Proč si nevezmete hypotéku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5283
31.1.18 14:34

Kazdy at to ma tak, jak to vyhovuje jemu. Ja jsem se taky vcera chytla s kamoskou, kvuli hypotece. Prej jsme blazni, kdyz si ji chceme vzit. Ja chapu, ze kazdy ma odlisny nazor na zivot a veci okolo, ale to preci neznamena, ze je ma nutit svemu okoli. :nevim:

Ve vasem pripade bych si dal vesele bydlela a na lidi kaslala ;-).
Mimochodem ja vam to zavidim, ze si zijete a nemusite mit hypo :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
31.1.18 14:35
@Anonymní píše:
@Netopirek ta pulka je samozrejme i psana na nas, jak rikam je to koser. Fakt je, ze kamarad zije v Norsku a tvrdi, ze tam vsichni protaci oci nad tim, jak bezne je tady vlastnit nemovitost, tam je vetsina pry v najmu.

Proc? Protoze ty najmy zacinaji byt naprosto silene. V sirsim centru prahy jsme bydleli ve vice oblastech a 3-4kk s garazi bylo se vsim pres 30.000/mesic to uz je pekna hyposka ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.1.18 14:35
@Anonymní píše:
@Netopirek ta pulka je samozrejme i psana na nas, jak rikam je to koser. Fakt je, ze kamarad zije v Norsku a tvrdi, ze tam vsichni protaci oci nad tim, jak bezne je tady vlastnit nemovitost, tam je vetsina pry v najmu.

Tady sebe, že každý má narok žít ve vlastním. Ale ve světě to tak běžné není. A navíc to není pravda.
Já bych si vymyslela něco cimje prostě šetřete, aby byli zticha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 14:36

@Šarlota4 @markyj @lasička1 nejvetsi „sranda“ je to, ze to souziti oni vlastne jmenuji az v zavesu…nejčastěji je hlavnim argumentem, ze bychom si mohli polepsit jako vizuelne, pritom dum je hezky zrekonstruovany, ale samozrejme neni to novostavba hypersupermoderni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5866
31.1.18 14:36
@Anonymní píše:
@Paola21 tuhle vetu presne rika manzel :mrgreen:

A je to tak :lol: Ono to těm lidem nedochází, že bydlet ve svém neznamená, vzít si hypotéku, bydlet ve svém znamená, že tu hypotéku splatím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
31.1.18 14:38

@markyj :lol: to mi připomíná, že uz jsem se taky jednou dozvěděla, ze jsme nenazranci a kdyby nam stačila jedna nemovitost, tak ten realitní trh není tak našponovaný a vlastní bydlení by si mohlo dovolit více lidí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
31.1.18 14:38
@Anonymní píše:
@Šarlota4 @markyj @lasička1 nejvetsi „sranda“ je to, ze to souziti oni vlastne jmenuji az v zavesu…nejčastěji je hlavnim argumentem, ze bychom si mohli polepsit jako vizuelne, pritom dum je hezky zrekonstruovany, ale samozrejme neni to novostavba hypersupermoderni :mrgreen:

Tak pro me by bylo na 1 miste to souziti a v zavesu ten vzhled ( mit dispozicne a vzhledove jak chci ja ). Ale jako co vid oni by vam tu hypo neplatili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.1.18 14:39
@Anonymní píše:
Prosim o anonym, jelikoz jsem tu vcelku proflakla a budu mluvit o konkretnich lidech kolem me, aby se nekdo nepoznal ;)
Chci jen predem rict, ze nikoho nekritizuji, at kazdy bydli jak uzna za vhodne, jen se chci asi vyzpovidat z toho, co se deje uz xlet kolem me/nas.
S manzelem jsme spolu pres deset let, mame dve deti. Dali jsme se dohromady mladi, jeste studujici, s holou zadnici :) jelikoz jsem sama (jedinacek) a mam pomerne mlade rodice, kteri znaly meho manzela drive nez ja, zrekonstruovali jsme si druhou část domu (proporcne byl nastaven jako dvougeneracni) a jiz desatym rokem tady bydlime v oddelenem 4kk jen se spolecnou zahradou.
Vztahy jsou celou dobu v poradku, energie se plati zvlast, veci na zahrade a na domu zvenci napul. Manzel ma pekny příjem, ja jsem zatim doma- to rikam proto, ze bychom lidove receno na hypotéku s prijmem v pohode „dosahli“ale na m se nechce se zavazovat, kdyz vlastne nemusíme…uvítala bych jeden pokoj navic, to urcite, ale bez toho dokazu fakt zit. Jenze vesmes vsichni kamaradi a znami kolem nas maji vysoke hypoteky a ac treba meli moznosti ubrat z naroku na velikost domu, cenu kuchyne (300tisneni problem) atd neudelali to a vzali si strop na co dosahli ikdyz prijmy patri do nizsiho prumeru. Vetsina z nich ma problemy se splacenim, setri na obleceni a jidle atd. Nekdy to bez hypo nejde,.toje jasne, ale me uz unavuji ty vecne. otazky: proc proboha mejdete do sveho? Vzdyt na to mate, ne? Manzel odpovidauz po svem-rodice starnou a pra ce kolem domu fura a kdy by to delal…odpoved co vam.je do toho, muzete byt ve svem? :roll: takze tak, asi an nevim co po Vas chci…radu jak odpovidat, nazor? Diky :palec:

Myslim, že si z jejich řečí dělat nic nemusíš. Každý nemusí mít na krku hypotéku. Pokud s rodiči vyjdete, není co řešit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 14:40

@Šarlota4 jak rikam, je to situace od situace urcite, proto si myslim, ze neni univerzalni rada jak bydleni v zivote vyresit. O to vic me depta proste automaticke dotazy a kdy uz půjdete bydlet jinam?

• Citovat
  • Upravit
13955
31.1.18 14:41
@Anonymní píše:
@Šarlota4 jak rikam, je to situace od situace urcite, proto si myslim, ze neni univerzalni rada jak bydleni v zivote vyresit. O to vic me depta proste automaticke dotazy a kdy uz půjdete bydlet jinam?

Ja zas nechapu, ze te to trapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 14:41

@Šarlota4 fajn je, ze vzhled a úpravy uz se ridi podle nas, tata uz razi (s nadsazkou) nam uz je to jedno uz to nejak doklepu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4099
31.1.18 14:42
@Anonymní píše:
@Šarlota4 @markyj @lasička1 nejvetsi „sranda“ je to, ze to souziti oni vlastne jmenuji az v zavesu…nejčastěji je hlavnim argumentem, ze bychom si mohli polepsit jako vizuelne, pritom dum je hezky zrekonstruovany, ale samozrejme neni to novostavba hypersupermoderni :mrgreen:

My také bydlíme s manželovo maminkou, takže vím přesně jak to myslíš :D u nás tedy vztahy naprosto v pohodě, mám tchyni moc ráda.
A asi máme lepší známé než vy :lol: ty naši se nás nikdy neptali, proč jsme si nepostavili nový baráček :lol:
Barák je tedy napsaný na nás, protože už jsme ze svého platili rekonstrukci.
Je pravda, že v nájmu bych bydlet nechtěla - když koukám co to dneska stojí a že ta hypoška je kolikrát menší než ten nájem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443

Já nevím co je do toho těm kamarádům? Já to tedy chápu když máte kde bydlet, určitě máte spoustu jiných možností kam peníze investovat… Já kdybych byla při penězích tak bych si koupila byt i na tu hypošku a pronajímala bych ho - jako investici do budoucna.

My máme byt na hypotéku, ale tak my nechceme platit nájem (vyšší než nás vyjde ta hypotéka) a problém se splácením tedy nemáme (kdyby jo kde bychom brali na ten nájem to nevim).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Neřeš to, máme to úplně stejně. S našima vycházíme v pohodě, dokonce ten nápad tu zůstat bydlet a přestat hledat domek vzešel od mého manžela :lol: a ty názory ostatních, že by nikdy s rodiči nebydleli a bla bla, na ty se vyprdni. Jestli spolu vychazite a vyhovuje vám to, tak tam zůstaňte a uzivejte si, že jste se nemuseli zadluzit až do smrti.
Navíc teď s postupem času, jak rodiče stárnou, tak jsem ráda, že tu jsme a můžeme jim pomoct. Kdybychom měli svůj dům a ještě se starali o tenhle, tak byl to byl mazec.
Jo a nejvíc mě dostává můj sourozenec, který by s našima nikdy nebydlel, to by se pry prostě nedalo a s rodinou bydlí v plesnive ruině, zijou od výplaty k výplatě, sousedy mají šílený… ale s našima by nebydleli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.18 14:43

@Šarlota4 kdyz to mas na taliri uz deset let a to jako fakt, tak me napadlo se tady podelit a získat jinej nazor ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max