Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@maca36 ahoj, psalas mi, nebo ne? Dneska jsme se aso potkali v Pronatalu, ale Tobě zmizel příspěvek ![]()
Ahoj holky, trochu jsem se do vás začetla
Ani jsem si nevšimla, že je tu talhe Pronatalská diskuze ![]()
Já jsem po prvním neúspěšném IVF před prvním úspěšným KETem. Do Prnatalu jsem začala chodit díky dr. Mrázkovi a nelituju - ani toho, že se o mě tak krásně stará zrovna on ![]()
@Alowen
tak to ti přeju, ať se to konečně povede. Já mám pocit že jsou v Pronatalu všichni príma. ![]()
@maca36 no asi jo
Na OPU jsem měla pana docenta a přišlo mi, že se mnou na sále flirtoval
kdyby tam člověk nenechal tolik peněz, tak by se tam i ráda vracel - i když tohle je místo, kam se vracet není dobrý znamení
@Alowen ahoj,fajn, že sem zavítala další duše ![]()
Já dnes byla na IUI u Dr. Zelenkové, a ta byla tak neskutečně milá!!!
Dnes mi i sestra na recepci na rozloučenou popřála hodně štěstí
Tak snad ten povodnový den přinese nějaké výsledky, že @maca36? ![]()
Jak ty se cítíš?
Holky, když máte ty blastocyty, tak to už je asi skoro vyhráno, ne? jestli tomu dobře rozumím.
@maca36 ty si chtěla záměrně vložit dvě?
@befana nechtěla jsem původně dvě, měla jem v plánu jedno, ale to jsem snad ani nedoufala, že se jich bude až tolik krásně vyvýjet.
byl původní plán teď jedno a rok po porodu zase jít opět na IVF
ale jak se to postupně rozleželo v hlavě, řekla jsem si že jdu do 2. Je to taky proto, že ty dvě se třeba chytit nemusí, může zůstat pouze jedno. Takže tak nebo tak, byla bych ráda.
Pokud se povedou teď najednou obě hned u 1IVF, tak bych si i tak jednou ještě došla pro ty mrazáčky co tam máme ![]()
já jsem z 5 dětí a je to moc fajn. Bráchové mě mají moc rádi a nejmladší sestra to je zase mé zlatíčko
taky bych chtěla velkou rodinu ![]()
a jinak cítím se tak nějak příjemně, ikdyž podříško nějak trochu cítím, ale jinak ok. ![]()
A co ty?
@befana tak mě už se jedna blasta nechytla
Teď si nechám dát dvě a prostě to dopadne, už si jiný výsledek ani nepřipouštím.
Já tam ty doktory moc neznám, jsem docela zafixovaná na dr. Mrázka, protože k němu chodím i normálně. Já prostě ráda chodím k doktorovi, který mě zná. Ale moc se mi líbí přístup všech lidí tam. Dneska jsem jim ráno volala, jestli se tam dostanu a za půl hodiny volali oni mě
Je fakt, že dnešní MHD bylo dost divoký ![]()
@Alowen já se taky snažím chodit k jednomu doktorovi, alespon na konzultace, ale ne vždy to jde…jsem tam např. dost často o víkendu, a to slouží vždy jen jeden doktor..Dobří doktoři bývají ve všední den na sále, mladší na ambulanci,,,IUI většinou dělá někdo z těch mladších. Ted to neřeším, ale IVF bych si pak případně taky ráda pohlídala u jednoho.
Holky, tak držím palce ![]()
@befana vidíš
aspon trochu vidím, jak to tam chodí. Já už nevím, o kom mi dr. dnesak říkal, že tam v to pondělí bude, ale zároveň mi řekl, že pokud to aspon trochu půjde, že by to rád udělal sám. Ale zacházení je tam od všech perfektní. To mi říkal už přítel - ty ženský jsou dost vystresovaný, ještě aby tam na ně byl personál nepříjemný
Má pravdu. Já jsem se rozhodovala mezi Motolem a Pronatalem, protože Motol mám blíž k bytu. Ale Pronatal mám blíž k práci, což se mi hodí víc. Většinou mi všechno vychází ve všední den, až na OPU - ten byl v sobotu. A jsem ráda, opravdu
@Alowen právě o to jde. Ženská je nervózní a je dobré že ten přístup to hodně odlehčuje. Když jsem včera odcházela, tak na sálu i pak na recepci popřáli hodně štěstí a všichni se chovali moc mile.
@maca36 jojo, to mě přáli taky. Ono i to prostředí je super - člověk se tam necítí jako v nemocnici - resp. u doktora
@maca36 já se cítím dobře, jen mě pořád hrozně bolí prsa, doufám, že ten pregnyl brzy vyprchá… Ale z neděle na pondělí jsem byla fakt totálně vystreslá. Ještě jsme řešili kam dát dceru, když nebyla školka, manžel nebyl nijak příjemný,,,prostě jsem už měla v hlavě, že to nakonec nedáme. ale povedlo se, tak jsem ráda ![]()
Kéž by se nám podařilo společně ted otěhotnět, moc bych si to přála ![]()
@befana
no, u nás pondělí bylo taky hodně o nervech, s manželem došlo i k hádce. Nám hrozilo v Modřanech zaplavení firmy a tak jsem si u kamarádky zajišťovala případný odvoz z Pronatalu. No a manžel jak byl v to stresu kolem všeho, rozčílil se že volám kamarádce, že on si mě chce odvést sám… No až už byla hádka, to jsem mu to chtěla jen ulehčit… No, asi to už dopadá o na něj chudáka.
Ty máš kdy testovat zda se to povedlo? Já až 19.6.
Ale pregnyl už v sobě nemám, test byl bílý a prsa už taky nebolí. Jen mám občas v podbříšku píchání ![]()
@maca36 snaž se vydržet s tím testováním
Já byla moc hr a akorát jsem se stresovala
@maca36 15.6. budu 14dní od píchnutí pregnylu, to si myslím, že už by něco vidět být mohlo. Jinak na papírech od nich mám samozřejmě testování za 3týdny po IUI (od včera),ale to už dávno budu mít kdyžtak MS, jako minule..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.