Proč nekojím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
budulinek7
26.5.15 14:32

@teckaa
Naprosto souhlasím.
Má zkušenost:
Rada na šestinedělí co mám dělat, když mne bradavky velmi bolí a jestli je to v pořádku. „To je normální, musíte si zvyknout, já měla uhryznutou část bradavky když jsem kojila.“

Na kožním jsem řešila vyrážku na dvorci. Každé kojení pálilo jak čert, jako když tam nasype sůl. Musela jsem chodit nahoře bez, což ale nešlo pořád.
Na to mi kožní řekla, že „kdyby kojení bylo snadný, tak by byl život moc jednoduchej“.

Na gyndě, na mou polo-utrženou bradavku prohlásil, „že to je ještě dobrý“.

Samozřejmě, že kojení bolí než si prsa zvyknou. Nicméně jakákoliv absence péče o najednou velice namáhané bradavky, je přeci naprostá blbost a odbýt to tím, že se to musí vydržet, je to normální či ještě dobrý, je holý nesmysl. A nechat to dojít do stádia ragád, krvácejících prsou, odtržených částí bradavek aj. přeci nejde. A brát to tak, že když jsem trpěla já, musíš teď taky, je opravdu na :poblion:. Komentář chlapa, nechám stranou, jejich obecnou snášenlivost bolesti všechny dobře známe.

Pak mne nepřekvapuje, že když se před některými maminkami řekne slovo kojení, vytřeští oči a málem propuknou v pláč. A to se mi stalo i u maminky s již odkojeným dítětem. Tak vyděšený výraz jsem ještě neviděla.

Chci jen dodat, že se všemi výše uvedenými problémy jsem se vypořádala sama a nebyl to důvod pro nekojení. To ztroskotalo na nízké laktaci, která klesala a klesala, až bylo po laktaci. Ani snahy o opětovné nastartování nevyšly.

• Citovat
  • Upravit
1119
26.5.15 15:38

@budulinek7 to je hezke že jsi všechnu tu fyzickou bolest překonala, jen jak to bude s tou psychikou… :( ja to nevstřebala do teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
26.5.15 17:35

@Walerka
Já taky ne. Taky jsem psala, že pro UM bych chodila nejraději pod pláštíkem tmy a přidám k tomu, že možná i kanálama. Stydím se moc, ale co se dá dělat. Dopadlo to jak to dopadlo. Dítko je spokojené, vypadá dobře, nic mu neschází. Že by nějak intenzivně spinkalo po UM se říct nedá, naopak. :D

Kdyby tady nebyla taková štvavá kampaň proti nám, jistě by se to i vstřebávalo lépe. Ne, že by nám to ulevilo, pocit selhání asi ne, ale bylo by to snazší.
Je fajn si o tom „promluvit“ s maminkami, které to zažívají také. Já mám kolem sebe samé kojící až na jednu a ta je taková, že nic neřeší. Prostě to nešlo a hotovo. Víc se tím netrápí a má recht. ;)

• Citovat
  • Upravit
budulinek7
26.5.15 17:40
@Walerka píše:
Za pár dní mně čeká druhý porod, do porodnice jdu s papírem od psychiatra že pokud si nebudu přát nutit do kojení tak mně nutit nemají…tot vysledek po předchozí šílené zkušenosti z prvního porodu a natlaku okolí že kojení je to nej za každou cenu :(

Jsem si nevšimla, že jsi napsala ještě jeden příspěvek. Tak to moc držím palce, ať vše dobře dopadne a dítko se má čile k světu. Naprosto tě chápu, že nemáš do dalších pokusů o kojení chuť. Vůbec nic si z toho nedělej a pořád si opakuj: Je moje dítě zdravé? Spinká, prospívá, bolí ho něco? To je to nejdůležitější a ne jestli kojíš ustaraným a vystresovaným mlíkem. :hug: Protože když z toho budeš nervní - mlíko je špatný a nedáváš miminku to nejlepší. Toť moje logika. Třebas je chybná, ale ať mi každej políbí.

• Citovat
  • Upravit
1119
26.5.15 17:50

No já mám totální blok a při pomyšlení na kojení se celá otřepu, pak si připadam totalně divna a nenormalni, když to je pry ta nejužasnější věc na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
27.5.15 08:30

A proto tu je právě kojenecká výživa (lepší termín než UM). Já jsem taky nekojená a žiju. Jasně, asi být kojená, tak jsem atomový fyzik :lol:. Já myslím, že se kojení obecně moc přeceňuje a když ještě kojící dámy napadají nekojící, je to hnus. Hele, já tu mám jednu kámošku, která měla problémy s kojenim a nakonec to dala, ale má zase jiné problémy doma a je před nervovým zhroucením a před rozvodem. Takže každý máme něco. U nás se zase tatínek celý den těší na to, až přijde domu a nakrmí. Nehádáme se a vše je prostě ok. Vždyť jak oni k tomu ti chlapi přijdou když nekojí, to jsou jako špatní tátové a nevybudují si se svým dítětem vztah?
Prostě okolo kojení kolujou jen samý kraviny.

• Citovat
  • Upravit
437
27.5.15 14:14

Holky, já pořád nevím, proč se odsuzujou maminy, co nekojí. Vzdyt pro to můžou mít různé své důvody a nikdo jiny než ony nevědí, co prožívají. Ja jsem se na to proste po 14 dnech nezdaru a bolavych bradavek vykašlala. Prostě byl na UM a nahodou rostl krásně. Já spokojená, vyspana, malý to samé a tatínek taky. Budil se 2× za noc, ve 23 hod a pak cca kolem 4 a od půl roka uz jen jeden krát za noc. Postupně už vůbec. Videla jsem kolem sebe ty nevyspané maminy, co se za každou cenu snažily, chodlily jak zombie, sotva lezly a to jsem si vzdycky rekla, jak mám krásný život a užívám si bobánka, který je vyspinkany, nema zadné bolesti bříška a je vysmátý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
27.5.15 22:31

Já mám první tři měsíce malého kvůli neustálému kojení, stimulování odsáváním, správnou stravou atd atd v mlze, vnímala jsem ho jen jako něco co je třeba nakojit, už nikdy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
28.5.15 10:15

@Heřmanka88 @Walerka
Naprosto vás chápu. Já si ten měsíc kojení a příkrmů taky moc nepamatuju. A odsávání bylo taky mazec plus vážení před kojením a po a podle toho udělat příkrm. Takže než jsem skončila jedno kolo začala jsem další. Po měsíci jsem se z toho málem nervově zhroutila. Není divu, že mi mléko odešlo.

A přesně prcek roste a je spokojený. A hlavně se vyspinká. Při té anabázi vůbec nespal a kruhy pod očima měl taky, takže se ulevilo všem.

• Citovat
  • Upravit
12262
28.5.15 11:09

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, rozvádím se, manžílek se kurv. l kde mohl, zanechal mi dluhy atd.. no je to na dlouhé povídání. ale co chci napsat, představte si že to že nekojím se řešilo i na sociálce!! musel ajsem paní z ospod odpovídat proč jsem odmítla kojit a proč jsem šla rodit jinam(šla jsem právě kvůli nekojení)…dokonce manžel uvedl k soudu že ode mě odešel proto že jsem se mu zhnusila kvůli nekojení.. haha a ty štět. y co měl celé roky to bylo co? takže nekojení se bude řešit i u soudu… :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
28.5.15 12:59

@martulkasloník tak to je teda mazec, tebe si pamatuju prispivalas hodne to nekojicich diskuzi, a to ze se nekojeni resi na socialce to jako fakt? Kvuli rozvodu? To snad neni ani pravda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
28.5.15 13:15

Ty bláho (můj výraz u pc byl daleko jadrnější). To snad nemyslej vážně, co je to za dementy. Tohle je perzekuce. Já bych se snad obrátila na ombudsmana. Myslím, nejsem odborník, ale i tak si myslím, že to zasahuje do lidských práv a svobod. Nešlo by si sehnat od někoho papír ohledně kojení a zdravotního stavu? Že nemůžeš kojit protože to ze zdravotního hlediska nelze?
A chlap…toho nebudu ani komentovat.

Držim ti moc palečky a kdyby ses potřebovala vykecat a pobrečet si máš moje rameno.

• Citovat
  • Upravit
12262
28.5.15 14:04

@JanulaM no jo, manžílek se kurv. l celé roky(já to netušila) ale teď si našel paní božskou zrovna takovou tu která kojení propaguje, ona má vůbec své prsa ráda, proto se fotí na netu nahá. no ale k věci, jelikož manžel chodil hrát do kasína, kur.il se, má dluhy asi za půl mega atd.. nic jsem netušila, vše se provalilo koncem loň. roku a na mě nemá nic, tak hold si něco musí vymyslet. k soudu psal výpověď že prý jsem byla skvělá do té doby dokud jsem neporodila první holku a nekojila. od té doby jsem se mu odcizila, chodila jsem furt na emimino, druhou jsem odmítla kojit a tím jsem ho totálně zničila, prý s tím nesouhlasil, normálně tam uvedl že jsem chodila do nekojo diskuzí a nazývala jsem kojící kojoblbkami čímž jsem se mu tak zprotivila že musel ode mě utéct a našel si svou kojnou lásku!!!

holky jak jsem to četla tak jsem se smála že mi slzy tekly!!! vidíte to, co vše může způsobit nekojení.. a půl mega dluhy má prý ne proto že cpal do štětek a chodil do kasína.. ale prý proto že jsem utrácela na mimibazaru..
no a tak mé nekojení řešili i na sociálce, paní mě vyslýchala proč jsem jako nekojila, proč jsem rodila mimo, proč jsem si dala po porodu oběd.. no šla jsem domů totálně jsem se sesypala s nervama, protože se mnou tam mluvili jako s courou která se nestará o děti jen proto že chodí na emimino a nekojí… nakonec jsem podávala na ospod i stížnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
28.5.15 14:06
@budulinek7 píše:
Ty bláho (můj výraz u pc byl daleko jadrnější). To snad nemyslej vážně, co je to za dementy. Tohle je perzekuce. Já bych se snad obrátila na ombudsmana. Myslím, nejsem odborník, ale i tak si myslím, že to zasahuje do lidských práv a svobod. Nešlo by si sehnat od někoho papír ohledně kojení a zdravotního stavu? Že nemůžeš kojit protože to ze zdravotního hlediska nelze?
A chlap…toho nebudu ani komentovat.Držim ti moc palečky a kdyby ses potřebovala vykecat a pobrečet si máš moje rameno.

já jsem na ospod i do papírů pro soud napsala že jsem nekojila proto že to u první holky nešlo a měla jsem poporodní depku způsobenou nátlakem kojo sekty takovou že se mi to zhnusilo a v rámci toho aby se to neopakovalo jsem nekojila.. řekla jsem prostě to co je pravda, navíc sociálka nesmí řešit proč někdo nekojil nebo kde rodil… takže jsem tam udělala pěkný vyrvál na úřadě, pohrozila soudem a bleskem.. ale vidíte co vše se hodí do krámu debilovi kterého navádí jeho milenka. v životě mi manžel kojení nevyčetl, a najednou? najednous e rozvádíme kvůli nekojení:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
28.5.15 14:47

@martulkasloník to je sila, preju hodne sily :hug: chlap je magor, na ospod bych si taky stezovala, to je fakt uz zasah do osobnich prav a svobod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí