Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Reaskiller aha, mám právě úplně jinou zkušenost, proto mě to zaráží
za mě je to jedna z mála doktorů s lidským přístupem a díky ní mám své dvě děti
@marinka5 To je super
jsem rada, ze nekdo ma pozitivni zkusenost.. ono je to vic komplexni.. Proste.. kdyz jsem tam v roce 2019 byla a ona mela v rukach moje vysledky z biopsie tak jeji slova byla „Mate delohu posetou zlazkama, v tomto veku bez sance a mate nekvalitni vajicka..“ moje otazka znela „Pani doktorko a jak je mozne, ze PGS testovani prokazalo ze mam 3 embrya euploidni a tehotna jsem byla.. jeji odpoved "Nikdy jste tehotna nebyla, biochemickou graviditu nepovazuji za tehotenstvi, nemela jste dostatecne HCG“.. Moje odpoved? „Aha tak se jeste zeptam kam se radi mimodelozni kdyz jsem mela hodnoty temer 13oo jednotek?“..bylo ticho, pak mi rekne, ze moje deloha je nereceptivni protoze je pokryta zlazkama.. Zarazila jsem se a rikam „Ja nevedela, ze jste delala I test na receptivu“.. Bylo ticho a nakonec mi rika „Pro Vas jedine darovana vajicka, vase nejsou pouzitelna“.. vzhledem k tomu, ze jsem uz vedela jaka je tak me to nijak zvlast nevzalo.. O imunite nepadlo temer nic, jen to, ze mam vysoko CD56 a CD16 ale lecbu moc neresila.. Zpravu jsem odevzdala jak svemu lekari v CAR tak i Malickove a oba mi na to rekli neco ve smyslu „Pani profesorku si samozrejme nesmirne vazim, nicmene problem je resitelny“.. Muj doktor se navic jeste dobre zasmal a rekl „Pani profesorka je trida ale skutecne si myslite pani XY, ze potrebujete DV?“ rekla jsem, ze ne a on mi na to rekl „Vidite, ja si to taky nemyslim“ a zacal se smat..
Ona je imunolog, ne reprodukcni lekar pracujici v CAR..navic o receptivite delohy lhala protoze ten test vubec nedelala a i Texl s mym lekarem potvrdili, ze zlazky v deloze jsou naprosto normalni v dni kdy mi odebirali zvorek.. Kdybych ji uz neznala a pripustila si to co rika, tak nevim jak by to dopadlo..
Ale jak rikam, jsem rada, ze ma nekdo dobrou zkusenost
mozna jsem ji nesympaticka a proto je na me vysazena ![]()
@Skaiqy to si nemyslím, říká všem to stejné…jak už jsem sem psala, mně tvrdila že mám zakrnělou dělohu a bude problém odnosit dítě a mám si zažádat o adopci
Nyní mám už dvouletou dceru a otěhotněla jsem na první pokus ivf. ![]()
@Anonymní píše:
@Skaiqy to si nemyslím, říká všem to stejné…jak už jsem sem psala, mně tvrdila že mám zakrnělou dělohu a bude problém odnosit dítě a mám si zažádat o adopciNyní mám už dvouletou dceru a otěhotněla jsem na první pokus ivf.
Podávám na ni stížnost, baba si to za rámeček nedá!
Je teda fakt, že ač jsem s ní byla spokojená, tak mě řekla, že mám malou dělohu
má gynekoložka mi řekla, že je to tedy nesmysl
@marinka5 Mne řekla, že svoje děti nikdy nebudu mít, že bez šance a co se stalo? Jsem teď 11+3, sice začátek ale povedlo se a doufám, že to dojde fakt do zdárného konce, pokud ano tak na ni podám stížnost určitě. nebudu se s ní s*at, hodne holkám řekla věci které bych neřekla ani nepříteli..
@marinka5 Mne řekla, že svoje děti nikdy nebudu mít, že bez šance a co se stalo? Jsem teď 11+3, sice začátek ale povedlo se a doufám, že to dojde fakt do zdárného konce, pokud ano tak na ni podám stížnost určitě. nebudu se s ní s*at, hodne holkám řekla věci které bych neřekla ani nepříteli..
@Skaiqy tohle mi dva lékaři řekli také, mám dvě děti. Mně tedy řekla, že ten kdo potraci stejně dítě jednou donosí, měla pravdu. Ale je fakt, že mě mrzí, že u některých se s diagnózou fakt sekla
Řadím se taky k těm, které z Plzně odjížděly s brekem. Můj (skvělý) gynekolog se její lékařské zprávě smál. To mne fakt znejistělo. Pak zvedl telefon (seděla jsem ještě v ordinaci) a zavolal svému kamarádovi dr. Kouckému do porodnice Apolinář v Praze a přečetl mu výsledky a zprávu. Pak se smáli oba, no a nakonec mne můj gynekolog poslal na imuno do Iscare k Malíčkové. Ta se sice kroutila, proč jako má dělat další imunologické vyšetření, když už jsem byla imunologicky vyšetřována v Plzni, ale pak se podívala do zprávy z Plzně a do zprávy od mého lékaře a bez dalších komentářů nebo keců mi udělala správné testy správným způsobem. Mám komplementopatii. Po dvou potratech ve 20. a 22. týdnu jsem teď 33+5 a ač to nechci zakřiknout, zatím bez problémů. Holky, zakrnělá nebo malá děloha neexistuje. Jistě existují vrozené vady dělohy, ale že by někdo opakovaně potrácel z důvodu malé dělohy - to je úplná kravina.
Ahoj holky, pročítám tu názory, protože sama dost rozmýšlím co dál.
Jsem v péči prof. Ulč. Gall. potažmo jejího kolegy Mudr. Cibulky. Za sebou 4× ZT, vždy kolem 8. týdne. Vyšetření všechna možná i nemožná… Při poslední návštěvě mi bylo řečeno, že z hlediska imunologie už vyčerpali vše, že mám být dokola těhotná a oni budou ladit moje vnitřní prostředí, což si úplně nedovedu představit (to opakované těhotenství systémem pokus -omyl), už takhle chodím k psychologovi a mám toho dost. Vážně uvažuji, že z Plzně odejdu a zkusím jiného imunologa. Myslíte, že např. Mudr. Malíčková by mi mohla pomoci?
S paní prof. mám velmi špatnou zkušenost. Bylo mi 40 a měla jsem zamražené geneticky zdravé embryo z vlastního vajíčka. Obrátila jsem se na ní, jestli by mě zkontrolovala po imunologické stránce, abych to jediné zdravé neriskovala. Odpověď: nemá to cenu ve vašem věku, spíš se soustřeďte na pořádné nastimulování dělohy hormonami (děsná terminologie, prostě chtěla, abych měla maximálně vysokou sliznici) a když to nevyjde, tak přijďte a doporučuju darované vajíčko
No, tak jsem pátrala dál a našla Dr. Malíčkovou, která mě pořádně imunologicky proklepla a zjistila problém, kdy má imunita napadá embrya. Následoval zákaz transferu a 17 týdnů poctivé léčby, žádné stimulování dělohy. Teprve když byly hodnoty v pořádku, povolila transfer, z něho se narodila má dcera - zdravá. Dr. Malíčková mě i hlídala celé těhotenství. Prof. Ulčová - asi bez komentáře, s jejím přístupem bych o dceru přišla
A četla jsem o ní už tolik story, že bych se nedivila, když tak pořád směruje k darovaným vajíčkům, že je v tomto ekonomicky zainteresovaná. Její postup v mém případě považuji za non lege artis a měl by vážné následky.
@Kopretinana píše:
Jsem v péči prof. Ulč. Gall. potažmo jejího kolegy Mudr. Cibulky. Za sebou 4× ZT, vždy kolem 8. týdne. Vyšetření všechna možná i nemožná… Při poslední návštěvě mi bylo řečeno, že z hlediska imunologie už vyčerpali vše, že mám být dokola těhotná a oni budou ladit moje vnitřní prostředí, což si úplně nedovedu představit (to opakované těhotenství systémem pokus -omyl), už takhle chodím k psychologovi a mám toho dost. Vážně uvažuji, že z Plzně odejdu a zkusím jiného imunologa. Myslíte, že např. Mudr. Malíčková by mi mohla pomoci?
No jasně, na co čekáš?? Dr. Malíčková je hotový zázrak, uvidíš sama. Divím se, že čekáš tak dlouho na změnu. Tak ať to klapne.
@Kopretinana píše:
Jedině Maličkova..Je to učiněny anděl
Ulcova jí nesahá ani po palec na nože natož po kotníky..
@MartinaCV naprostý souhlas a informaci o ekonomickém zainteresovaní se ke mně taky dostala..pořád přemýšlím nad tím, že ji nahlasim na komoru lékařů, toto ji nemůže neustále procházet..
@Skaiqy píše:
Jedině Maličkova..Je to učiněny andělUlcova jí nesahá ani po palec na nože natož po kotníky..@MartinaCV naprostý souhlas a informaci o ekonomickém zainteresovaní se ke mně taky dostala..pořád přemýšlím nad tím, že ji nahlasim na komoru lékařů, toto ji nemůže neustále procházet..
Já jsem z oboru - kdyby něco, ale nepouštěla jsem se do toho, protože… nechci to tu právně rozebírat veřejně. Nicméně ještě mi to leží v žaludku a kdybych na to měla čas.. možná na to ještě dojde.
A jinak se vším souhlas. Doufám, že se z toho poučí ty, jež u ní ztrácejí drahocenný biologický čas.
@MartinaCV ajaaaaj a o to je to horší, když je člověk z oboru.. vidí hodně do zákulisí.. jako pacient který si prošel hodně musím říct, že je to nejhorší doktor jakého jsem kdy zažila..a skutečně jsem nikdy předtím ani nepřemýšlela že bych podávala stížnost na lékaře protože si vážím toto povolání ale ona by si neměla říkat ani doktorka natož profesorka..