Proč si nevezmete hypotéku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
31.1.18 16:49
@Anonymní píše:
Prosim o anonym, jelikoz jsem tu vcelku proflakla a budu mluvit o konkretnich lidech kolem me, aby se nekdo nepoznal ;)
Chci jen predem rict, ze nikoho nekritizuji, at kazdy bydli jak uzna za vhodne, jen se chci asi vyzpovidat z toho, co se deje uz xlet kolem me/nas.
S manzelem jsme spolu pres deset let, mame dve deti. Dali jsme se dohromady mladi, jeste studujici, s holou zadnici :) jelikoz jsem sama (jedinacek) a mam pomerne mlade rodice, kteri znaly meho manzela drive nez ja, zrekonstruovali jsme si druhou část domu (proporcne byl nastaven jako dvougeneracni) a jiz desatym rokem tady bydlime v oddelenem 4kk jen se spolecnou zahradou.
Vztahy jsou celou dobu v poradku, energie se plati zvlast, veci na zahrade a na domu zvenci napul. Manzel ma pekny příjem, ja jsem zatim doma- to rikam proto, ze bychom lidove receno na hypotéku s prijmem v pohode „dosahli“ale na m se nechce se zavazovat, kdyz vlastne nemusíme…uvítala bych jeden pokoj navic, to urcite, ale bez toho dokazu fakt zit. Jenze vesmes vsichni kamaradi a znami kolem nas maji vysoke hypoteky a ac treba meli moznosti ubrat z naroku na velikost domu, cenu kuchyne (300tisneni problem) atd neudelali to a vzali si strop na co dosahli ikdyz prijmy patri do nizsiho prumeru. Vetsina z nich ma problemy se splacenim, setri na obleceni a jidle atd. Nekdy to bez hypo nejde,.toje jasne, ale me uz unavuji ty vecne. otazky: proc proboha mejdete do sveho? Vzdyt na to mate, ne? Manzel odpovidauz po svem-rodice starnou a pra ce kolem domu fura a kdy by to delal…odpoved co vam.je do toho, muzete byt ve svem? :roll: takze tak, asi an nevim co po Vas chci…radu jak odpovidat, nazor? Diky :palec:

Okolí je houby do toho, jak a proč vy bydlíte. Na dvougeneračním bydlení není vůbec nic špatného. My uvažujeme o tom, že si navýšíme hypotéku, právě proto, abychom mohli rozšířit náš dům na dvougenerační a bydlet společně s mými rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
31.1.18 16:54

Kdybyste začali stavět a vzali si hypoteku, ti samí lidé by se vás ptali, proč nebydlíte u vašich, když je tam místo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 17:05

@Kassy ja respektuju, ze ne kazdemu to vyhovuje, treba tchynd by byla dost problematická u nas, je vcelku netolerantni a hodne by zasahovala do výchovy, coz si nasi nedovoli… @marie1954 ty jo to je docela dost mozny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1022
31.1.18 21:23

A vy si na něco stěžujete, že se Vás ptají proč nejdete do svého?

Asi vám to záviděj :lol:. Co já bych dala za 4kk v domě rodičů se zahradou.

Nejen, že jste ok s penězi, ale ještě máš někoho kdo může večer pohlídat :palec:.

Oni se ti vaši přátelé picnou až jim skončí fixace u hypo a už nebudou sazby 1,99%. Kór když teď to pytlíkujou. To bude pak k dispozici levnejch bytů s drahejma kuchyněma :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 22:41

@Liliana87 my si nestezujeme, spis asi vsechny kolem stve tohle, ze si jako mame stezovat a nestezujem nebo ja nevim :mrgreen: dneska jsem potkala tu jednu kamaradku a zacala resit druhou z nasi stare „bandy“ ktera zacina stavět a padaly vety typu: No je super, ze oni nasli tu odvahu do toho jit, každej hold nema tu kuraz, takhle budou ve svym a SAMI apod, :mrgreen: to je příklad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.18 23:26

Nám s manželem bylo nabídnuto jít bydlet do maminy zrekonstruovane pulky domu. Dole babička a ze dvora jeji sestra(moje teta). Bydlíme tady 4 rokem a před necelým rokem se mamka rozešla s přítelem a ouha neměla kde být. Byla u babičky v jednom pokoji. Nalehala a skuhrala ze se nemá kam vrátit. A az tady jednou nebudeme opraví si kuchyň, koupi si nahoru to a tamto. No nic příjemného. Až po tomhle všem nás napadlo koupit dům. Teď máme dům, stěhujeme se, mamka se vrátila k příteli a skuhra dál že co jako bude s prvním patrem. Babi nájemníky nechce a nechat to tady jen tak je velice smutné. Jenže babi to sama neutahne a co teď. Nikdy jsme s nima problemy neměli ale az po tomhle chápu co to je když někdo řekne ze máme být radi ze budeme mit svoje a budeme sami. Měli jsme to udělat uz daavno.
Nicméně tohle se Vás netýká, máte to jinak a lidi vám můžou jen závidět nejspíš i závidí když rejou.

• Citovat
  • Upravit
1883
1.2.18 08:10
@Anonymní píše:
Prosim o anonym, jelikoz jsem tu vcelku proflakla a budu mluvit o konkretnich lidech kolem me, aby se nekdo nepoznal ;)
Chci jen predem rict, ze nikoho nekritizuji, at kazdy bydli jak uzna za vhodne, jen se chci asi vyzpovidat z toho, co se deje uz xlet kolem me/nas.
S manzelem jsme spolu pres deset let, mame dve deti. Dali jsme se dohromady mladi, jeste studujici, s holou zadnici :) jelikoz jsem sama (jedinacek) a mam pomerne mlade rodice, kteri znaly meho manzela drive nez ja, zrekonstruovali jsme si druhou část domu (proporcne byl nastaven jako dvougeneracni) a jiz desatym rokem tady bydlime v oddelenem 4kk jen se spolecnou zahradou.
Vztahy jsou celou dobu v poradku, energie se plati zvlast, veci na zahrade a na domu zvenci napul. Manzel ma pekny příjem, ja jsem zatim doma- to rikam proto, ze bychom lidove receno na hypotéku s prijmem v pohode „dosahli“ale na m se nechce se zavazovat, kdyz vlastne nemusíme…uvítala bych jeden pokoj navic, to urcite, ale bez toho dokazu fakt zit. Jenze vesmes vsichni kamaradi a znami kolem nas maji vysoke hypoteky a ac treba meli moznosti ubrat z naroku na velikost domu, cenu kuchyne (300tisneni problem) atd neudelali to a vzali si strop na co dosahli ikdyz prijmy patri do nizsiho prumeru. Vetsina z nich ma problemy se splacenim, setri na obleceni a jidle atd. Nekdy to bez hypo nejde,.toje jasne, ale me uz unavuji ty vecne. otazky: proc proboha mejdete do sveho? Vzdyt na to mate, ne? Manzel odpovidauz po svem-rodice starnou a pra ce kolem domu fura a kdy by to delal…odpoved co vam.je do toho, muzete byt ve svem? :roll: takze tak, asi an nevim co po Vas chci…radu jak odpovidat, nazor? Diky :palec:

Autorka - štvě mě jak se nám do toho ostatní vrtají
Also autorka - napíšu o tom na internet
:zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.3.18 15:55
@NickHY píše:
Jednoduše pokud by se nedejbože něco stalo, tak snad máte natolik spolehlivého a dobrého finančního poradce, který vám s tím pomáhá a zajistil vás tak, aby kdyby se stalo i to nejhorší, aby nebyl problém celou hypotéku splatit. :)
Takže hypotéka je naprosto v pořádku a lepší než být někde v nájmu a zaplatit tam za 10 let to co za hypotéku za 30 let.. :) a navíc v nájmu žít v nejistotě, že o to můžete přijít hned, zatím co když máte vlastní bydlení, tak máte větší jistotu.

Hm. Finanční poradce se potřebuje hlavně zajistit sám a tu hypotéku nikomu platit nebude.

• Citovat
  • Upravit
53518
21.3.18 15:56
@Kobliha51 píše:
Hm. Finanční poradce se potřebuje hlavně zajistit sám a tu hypotéku nikomu platit nebude.

No jo, nenápadně přibudou další diskuze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.3.18 16:02
@NickHY píše:
Však nikdo tu nepíše o tom, aby něco někomu platil. Proč by to dělal? Váš komentář jsem nějak nepochopil…

To je fuk.

• Citovat
  • Upravit
31290
21.3.18 16:13
@NickHY píše:
Však nikdo tu nepíše o tom, aby něco někomu platil. Proč by to dělal? Váš komentář jsem nějak nepochopil…
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.3.18 20:05
@NickHY píše:
Jednoduše pokud by se nedejbože něco stalo, tak snad máte natolik spolehlivého a dobrého finančního poradce, který vám s tím pomáhá a zajistil vás tak, aby kdyby se stalo i to nejhorší, aby nebyl problém celou hypotéku splatit. :)
Takže hypotéka je naprosto v pořádku a lepší než být někde v nájmu a zaplatit tam za 10 let to co za hypotéku za 30 let.. :) a navíc v nájmu žít v nejistotě, že o to můžete přijít hned, zatím co když máte vlastní bydlení, tak máte větší jistotu.

vlastní bydlení budete mít až po splacení hypotéky. Teď bydlíte na dluh u banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí