem spokojená a se mnou celá rodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka 4 píše:
Zdravím holky, přidávám se k vám. Ve zkratce. rvního synka jsem chtěla kojit, s kojením nečekané velké problémy, z toho poporodní deprese, po roce vše ok, odstaven ve cca 2 měsících, UM super. Druhá dcerka, nyní 10 týdnů, od porodu na UM, taktéž super, ihned na sále na vlastní žádost laktace zastavená. Neumím to, protiví se mi ten pocit, učit se to již nechci a nebudu, takhle jsem spokojená a se mnou celá rodina.
a jak probíhalo to odmítnutí v porodnici, dali ti něco na zástavu laktace případnéatd? já mám rodit za měsíc a chci kojení odmítnout hned z kraje
jinak holky já nevím ale mě nikdy nepřišlo že uvařit ráno vodu do termosky je nějaká velká práce. ano umýt lahvičku je sice asi větší práce než vytáhnout kozu ale já zase malé dala flašku, vypito rup šup a další krmení za 4 hodinky třeba kámoška tu když potkám tak vyndává kozu snad co hodinu, pořád malého nutí cucat kdykoli kvíkne, v noci kojí několikrát já krmila většinou jednou nebo vůbec. nevím ale zase v tom jsem měla práci ulehčenou, po čase jsem už ven ani nic nebralanahodinovou procházku stačil sebou jen čaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník : napodobne. mimochodem. Vcera jsem ady mela navstevu. Holky s deckama. A jedna si stezovala ze koji v noci kazde dve hodiny a ze je to hruza ze nemuze na chvilku nekam vyrazit. A jeste jako bonus malej ma zarudlou suchou kuzi bud exzem nebo jenom sucha kuze.Ale jeji dcerka to mela taky…Tak ji dr. rikala ze v nejhorsim prejdou na um nejake to hypoalergenni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka hej přesně..každá si stěžuje, že ji kojí furt, že se nevyspí, děcko že chce i přes den co dvě hodky..No proč asi???Takové třeba už půl roční dítě má prostě už nároky, je více hladové a je třeba ho prostě přikrmit. My krmíme tak co 3 a půl hodky a vždycky to tak bylo.Je na UM, kojený je asi 14 dní, než jsem se teda nejak zbavila mlíka, stejně pít neuměl, já mam na prd bradavky, přes klobouček taky nic moc a jediný efekt toho všeho byly moje bolavé bradavky zničené od odsávačky. Ani jsem se nepokoušela nějak to mlíko zachránit a jsem ráda, že jsem se tak rozhodla. Nezměnila bych to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka jj tohle znám já vždyck měla s babama slezinu a poslouchala jsem jejich story o tom jak malý nechce kozu, skoro nespí, má ekzémy protože ona něco snědla atd. vždycky jsem si jen v duchu říkala božeeeeeee díky bohu za sunar, já měla pohodičku totálnímalá se v noci nebudila báááájo. sestřenka ta malého měla pořád z něčeho osypaného, jak přešla na umělko tak najednou pleť čistá tak mi řekněte jeslti to kojení je tak úúúža.
@Heřmanka88 ony si furt stěžují a čekají lítost, jak je polituješ, to já ale nedělám, hned říkám dej umělko nechceš dát? nestěžuj si ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník Já je taky nelituju, max řeknu : to máš blbé, já nekojím a takové problémy neznám..A upřímně??třeba dvouleté dítě přisáte na koze..nevím, zdá se mi to už moc…To jsou pak závisláci na mamince a nemůžes pořádne ani od tak velkého děcka odejít
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník : to jsem premyslela ze reknu.Ale byl tady manzel i tak jsem to spolkla tentokrat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda nevim, ale moje svagrova mi moje nekojeni a flasku zavidela a to mela si myslim kojeni skoro bez problemu, nebo s problemy, ktere jsou pri kojeni bezne a ted kdyz cekam druhe tak se rozhodne vice tesim az dam flasku nez ze budu zase troska, ale doufam, ze ted se to rozjede lepe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heřmanka88 píše:
@martulkasloník Já je taky nelituju, max řeknu : to máš blbé, já nekojím a takové problémy neznám..A upřímně??třeba dvouleté dítě přisáte na koze..nevím, zdá se mi to už moc…To jsou pak závisláci na mamince a nemůžes pořádne ani od tak velkého děcka odejít
Taky to rikam.Ale vcera jsem to musela spolknout.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heřmanka88 co dvouleté, teď minule jsem se rafla na fcb na jednom bazárku jakoby, byla tam diskuze kojit5 leté dítě, že nějaká baba kojí 5 leté a chce to 10 let!! tak jsem napsala že je to hnus že moje má 4 roky a přišlo by mi to divný, už je to jak pedofilie a hned mě tam sjeli jak jen proto že nesnáším kojení já nemusí to být pedofil atd. ale mě to tak přijde, jako holky 4 letá holka samostatná jednotka ve školce, mluví, myslí atd. a já jí u cecku no jako mazec. zase z toho byla debata jak kojení je to nejlepší a bla bla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník tak to jsou fakt už krááávy, to se jinak neda říct..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník koukám že už se ti to blíží a pořád si nejseš jistá jak tě kojoliga vyřeší
Napiš porodní plán a pokud ti nejde o porod tak tam o něm písni jen pár ptákovin a napiš že kojit nebudeš a žádáš zástavu. Při příjmu a podpisu papírů jim tam dopiš že jsi předala por. plán který je nedílnou součástí souhlasu. (někde je z toho může picnout, protože v papírech uvádějí že plán neakceptují, jenže jak to tam jinak nacpat, že?) A pak se divěj že mají souhlas i s tím plánem. No a pokud by kdokoli remcal tak jim řekni že za případný zánět nesou riziko právě lékaři kteří lék nedali. Nebo doufej že se ti mléko neudělá v takové míře, někdo to po porodu tak má. Tak držím palce hlavně ať je porod a mimi v pořádku, to je hlavní a hádat se s nima můžeš ve volném čase - co taky dělat 5 dní v nemocnici kde je nuda, že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk jistá si jsem, dr. o tom ví ale budu rodit jinde tudíž těžko říct na koho narazím. ale jdu tam s tím že dopředu bude řečeno že nechci kojit, beru si sebou jen věci na nekojení, nekupuju nic na kojení:-)) ale znáš to, někdo řekne joo tamjsou super nekojení berou a pak narazíš zrovna na krávu sestru která ti to dá sežrat, ale ted se víc bojím porodu než kojení:-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník neboj dobře to dopadne, ale nedivím se že nervy jsou. Kdybys byla bio žena tak můžeš rodit doma a nemusela jsi to řešit - třeba bys vařila véču - přišlo by to na tebe tak bys brnkla dule, odrodila a dovařila večeři. Jenže ty jdeš rodit do porodnice, kojit nechceš
Ještě řekni že nechceš trpět a dokonce bys brala epidurál! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk jooo jdu na epidurál, taky už to mám nahlášený doktorce, jdu i na nějaké odběry předem kvůli toho
jsem unikát, žádná ekobio a kojička, mám to těžký no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit