Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dnes se mi stalo na MMB že jsem odepsala na inzerát oblečení. Při dotazu, v jakém je stavu mi paní řekla, že je na něm flek, ale že půjde vyprat.
Chápete jak někdo může prodávat špinavé oblečení?
A navíc v popisu to ani nezmínit? ![]()
Já, když něco prodávám-nejčastěji po synovi tak na neodstranitelnou vadu upozorním, a upravím cenu.
Ale špinavé nevyprané oblečení bych neprodala.
Navíc když jsem prodávala bundu, v inzerátu jsem psala, že má žmolíky, jsem jí celý večer „drhla“odžmolkovačem.
Nějak mi to hlava nebere ![]()
@momi33 no a neprodává paní jakoby sekáček? oblečení např z dovozu, které objednává po balících? pak by se uprala k smrti doma ![]()
@momi33 Tak lidi jsou různí, žejo. Třeba si paní říkala, že každý si oblečení pro dítě stejně vypere. Každopádně já osobně taky vždycky všechno vyperu, než to pošlu dál
Příspěvek upraven 05.10.13 v 17:32
Já nechápu, že tam dávají fotky zmačkaného oblečení, jako by aspoň na ten prodej nemohli vyžehlit
vypadá to jak sežvejkaný od krávy.
A stalo se mi, že jsem si kupovala set oblečení a všechno mi přišlo zapraný
bílá barva byla šedá…samozřejmě, stačilo vyprat a všechno zářilo. Tak nevím, co s tím dělaj ![]()
@momi33 Paní asi nechce investovat do přípravku proti skvrnám ![]()
Mě se tohle ještě nestalo, vždy všechno vypadá dle fotky a popisu ![]()
Taky záleží na ceně. Když kupuju tričko za 10,–, nečekám top kvalitu, ale pokud za to dám mnohem víc peněz, tak očekávám alespoň oblečení čisté. Jasně, doma si to přeperu tak jako tak, ale aby se mi po rozbalení balíčku zvedl kýbl, tak na to taky nemám ![]()
@slavuska1 píše:
@momi33 no a neprodává paní jakoby sekáček? oblečení např z dovozu, které objednává po balících? pak by se uprala k smrti doma
no, právě že ne ![]()
co jsem koukala do alba, tak to opravdu vypadalo že ne.
Já jsem taky takový blbec, co vše vypere, vady uvádí a běží na poštu hned ten den
A totéž čekám od ostatních, no občas se nedočkám ![]()
…navíc, na ten flek v inzerátu neupozornila, napsala to až poté, co jsem se jí zeptala, v jakém je to stavu ![]()
@Kakika píše:
Taky záleží na ceně. Když kupuju tričko za 10,–, nečekám top kvalitu, ale pokud za to dám mnohem víc peněz, tak očekávám alespoň oblečení čisté. Jasně, doma si to přeperu tak jako tak, ale aby se mi po rozbalení balíčku zvedl kýbl, tak na to taky nemám
no, mě stačí jen jiná vůně aviváže, každá mi smrdí krom té mojí.
Tak taky přepírám.
Ja třeba nerozumim tomu, ze stále se řeší prodej x koupě použitého oblečení a proč si teda nekoupite nové u Vietnamců? Ja kupují holce tepláky do školky za cca 90 Kč. A nemusím řešit zmolky, fleky apod.
Já si myslím, že to asi vypovídá jak celkově to má soba s péči o věci, domácnost atd..
mě jednou přišly pro kluka botky, potřebovala jsem jenom na pár dní a přechod sezony.. Nebyly zničené, ale za to blata ze spodu podrážky, jak kdyby boty vzala někde z pole a zabalila mi je ![]()
Příspěvek upraven 05.10.13 v 17:40
@momi33 píše:
no, právě že ne
co jsem koukala do alba, tak to opravdu vypadalo že ne.
tak to taky nechápu no, taky by mě nenapadlo prodat špinavý oblečení, když to prodávám jen po mých dětech ![]()
@Anonymní píše:
Ja třeba nerozumim tomu, ze stále se řeší prodej x koupě použitého oblečení a proč si teda nekoupite nové u Vietnamců? Ja kupují holce tepláky do školky za cca 90 Kč. A nemusím řešit zmolky, fleky apod.
Fakt jo? To půjdu raději do Lidlu, naši vietnamci mají umělohmotné a hodně přes stovku ![]()
@Anonymní píše:
prvně, nepřijde mi tvůj příspěvek tááááák osobní, aby byla nutná anonymita. Pokud se stydíš, tak ani nepiš ![]()
Za druhé…pro mě má second-hand oblečení jednu velkou výhodu…kupuju jen dobře nafocené. Nošené oblečení, které vypadá pořád dobře, je kvalitní. Když jsem něco koupila u větví za stovku a ono se to rozpadlo do tří praní, tak se mi ta investice fakt nevyplatila. Ale to není jen o větvích, kvalita oblečení jde do kelu i v normálních obchodech.
Tak to jen pro vysvětlení, proč to nepotřebuju kupovat nové ![]()