Proč nekojím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2962
14.12.13 11:09

Pani nema ani trochu empatie a navic nezije v CR, takze vi prd, jinak ja takove clanky radeji ani nehledam, at se nenas.ru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
14.12.13 12:28
@martulkasloník píše:
A zase jeden super článek k nas. ání!! :cert: http://ashby.blog.idnes.cz/…y-mozek.html

krásnej článek :) škoda že mamina co to psala si zapomněla zjistit něco o složení mm - jinak by jí to překročené množství bisfenolů (flašky ho nemají, krom těch stoletých, lidské tělo ano) zpomalovačů hoření a dalších věcí asi na kójo moc nenahrávalo. Um má taky konzervanty ale pokud někdo nežije vysloveně bio životem někde v horách tak se těmhle látkám prostě nevyhne. Kdo nevěří ať si najde, stačí zadat např. zpomalovače hoření a mm… Tak hurá kojit, vždyť je to to nejlepší a nejzdravější… a o tom jaký to má vliv na (ne)rozvoj alergií jsme již diskutovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.12.13 18:23

@klarisk to víš ta chytrá blogerka nás musí všechny poučit jaké jsme debilky že nekojíme, určitě je její mlíko pozlacené, vždycky když vidím nějakou zapřísáhlou kojandu s plno kecama tak mám sto chutí jí poslat k pediatrovi at vezme jejímu děcku krev a vypíše seznam toho kolikrát bylo děcko nemocné, zda má alergie atd. máme známé a ta baba byla fakt psycho, pokaždé co náspotkala tak se mnou mluvila stylem „tak co, jak to zvládá malá, ještě se to neprojevilo že není kojená?“ no a výsledek je takový že její kluk je astmatik, atopik a alergik, ve školce první rok chyběl nonstop a u druhého děcka dostala zákaz kojit protože tím jak prokojila několik let si totálně rozhodila organismus, bere nějaké kortikoidy a je tak v háji se zdravím že možná po mateřské dostane částečný důchod. jo to jsou ty výhody kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
14.12.13 18:38

Já si myslím že než začala tzv. průmyslová revoluce bylo kojení opravdu takové jak se propaguje dnes - tedy kromě zasycení podporovalo imunitu, předcházelo nemocem, alergie tehdy asi ani moc nebyla atd. Jenže dnes je všude takových sajrajtů a navíc generace „kominustických“ dětí má ještě v sobě zátěž díky ohromnému chemickému hnojení. Je smutné že dnes se ke kojení uvádí polovina nepravd, je to bohužel trend. Nebo je zde nějaká mamina které by pediatr či v porodce řekli mm - má tyhle výhody a nevýhody, um - má tyhle výhody a nevýhody, zvažte co si myslíte že je pro vaše dítě přijatelnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.12.13 19:10

@klarisk já bych řekla že za komunistů to nikdo neřešil, nebláznilo se s kojením jako te´d, většina lidí kolem mě nebyla kojena a jsou fit, nebylo tolik alergií a všeho jako je nyní. já si myslím že mm nemusí být špatné ale chce se tomu obětovat, když vidím jak ty maminy nestíhají se ani pořádně najíst tak nechápu že si fakt myslí že to jejich mlíko je paráda. jeden kluk v našírodině, po dobu kojení celý olezlý samé vyrážky, ekzémy atd. jakmile přestala kojit tak hned byl v pořádku, tak mi řekněte co je na tom kojení tak božího. další věc co mě vždycky pobaví ty neustálé diskuze o spurtech, tak když už kojím zjistím si co se děje, to je pořád dokola, holky co se děje, malý pořád řve, pořád chce krmit nevím co se děje a vždykcy jí tam půl emimina napíše že je to spurt v 6. týdnech a že má vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
14.12.13 20:16

No nevim jestli je košér házet alergie a ekzémy na MM či UM :nevim: to je jak s těma příkrmama, jestli dáš vejce o týden dřív, tak dítě umře :lol: všude jsou přeci nějaký dispozice, pro někoho je vhodnější to, pro druhýho tohle. Nemyslím si, že mlíko je to to hlavní od čeho se zdraví odvíjí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.12.13 20:29

@Blešík já si to taky myslím, hlavně spíš věřím genetice a způsobu života, moje je sice nekojená ale žijeme v poměrně čistém kraji, každý víkend jsme v přírodě protože tchýně bydlí u přehrady kousek máme hory atd. nevěřím že takové děcko z Prahy či Karviné bude zdravější jen proto že ho matka kojila několik let když žijí ve smogu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
14.12.13 21:20

@Blešík jistě je to také záležitost dědičnosti a životního stylu, souhlasím. Ale točí mě, že právě všude cpou kojení jako zázrak který tohle právě zmíněné obejde. Že jedině mm nastartuje dítě do života bez potíží a pokud nekojíš tak to dítě vlastně nacpeš jen do zdravotních problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
14.12.13 21:27
@martulkasloník píše:
@klarisk to víš ta chytrá blogerka nás musí všechny poučit jaké jsme debilky že nekojíme, určitě je její mlíko pozlacené, vždycky když vidím nějakou zapřísáhlou kojandu s plno kecama tak mám sto chutí jí poslat k pediatrovi at vezme jejímu děcku krev a vypíše seznam toho kolikrát bylo děcko nemocné, zda má alergie atd. máme známé a ta baba byla fakt psycho, pokaždé co náspotkala tak se mnou mluvila stylem „tak co, jak to zvládá malá, ještě se to neprojevilo že není kojená?“ no a výsledek je takový že její kluk je astmatik, atopik a alergik, ve školce první rok chyběl nonstop a u druhého děcka dostala zákaz kojit protože tím jak prokojila několik let si totálně rozhodila organismus, bere nějaké kortikoidy a je tak v háji se zdravím že možná po mateřské dostane částečný důchod. jo to jsou ty výhody kojení

To jsem se zasmala. :lol:.Ale jinak je to super vec.Meli by jsme se nad sebou zamyslet obetovat se a kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
14.12.13 21:28

ME by spis zajimalo jak jsou na tom deti s ostatich zemi kde se tolik kojeni nepropaguje jak jsou na tom s alergiemi a tak to by me zajimalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
14.12.13 21:43
@klarisk píše:
jistě je to také záležitost dědičnosti a životního stylu, souhlasím. Ale točí mě, že právě všude cpou kojení jako zázrak který tohle právě zmíněné obejde. Že jedině mm nastartuje dítě do života bez potíží a pokud nekojíš tak to dítě vlastně nacpeš jen do zdravotních problémů

stejně tak mám občas u některých příspěvků pocit, že když jsem kojila tak bude mé dítě od alergika až po nevím co, já byla chodící smrt, dítě mělo věčně hlad a já byla v depce :D svět není černobílej a každá děláme to, co si myslíme, že je pro dítě nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.12.13 21:48

@Blešík no hele když myslíš že to bylo to nejlepší tak proč ne :mrgreen: každá si volíme pro své děcko to nejlepší, mě je to v podstatě fuk jestli někdo kojí a klidně u toho zdechá, nejí nic atd. ale nesnáším když si pak stěžuje jak je grogy a ještě mi vykládá jak se mimču obětuje pro jeho zdraví zatímco já jsem si to nádherně sunarem usnadnila. protože aby mi někdo vykládal o úžasnosti kojení se řvoucím děckem v náručí když moje nekojená ležela v kočáru a spala jak dudek tak to pak se člověk musí pousmát:-) přesně tak to bylo u té známé, potkala jsem jí nedávno, už má děcka teda větší, ten starší věkem mojí malé, obě děcka alergie, atopika, ten starší je furt nemocný ve školce, moje malá nic z toho, ve školce občas rýmu a ona řeší jestli dostane ten důchod na ty zdrav. problémy ale jak mě uviděla s břichem tak hned začala řešit jestli plánuju kojit a proč nechci kojit však je to faaaaaaaaaaaajn a to nejlepší :mrgreen: to mi pak přijde dost vtipné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
14.12.13 21:54

A to je právě ono, každej z toho nemá zdravotní problémy, není grogy a podobně. Stejně jako ty znáš kojící co maj atopiky znám já atopiky na umělku. Prostě si myslím, že to nemá každej stejně a je zbytečný to soudit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.12.13 21:58

@Blešík tak to víš že vím že jsou atopici a alergici na umělku, ale jak jsem psala myslím že je to spíš genetika, kdo kolem mě má tyhle nemoci má to většinou podloženo geny někoho z rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
14.12.13 22:06

Geny jsou pěkný svině :twisted: mám atopák po mámě, i ve stejnej lokaci, jsem jak její otisk. Kluk zatím naštěstí vypadá v pohodě. Stejně čekám, že se to u něj časem objeví :roll: ale to už jsme se dostaly někam úplně jinam. Každopádně s Vámi souhlasím, že by měl mít člověk právo důstojné volby a to už v porodnici a ne být hnán do kouta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí