Proč to najednou neumí?

MishaSAD
12.8.12 10:50

Proč to najednou neumí?

Nae malá má 7 měsíců. Asi před týdnem se naučila dělat „pápá“, „malá malá - hladit“ a „paci-paci“. Dělala to pořád, mávala všem, koho jsme potkaly… prodavačkám, pošťačce, babičkám, cizím lidem. Kd přišel blíž, toho hladila. Když jsem začla říkat „Paci paci pacičky…“ snažila se o sebe plácat ručučkama. Šlo jí to úžasně.
Od pátku ani ťuk… kouká na mě, co to po ní chci. Neumí ani jedno. Za ty tři dny to neudělala ani jednou a vůbec nevypadá na to, že si zase brzo vzpomene.

Vím, že je to malé miinko, ale zaráží mě, že takhle zapoměla něco, co dělala 7 dní vkuse. Už mi běhají hlavou totální nesmysly, tak pořebuji vědět, že je to normální nebo co s tím. Zažila jste to některá?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Raďulle
12.8.12 10:54

@MishaSAD
téměř všude se dočteš že když se mimi něco nového naučí po čase to přestane dělat a je to proto, že zrovna se učí něco jiného…nevím teda jak je to s těmahle hrama, malá to dělá, ale třebas otáční na bříško se naučila někdy ve mezi 4 a 5 měs. dělala to 3 dny a pak měsíc ani tuk… po měsíci mi ukázala že to vlastně umí i na druhou stranu a zas nic, tak tři týdny, teď to dělá všechno, mezi tím se naučla jak to udělat zpátky a teď dělá fakt všechno… dej jí čas, ona si zase vzpomene…

• Citovat
  • Upravit
13837
12.8.12 10:59

Moje malá se něco naučí, dělá to pár dní pořád dokola, a pak zase ne. Třeba před třemi měsíci krásně pérovala, měla snahu lézt a od té doby ani ťuk, vypadá, že to ani nikdy neuměla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MishaSAD
12.8.12 11:00

@Raďulle Zdá se mi, že momentálně má celkem nějaký útlum. Ještě před týdnem si pořád brbla „mamama, baba, mama“ a teď si povídá zase ve „své“řeči.
Ale asi máš pravdu a zase to po čase vypluje na povrch.

• Citovat
  • Upravit
14090
12.8.12 11:00

Moje malá zas říkala asi týden „máma“ a teď už jsem to skoro měsíc neslyšela ani jednou :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
12.8.12 11:04

Malá tohle všechno uměla a už 2 měsíce na mě „prdí“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
41882
12.8.12 11:05

U nás to samé :lol: Vždycky machruju, chci to ukázat třeba tchýni, jak mu to jde..A on na mě kouká, jak když neví, která bije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
12.8.12 11:07

@MishaSAD
neřeš to, dej jí čas, musí se toho hoooodně naučit, teď měla malá taky asi dva týdny útlum, ale pohybový, prostě si jen hrála na bříšku a nějaké lezení měla v paži… ale za to celý dva týdny furt něco mlela, od rána do večer, a naučila se hezky a výrazně říkat mama, tata, baba… jako už třeba roční dítě, fakt moc pěkně… poslední tři dny jí ale trápí, že by chtěla lézt tak tu sebou hází jak zjednaná a za krásně vyslovovaných slov se stalo zase jen to mletí stále dokola tatatatatata… marné, musí se soustředit na jiné věci…

• Citovat
  • Upravit
5761
12.8.12 11:11

Náš malý se pokoušel lozit a zároveň se snažil si sednout…asi na měsíc lezení úplně vypustil, jen se plazil a soustředil se na sedění…teď už to sedění malinko zvládá a včera se začal opět snažit lozit… :) Takže bych jí dala čas, ona si vzpomene :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
12.8.12 11:14

Před pár dny jsme se s manželem radovali, že už malý celkem hezky pase koníčky. Ve čtvrtek jsme přišli k neurologovi na kontrolu, dala jsem malého na bříško a on? Nějaké pasení mu bylo úplně u prďulky. Ležel jak placka. :mrgreen: Strčil si ruku do pusy a začal si ji se vzdycháním cucat. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Těžko se pak obhajuje, že doma ty koníky fakt pase. :zed: :mrgreen:
Zkrátka, když děti něco dělat nechtějí, tak prostě nechtějí. :mrgreen: A nemá cenu je k tomu nutit. ;) Však ony si vzpomenou, že už to a to vlastně umí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
12.8.12 11:28

Někdy se toto stane po očkování, dítě přestane dělat to, co uz se zdalo, že umi.

• Citovat
  • Upravit
MishaSAD
12.8.12 11:37

Tak holky moc děkuji za uklidnění :hug:

• Citovat
  • Upravit
17715
12.8.12 11:47

Taky u nás stejně, uměla jaksjiveliká, paci paci, papá, to ještě semtamudělá ale jinak přestala dělat vše couměla a neudělá ani za boha, dělá jen věci co se neučí nověapak jito už zase neba, momentálně si brnká na pusu prstem, už měla i plivací období…pořád plivala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MishaSAD
12.8.12 12:01

@viky23 jooo plivací období je fajn. Malá prskala cca 3 týdny, pak měsíc nic a teď to začlo nanovo. Když ji chvilku nechám a pak příjdu, mám co utírat, má chuděrka zprskaný celý obličejík :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
12.8.12 12:13

@MishaSAD jo plivací období jsme měli taky na dvě fáze, prvně plivala na přebalováku do vršku a měla strašnou prču jak jí to přistálo na čele…no a teď pro změnu plive do dálky…

ps. paci paci pacičky samostatně neumí, jen mi pomáhá když to s ní hraju, ale že by sama plácala ručička ani náhodou a když jí to přestane bavit tak si chytne ručičky a nepustí… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí

Pokladna