Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, s tím chráněným obličejíkem - nezdá se mi to moc fajn, protože když mu dáte něco na nosánek, tak si tam nadýchá a může např. ta plena namrzat ![]()
Přítel pracuje v ošklivých podmínkách venku, tak si koupil kuklu, aby měl obličej v teple, ale odložil ji, protože si dovnitř nadýchal a kukla k němu začala přimrzat - bacha na to!!
A ještě něco, nevím, jaké máte pláštěnky, ale já ke kočáru měla oroginální - nebylo v ní takové to okýnko vepředu.
Při pobytu venku je důělžitá cirkulace vzduchu, takže já kdybych nasadila pláštěnku, tak celá zamrzne.
Nechci kecat, jen jsem to už kdesi slyšela ![]()
Tak ja mam 3.5 mesice a ted o vikendu (cca kolem -10) jsme oba dva dny byli venku na sankach pres 2 hodiny. Malicka byla v kocarku, zabalena do 2 fusaku(autosedackovej a kocarkovej)a mela jeste teplou deku. Zadnou plastenku nedavam, proste stahnu tu boudicku co to jde a jeste se mi nestalo, ze by nejak omrzala nebo tak.
Tak nam je neco malo pres 4 mesice a ven chodime denne.Doma by me prcek odpoledne spal jen tak hodinku,ale venku v kocaru spi 3 hodiny.Venku s nim jezdim tak pul hodinky,nez zabere a pak ho postavim do verandy,kde se netopi ale ani tam nefouka.Je dost oblecenej a v teplym fusaku.Kdyz ho pak beru domu,je krasne teplouckej.
Bydlime v Orlických horách a zatim se me nestalo,ze by odpoledne bylo vic jak -10.Kdyby bylo,tak bych zustala doma.
Tak to já teď ven nechodím, protože ovzduší je venku katastrofální. Jen když musím a to je výjmečně. Mimo město to ovzduší může být celkem fajn. Já to sleduji na internetu jaké je ovzduší a podle toho se teď řídím. Když jsem to ještě nesledovala, tak jsem si pár krát všimla že byl zahleněný. Já si počkám až bude pěkněji. (mojemu je 6m)
nám dr. pověděla že do -5 ano ale pak už to není zdravé dýchat ten mrazivý vzduch i pro větší děti… rozhodně bych nedávalanic přes dosánek a obličej přesně jak řekla cappy může to namrzat… já obličej mažu krémem proti zimě a větru od Hipp nebo od batole a malej nemám červené namrzlé tvářičky… některé děti je mají rudé z mrazu…
Ještě jedna věc, s tím používáním krémů proti mrazu - taky obsahují vodu, mohou namrzat ![]()
Já mažu bambuckým máslem
Ja chodim, na teplomer nehledim, venku se nam libi (synovi je necelych 9 mesicu). Je zachumlanej, ja taky. Vubec nechapu, jak muze byt nekdo radsi doma
jedine se vzornym ditkem asi. Projdem se hodinku, nekam zapadneme na kafe (teda on na mliko
) a jdeme zase zpatky. Doma bych se zblaznila. Co se malej narodil, byl jen jediny den, kdy nebyl venku, a to koncem kvetna, kdyz se mi zdalo, ze ma trochu rymu (byly mu 3 nedele). Tak jsme jeden den vynechali, ale to byl jeste spavy miminko.
Pardon, jeste ja - nekdo tu psal, ze si pocka, az bude lip - to jako treba 14 dni ??? To by me fakt kleplo ![]()
nakukovatelko,chápu Tě a plně s Tebou souhlasím
..Svůj názor jsem už psala v několika podobných diskuzích.Nebudu se opakovat,abych zbytečne nedráždila „madličky“,které se v tom potom rýpou.. ![]()
Naše malá měla zánět průdušek,ATB nezabrala,musela dostat silnější a teď má neštovice.Je už skoro měsíc zavřená doma.Špatně jí,nespí,má rozhozený režim..
V takových mrazech,kdyby byla zdravá,bychom šli ven na chvilinku,ale šli bychom..Adámek je zatím naštěstí zdravý a chodí do školky.Naštěstí ho má kdo vodit.Jinak bych „zcvokla“ totálně
To nás asi čeká ještě jedno kolo neštovic ![]()
S 5ti měsíčním bych chodila tak do -7. My jsme tedy starší, ale chodíme každý den. Nešla bych jen pokud by byla teplota pod -10, což v Praze přes den neni.Co by dělali ti na horách? Tam by jako celou zimu nevylezli s dětma ven? Natálku nabalim,zachumlám omrzliny nemáme, naopak je krásně teplá, když dorazíme dom
Je fakt, že je od začátku celkem zvyklá na „chladnějí odchov“. Ven chodíme od šestinedělí téměř za každého počasí. Babičky, prababičky mi vyhrožovaly, jak bude furt nemocná…rýmu, chřipku, nachlazení ještě neměla.
Krémy: mažu krémem z DM nebo Infadolanem (lanolin). Jak tu někdo psal, že bacha na krémy,které obsahují vodu… Tak já slyšela, že voda z krému není na povrchu pokožky, ale „uzamčená“ v pokožce, tam u živého člověka nezmrzne, což zní logicky. A hydratace je i v zimě hodně důležitá, kůže se hodně vysouší ![]()
Jo a s namrzáním plínek a šál atd. před pusou nemám moc zkušenost. Stalo se to mě osobně jednou, a to bylo na horách a cca -18 ![]()
Holky,dnes jsem výjimečně poslouchala zprávy v televizi.Tam říkali,že děti mají chodit ven v čepici,šále,rukávicích a s šálou přes pusu
Já jsem před rokem někde četla,že šála přes pusu nemá být ani v krutých mrazech..Sráží se pára,tvář může omrzat..A ještě jsem si to v podobných diskuzích hájila
![]()
Tak nevím,občas si připadám jako v Kocourkově.Ať je to s výživou dětí,oblékáním,obouváním a teď i v tomto..Vyberme si!! ![]()
Jinak slídu přes kočárek nedávám.Myslím si,že se tam dítě zapaří,dýchá moc vlhký vzduch a není to dobře.Když ale byla malá zdravá a hodně sněžilo,slídu jsem dala.Aby ji to nelítalo do očí..
Jevo,s těmi krémy s Tebou souhlasím.Máme kvalitní od Bubchenu do chladného počasí.Ráda ho používám i já.Ale na značce nezáleží
Ještě jsem neviděla krém do mrazu renomované značky,který by vodu vůbec neobsahoval..A někde jsem četla,že čistá vazelína je to nejhorší,co může být
![]()
My taky samozřejmě chodíme každý den ![]()
Ale musím přiznat, že když neměl malý ani rok, tak jsem si to docela hlídala a každý den v zimě nechodila.
Jani, s tím Kocourkovem máš pravdu, asi bude nejlepší, když si to každá budeme dělat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a na ostatní rady nehledět
Ahoj,ja myslim,ze i na tohle je kazde mimi jine,my mame 4mesice,jdeme kdyz je -6az max.-8,je zachuchlany v perovem fusaku a kombineze,na kocarku mame slidu s okynkem vepredu,oblicejik mazu bepanthenem,nebo infadolanem,ma moc peknou pleticku.Chodime tak hodinu.Ja jsem vysla s malym i v -12 a prestoze telicko mel teplounke tak akorat,kdyz jsem ho vytahla z kocaru,cely zrudnul az mi zatrnulo a dostal zadni rymu,psikal uplne hnede hleny.Jinak s tim zakrytim obliceje si to vyzkousejte,ja chodim ven se psem,mela jsem salu pres nos a pusu a pekne se mi tam vytvorila vlhkost a vse mi neprijemne omrzalo.Taky mam prvni dite,jsem vyplasena:-),kamaradka ma treti,posl.mimi ma 3mesice a chodi ven kazdy den,protoze by ti starsi doma nevydrzeli a ona s nema:-).