Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky,
chtela jsem se zeptat, jestli mate tuto retro zabavicku u vas doma? Ja mam na promitacku z detstvi velice pekne vzpominky. Pres vikend jsem mamku non stop ukecavala, aby nam poobede promitla pohadku. Mamka v tom byla vazne dobra, i z obyc pohadky dokazala udelat dojak. Jak ja to prozivala, jak moc jsem se tesila. Kde se na to hrabou pohadky z televize?
Mam doma 7m holcicku a na promitacku jeste chvilku casu dost. Uz ale silham po ruznych inzeratech v bazarech. Koupit promitacku neni problem, ale ty pohadky uz trochu jsou. Jde spis o konkretni pohadky, o ktere bych mela zajem.
Bavi to vase deti jeste? A kde nakupujete dia filmy?
Rada si vyslechnu nejake zkusenosti.
@warita mame doma malého to bavilo cca půl roku. Máme 10 pohádek a brzo se okoukali. Chtěl jich vidět víc za večer. Jinak kde sehnat další pohádky nevím… Ale myslím, že v dnešní době PC, TV pohádek už to tak atraktivní není
@zuzanka003 píše:
@warita mame doma malého to bavilo cca půl roku. Máme 10 pohádek a brzo se okoukali. Chtěl jich vidět víc za večer. Jinak kde sehnat další pohádky nevím… Ale myslím, že v dnešní době PC, TV pohádek už to tak atraktivní není
a nechces to prodat? Ja bych teda spis byla pro, aby se mala na televizi moc nekoukala. My meli doma TV, ale az na vecernicky a nejaky ten porad v nedeli dopoledne tam moc nebezelo.
Ja bych to videla spis na nejake kreativni hrani s hrackami a na behani venku. Rada bych pak vecer cetla knizky a v nedeli promitala pohadku, nebo tak.
Myslis, ze jsem naivni?
@warita mela jsem to stejně. Syn viděl zaplou TV až v 2 letech. Ale pak chtěl vidět co kamoši a taky při nemocech se to rozjelo a začal sledovat. Druhá už bohužel kouká se synem… Jinak my jsme pořád venku taky. Jen rano půl hoďky v poledne kvůli synovi aby si odpočinul a večer před spaním jinak jsme pořád někde. Prodávat nechci chci zkusit ještě dceři pouštět. Pokud bys byla z blízka tak zapůjčím
@warita my v zimě promítáme, a syna moc baví. Máme asi 10 pohádek
Take mame promitacku z detstvi dcera ji ted na chate objevila a tak promitame o 106 pohadek mame mraky cca 30-40 urcite. Na bazosi jsem objevila jednu pani a ta prodava ale pomerne draze 100-120 za jeden film coz mi prijde hodne.
@Framik píše:
Take mame promitacku z detstvi dcera ji ted na chate objevila a tak promitame o 106 pohadek mame mraky cca 30-40 urcite. Na bazosi jsem objevila jednu pani a ta prodava ale pomerne draze 100-120 za jeden film coz mi prijde hodne.
myslim, ze od te pani to mam taky. Dnes jsem objednala 7 pohadek. Musi pro zacatek stacit.
Tak premyslim ale, jestli ty filmy po skoro 40 letech nejsou krehke.
@warita ona mi do mailu napsala ze nektere jsou trochu poskozene a opravene, ze funguji. Ale nevim. Za max.50 bych vzalaale za 120 a jeste opravovany parkrat pretocis a praskne. My je mame v top. stavu. Jen ty listecky se ctenim uz nemame ale mamy musi vzdy improvizovat a pokazde vyjde nova krasna originalni pohadka.
a od dcery jsem nikdy neslysela mami minule jsi to rikala jinak ![]()