Proč nekojím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@martulkasloník tak to je fajn, tam kde jsem rodila já tak epidurál nedávali - tedy nešel vyžádat ani zaplatit, dali ho jen když bylo zle, což při rozjetém porodu bylo blbý a moc to už nezabralo (říkala známá)Jo a běžný léky na bolest taky ne, prej že to bude bolet ještě víc tak nemá cenu dávat něco hned… teď se to tam trošku změnilo, ale pak se dohaduj v takémto prostředí kde ti nedají ani blbej ibuprofen když mi po akutní sekci bolestí břicho nedalo spát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk já ho měla u holky, přesně jak píšeš, u rozjetého porodu po 8 hodinách ajen proto že jsem se neotvírala a prý někdy to pomůže, že se spodek uvolní, taky že jo. do půlhodiny jsem šla rodit ale na bolest nepomohl teda vůbec aspoň mi to nepřišlo. jenže moje přechytralá kamarádka pořád tvrdí jak rodila bez a že jak můžu vědět jak to bolí bez něho, no nemůžu ale když to bolelo pořád stejně tak asi poznám že to nezabralo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník já když mi píchly vodu tak jsem myslela že zhebnu a pa mi právě řekla že mi nic nedá a že to bude horší - kdyby jsem měla epid. hned (kdyby ho nabízeli tak bych i zaplatila) tak pak stačilo přidat dávku když došlo na akutní sekci. Nechápu tuhle přírodnost - kdo má potřebu trpět ať si trpí, ale já zastávám názor že nejsme 100 let za opicema tak proč chcípat bolestí když to není nutné. Když zubák trhá zub tak to taky opíchne, je porody by někteří (myšleno dr a pa) řešili maximálně bylinkovým čajem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bych sla nekdy po 3 rodit tak o epidural taky zadam okamzite. A jeste ke vsemu vyvolavane. Dcerka byla pohoda.Syn natoze byl rychleji byl peklo byl vyvolavany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heřmanka88 píše:
@kattkka Ja už rodit nechcííí
Ja si taky rikala. A 4mesice od porodu si rikam ze pujdu znovu za par let ale bud epiduralem nebo cisarem jinak nerodim.Ale spis se priklanim k cisari jako 5,5kg dite rodit nehodlam normalne
stacilo 5kg sice 3stehy ale i tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk to víš že jo, já už dávno přišla na to že si nebudu hrát na hrdinku a eko bio, prostě když něco nechci/chci a je možnost tak to udělám. nebudu si tu hrát na přírodu a zdechnu, já si stejně myslím že i náročný bolavý porod není dobrý pro to mimi-
jinak já měla holku taky vyvolávanou, navíc před termínem skoro 2 týdny, vyvolali jí kvůli váhy takže hrůza, čípek držel, bolesti snad nonstop, myslela jsem že umírám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník tak já bych do vyvolávání taky moc nechtěla jít. To bolí jako prase a většinou porod jde pomalu ale s o to větší bolestí - zkušenost drtivé většiny žen co měly vyvolávačku a přesně - blbý porod mimi stresuje a ohožuje víc než např. sekce. Další věc 100 let za opicema, nevím proč to není možné si tady zaplatit nebo prostě vyžádat - kdo chce rodit normálně tomu to neberu, kdo nechce tak si to musí zajistit všelijak. Kor já po prvním porodu kdybych měla druhé ( viz. diskuze porod-nejhorší zážitek) tak jsem ochotná mít papír snad i od cvokaře kdyby porodka dělala frky. Jinak co vím dle výpisu pojišťoven tak sekce vs. porod není finančně nějaký extra rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda rodila bez tišícich léků, jen ke konci mi teda cosi píchli, ale z toho se mi akorat tak chtělo zvracet a že by to pomohlo..no ani ne.No,ale zvládla jsem to normálně, bez předporodních kurzů a takových nejakych věcí. Epidural jsem odmítla hned, přislo mi to hnusné, aby do mě jestě cosi strkali, či jak to tam funguje s tím, ani abych se přiznala o tom extra nevím. No, přežila jsem to v pohodě, děti už nechceme, takže už tohle jde mimo mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk ani nemluv vyvolávačka je hrůza, jenže vykládej to některým blbcům. mojeznámá pořád se chlubila jak ona rodila pohoda, že nepotřebovala epidurál nic a já jsem prý srab co tam skučel tolik hodin a byl úplná mrtvola. jenže když by rodila 2 týdny před termínem vyvolávačkou tak to tělo bezpečně pozná
@Heřmanka88 já taky nechtěla epidurál ale když umíráš tak se klidně nadroguješ kdečím jen abys přežila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník píše:
@klarisk já ho měla u holky, přesně jak píšeš, u rozjetého porodu po 8 hodinách ajen proto že jsem se neotvírala a prý někdy to pomůže, že se spodek uvolní, taky že jo. do půlhodiny jsem šla rodit ale na bolest nepomohl teda vůbec aspoň mi to nepřišlo. jenže moje přechytralá kamarádka pořád tvrdí jak rodila bez a že jak můžu vědět jak to bolí bez něho, no nemůžu ale když to bolelo pořád stejně tak asi poznám že to nezabralo
takovéhle kamarádky posílám do kakiho domečku, nikdo nemuže o tvém porodu nic říct, protože nebyl ve tvé kůži… drž se a všechny ty chytré horákyně posílej dál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník No já neumírala, nebylo to jako nějak užásné, byl to humus, jako asi každý porod, ale nepřišlo mi že bych to nějak nezvládla. Tak jsem se jim na to vykašlala a bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj děvčata.
I když vidím, že to tu od konce ledna stojí, chtěla bych sem přispět.
Nekojím, snažila jsem se moc, padlo na to hooodně z našich úspor - odsávačka, váha a další „podpory“ kojení. Hodně jsem to řešila v porodnici a nebála se říct si o pomoc sestrám. Doma jsem pročítala brožury, internet, knihy a snažila se podpořit laktaci hlavně mléčnými výrobky a hodně jsem pila (přes 3 litry vody denně). Radila se s laktační poradkyní a s kojícími matkami. Ale mlíko odešlo. Doteď se za to stydím a mám pocit, že mám cejch na čele, že to každý vidí a pozná. Pro UM bych nejraději chodila pod pláštíkem tmy, aby nikdo neviděl. Pocit selhání hned na začátku života dítěte je neskutečně depresivní a odsuzujících článků, žen, lékařů a laktační ligy, tomu opravdu nepomáhají. Kde jsou ti, co kopou za práva matek, které kojit nemohou, nejde jim to. Kde je ta podpora pro to, aby kojit mohly. Kojení je business, nic víc v tom nevidím. Místo toho aby tu byla positivní kampaň za kojení, tak je to urážení a ponižování nekojících maminek. Proč tu není podpora ze strany laktační ligy v tom, že poskytne svoje poradkyně zdarma na místa, kde je jich primárně třeba - na oddělení šestinedělí? Protože zdravotní personál to evidentně nezvládá. Proč by si maminka měla platit 1000 Kč za hodinu (plus cestovní výlohy) návštěvy jakési paní, která má kurz na podporu kojení. Kurz si může udělat kde kdo. Podle mne by poradcem měl být člověk se zdravotním vzděláním. Takhle mi může každej plkat kde co (jak to vidíme i na internetu). Také si všimněme těch rozporuplných informací, které se na maminky hrnou. Co jíst - nejíst, jak kojit a nekojit, jaké pomůcky zvolit. Někdo doporučuje odsávat někdo zase ne, někdo kojit z obou prsou, někdo střídat atd. Nelíbí se mi tento systém „podpory“ kojení. Je agresivní, tahá z maminek peníze v době, kdy je pro, a nejen rodiny, každá koruna dobrá.
Ale co víme jistě je to, že když nekojíme nebudeme mít vřelý vztah se svým dítětem, dítě bude často nemocné ba dokonce snad i umře. Bude mít astma, alergie a ekzémy, nízké IQ, špatný vývoj a vůbec poškozené po různých stránkách jak tělesných tak i duševních. A jaký dopad to bude mít na maminky? Umřou na rakovinu prsu, budou mít gynekologické potíže a možná v budoucnu přibudou ještě další negativní následky.
Když přijdete k doktorovi ať vám dá něco na odchlíplou půlku bradavky, na krvácející bradavku, vyrážku dvorce apod., a on vám řekne, že to je ještě dobrý. Tak co si jako máte myslet? Jako až mi ta půlka bradavky zcela odpadne, tak to jako už bude na návštěvu lékaře nebo mi v tu chvíli řekne, že jsem měla přijít dřív? Až bude mít dítě nějaký kožní problém na pusince a budeme si předávat kvasinky aj. choroby díky kojení a udeme se točit v začarovaném kruhu, protože jednou to chytne mimčo a podruhé maminka? Je tu něco špatně, ale nekojící maminky, které se opravdu snažily, za to nemohou.
Proto se nedivím maminkám, které si při dalším dítěti nechávají zastavit laktaci už v porodnici.
- Citovat
- Upravit
Souhlasim s tebou. Ja sice s kojenim zadny problem nemela, ale je pravda, na sestinedeli sestry se s tim prilis nezaobiraji. Treba se mnou ne, bo mam dobre bradavky, ale treba kolegyne, co vedle me lezela ne, prilis se s ni nezaobiraly, proste doporucily koupit UM a pry se laktace rozjede po prikladani. Uz tam mi bylo jasne, jaka to je hloupost… kdyby nebylo UM, tak by kojeni melo uplne jinou podporu, predevsim zdravou, ne jen naoko…
Kdyz jsem v sestinedeli mela problemy s prebytkem mleka, nevedela jsem, kam s tim jit. Gynekolog moc neporadi, laktacni se musi platit. Chybi mi tu v tom nasem systemu nejaky zdavotnik, ktery se bude zamerovat pouze na laktaci a vse kolem toho. Ale to nevydelava, takze opet radeji doporucime UM, ze? ![]()
- Citovat
- Upravit
Za pár dní mně čeká druhý porod, do porodnice jdu s papírem od psychiatra že pokud si nebudu přát nutit do kojení tak mně nutit nemají…tot vysledek po předchozí šílené zkušenosti z prvního porodu a natlaku okolí že kojení je to nej za každou cenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit