Procházky v těchto mrazech...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
25.1.10 13:24

Holky, s tím chráněným obličejíkem - nezdá se mi to moc fajn, protože když mu dáte něco na nosánek, tak si tam nadýchá a může např. ta plena namrzat 8-o

Přítel pracuje v ošklivých podmínkách venku, tak si koupil kuklu, aby měl obličej v teple, ale odložil ji, protože si dovnitř nadýchal a kukla k němu začala přimrzat - bacha na to!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
25.1.10 13:27

A ještě něco, nevím, jaké máte pláštěnky, ale já ke kočáru měla oroginální - nebylo v ní takové to okýnko vepředu.
Při pobytu venku je důělžitá cirkulace vzduchu, takže já kdybych nasadila pláštěnku, tak celá zamrzne.

Nechci kecat, jen jsem to už kdesi slyšela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
25.1.10 13:38

Tak ja mam 3.5 mesice a ted o vikendu (cca kolem -10) jsme oba dva dny byli venku na sankach pres 2 hodiny. Malicka byla v kocarku, zabalena do 2 fusaku(autosedackovej a kocarkovej)a mela jeste teplou deku. Zadnou plastenku nedavam, proste stahnu tu boudicku co to jde a jeste se mi nestalo, ze by nejak omrzala nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
25.1.10 13:38

Tak nam je neco malo pres 4 mesice a ven chodime denne.Doma by me prcek odpoledne spal jen tak hodinku,ale venku v kocaru spi 3 hodiny.Venku s nim jezdim tak pul hodinky,nez zabere a pak ho postavim do verandy,kde se netopi ale ani tam nefouka.Je dost oblecenej a v teplym fusaku.Kdyz ho pak beru domu,je krasne teplouckej.
Bydlime v Orlických horách a zatim se me nestalo,ze by odpoledne bylo vic jak -10.Kdyby bylo,tak bych zustala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
25.1.10 13:56

Tak to já teď ven nechodím, protože ovzduší je venku katastrofální. Jen když musím a to je výjmečně. Mimo město to ovzduší může být celkem fajn. Já to sleduji na internetu jaké je ovzduší a podle toho se teď řídím. Když jsem to ještě nesledovala, tak jsem si pár krát všimla že byl zahleněný. Já si počkám až bude pěkněji. (mojemu je 6m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
25.1.10 14:09

nám dr. pověděla že do -5 ano ale pak už to není zdravé dýchat ten mrazivý vzduch i pro větší děti… rozhodně bych nedávalanic přes dosánek a obličej přesně jak řekla cappy může to namrzat… já obličej mažu krémem proti zimě a větru od Hipp nebo od batole a malej nemám červené namrzlé tvářičky… některé děti je mají rudé z mrazu…

• Citovat
  • Upravit
6093
25.1.10 15:20

Ještě jedna věc, s tím používáním krémů proti mrazu - taky obsahují vodu, mohou namrzat :-?
Já mažu bambuckým máslem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
25.1.10 19:59

Ja chodim, na teplomer nehledim, venku se nam libi (synovi je necelych 9 mesicu). Je zachumlanej, ja taky. Vubec nechapu, jak muze byt nekdo radsi doma :think: jedine se vzornym ditkem asi. Projdem se hodinku, nekam zapadneme na kafe (teda on na mliko :lol: ) a jdeme zase zpatky. Doma bych se zblaznila. Co se malej narodil, byl jen jediny den, kdy nebyl venku, a to koncem kvetna, kdyz se mi zdalo, ze ma trochu rymu (byly mu 3 nedele). Tak jsme jeden den vynechali, ale to byl jeste spavy miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
25.1.10 20:02

Pardon, jeste ja - nekdo tu psal, ze si pocka, az bude lip - to jako treba 14 dni ??? To by me fakt kleplo 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
25.1.10 20:23

nakukovatelko,chápu Tě a plně s Tebou souhlasím :palec: ..Svůj názor jsem už psala v několika podobných diskuzích.Nebudu se opakovat,abych zbytečne nedráždila „madličky“,které se v tom potom rýpou.. :mrgreen:

Naše malá měla zánět průdušek,ATB nezabrala,musela dostat silnější a teď má neštovice.Je už skoro měsíc zavřená doma.Špatně jí,nespí,má rozhozený režim..

V takových mrazech,kdyby byla zdravá,bychom šli ven na chvilinku,ale šli bychom..Adámek je zatím naštěstí zdravý a chodí do školky.Naštěstí ho má kdo vodit.Jinak bych „zcvokla“ totálně :mrgreen: :lol: To nás asi čeká ještě jedno kolo neštovic :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
25.1.10 20:31

S 5ti měsíčním bych chodila tak do -7. My jsme tedy starší, ale chodíme každý den. Nešla bych jen pokud by byla teplota pod -10, což v Praze přes den neni.Co by dělali ti na horách? Tam by jako celou zimu nevylezli s dětma ven? Natálku nabalim,zachumlám omrzliny nemáme, naopak je krásně teplá, když dorazíme dom :lol: Je fakt, že je od začátku celkem zvyklá na „chladnějí odchov“. Ven chodíme od šestinedělí téměř za každého počasí. Babičky, prababičky mi vyhrožovaly, jak bude furt nemocná…rýmu, chřipku, nachlazení ještě neměla.

Krémy: mažu krémem z DM nebo Infadolanem (lanolin). Jak tu někdo psal, že bacha na krémy,které obsahují vodu… Tak já slyšela, že voda z krému není na povrchu pokožky, ale „uzamčená“ v pokožce, tam u živého člověka nezmrzne, což zní logicky. A hydratace je i v zimě hodně důležitá, kůže se hodně vysouší :wink:

Jo a s namrzáním plínek a šál atd. před pusou nemám moc zkušenost. Stalo se to mě osobně jednou, a to bylo na horách a cca -18 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
25.1.10 20:32

Holky,dnes jsem výjimečně poslouchala zprávy v televizi.Tam říkali,že děti mají chodit ven v čepici,šále,rukávicích a s šálou přes pusu :zed: :zed: Já jsem před rokem někde četla,že šála přes pusu nemá být ani v krutých mrazech..Sráží se pára,tvář může omrzat..A ještě jsem si to v podobných diskuzích hájila :lol: :lol:

Tak nevím,občas si připadám jako v Kocourkově.Ať je to s výživou dětí,oblékáním,obouváním a teď i v tomto..Vyberme si!! :mrgreen:

Jinak slídu přes kočárek nedávám.Myslím si,že se tam dítě zapaří,dýchá moc vlhký vzduch a není to dobře.Když ale byla malá zdravá a hodně sněžilo,slídu jsem dala.Aby ji to nelítalo do očí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
25.1.10 20:34

Jevo,s těmi krémy s Tebou souhlasím.Máme kvalitní od Bubchenu do chladného počasí.Ráda ho používám i já.Ale na značce nezáleží :nevim: Ještě jsem neviděla krém do mrazu renomované značky,který by vodu vůbec neobsahoval..A někde jsem četla,že čistá vazelína je to nejhorší,co může být :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
25.1.10 21:11

My taky samozřejmě chodíme každý den ;-)
Ale musím přiznat, že když neměl malý ani rok, tak jsem si to docela hlídala a každý den v zimě nechodila.

Jani, s tím Kocourkovem máš pravdu, asi bude nejlepší, když si to každá budeme dělat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a na ostatní rady nehledět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
25.1.10 22:50

Ahoj,ja myslim,ze i na tohle je kazde mimi jine,my mame 4mesice,jdeme kdyz je -6az max.-8,je zachuchlany v perovem fusaku a kombineze,na kocarku mame slidu s okynkem vepredu,oblicejik mazu bepanthenem,nebo infadolanem,ma moc peknou pleticku.Chodime tak hodinu.Ja jsem vysla s malym i v -12 a prestoze telicko mel teplounke tak akorat,kdyz jsem ho vytahla z kocaru,cely zrudnul az mi zatrnulo a dostal zadni rymu,psikal uplne hnede hleny.Jinak s tim zakrytim obliceje si to vyzkousejte,ja chodim ven se psem,mela jsem salu pres nos a pusu a pekne se mi tam vytvorila vlhkost a vse mi neprijemne omrzalo.Taky mam prvni dite,jsem vyplasena:-),kamaradka ma treti,posl.mimi ma 3mesice a chodi ven kazdy den,protoze by ti starsi doma nevydrzeli a ona s nema:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí