Pronatal Praha - podělte se prosím se zkušenostmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
975
27.4.13 12:29

Ja hormony ok, manzel nadprumer a stejne nam to doma nejde :cert: :cert: :cert: zatima ale nevime jak dopadla imuno a tu laparku proste chci at at je uz vse, nebudu jako blbec chodit do nekonecna na transfery bez vysetreni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
27.4.13 13:22

Holky, a tu krev mi naberou i v Pronatalu?

Ja teda behem mesice vystridala ruzne doktory :D, Slamovou, Stredu, Voborila a Pasekovou. Me byl sympatickej Voboril :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca36
27.4.13 14:32

@befana
samozřejmě i v Pronatalu ti udělají krevní test

• Citovat
  • Upravit
8647
29.4.13 14:32

Tak jsem to dnes dostala..
Objednala jsem se na konzultaci, co dál… Ted si chci dát ale pauzu, v červnu letíme na dovolenou, tak tam snad ani těhtnět nechci :lol:
Jsem zvědavá, jestli mi řeknou další pokus IUI nebo už rovnou IVF :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca36
1.5.13 20:00

@befana
tak to je mě líto
ale neztrácej naději, jednou to vyjde
není lepší jít už rovnou do IVF?

• Citovat
  • Upravit
8647
2.5.13 12:12

@maca36 myslíš,že nemá cenu ztrácet čas dalšími pokusy IUI? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca36
2.5.13 12:16

@befana
sama jsem na to nebyla, jdeme rovnou do IVF. Ale ikdyby byl spermiogram v pořádku, tak bychom IUI neřešili, protože co všude čtu, tak to nemá právě nejlepší výsledky.

• Citovat
  • Upravit
1275
2.5.13 13:53

Ahoj holky,
po 2 nevydařených IVF od Apolináře se přesouváme do Pronatalu pod vedením externího lékaře pana Černého. Máte prosím někdo zkušenosti s imunologem p. Skopovým? Byl mi strašně vychválen, ale na některých diskuzích to strašně sepsuli.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
4.5.13 08:07

@kudiska - ahoj ja chodim do Pronatalu a po prvnim nezdarenem KETu (ET jsem nemela kvuli OHSS)jsem sla za svoji imunolozkou, aby mi poradila co s tim, ze nechci jit na dalsi KET bez imuna, ale ty CARy - vetsina z nich nechce posilat na imuno hned po jednom nebo dvou nezdarenych transferech, tak jsem to resila s imunolozkou a ptala se ji, jestli by mi s tim nemohla nejak pomoct. Rekla mi, ze by urcite sla na pracoviste, kde s reprodukcni imuno maji zkusenosti-jako je Dr. Madar Podoli-tam jsem byla, vyborna je co jsem slysela jeste Dr. Karin Malickova, myslim na Karlaku, ale ta bere lidi jenom po 2 nezdarenem IVF anebo po prvnim nezd. IVF u zen nad 35 let, a pak v Plzni je Prof. Ulcova. Zjistila jsem, ze Dr. Skopovy leta reprod imuno nedelal, az poslednich nekolik let a proto jsem radsi sla do Podoli. Dokonce jsem se dozvedela od nejakych zen, ze zacatku vysetroval imuno jenom z krve zeny a sperma partnera vubec, co se ma. ale ted to pry uz dela. Ja jsem nedavno byla v Pronatalu a rekla, ze imuno mam z Podoli, tak se lekarka zatvarila, ze pry tam lidi neposilaji a ze s navrhem lecby Dr Madara nesouhlasi, ze je pry zdlouhava nebo co…je to tezke, ale je dobre vedet vic nazoru…Vysledky jeste nemam, ale kdyby nahodou neco chybelo, tak Dr. Skopovy by to dodelal. Jinak cetla jsem si o nem reference, ne na emiminu, a je to hodne zajimave…nekde ho chvali az do nebes a nekdo rika, ze nikdy vice. Ja taky nevim, co si mam o tom myslet. Dr. Skopoveho Ti vychvalily nejake pacientky, ktere se ted u neho leci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
4.5.13 17:05

@margotkaa ahoj, mně dělali imunologické základní testy u Apolináře po nezdařeném 2 IVF, ale manželovi vůbec. Následně jsme přešli k panu Dr. Černému, který s Pronatalem spolupracuje a chce, abychom měli rozšířené testy, tak nás poslal k němu. My jsme se s ním ještě ani neviděli, pouze sestřička nám oběma odebrala krev a řekla, že výsledky budou za 4 týdny, myslím, že se k němu možná ani nedostaneme, pokud bude všechno v pořádku, protože výsledky půjdou nejdřív k dr. Černému. Podolí mi taky doporučovali, ale bez žádanky mi to neudělají a byla by to asi cenová bomba. Na druhou stranu si říkám, že když je dělali u Apo a nic nenašli, tak nevím. Tam mi tenkrát říkali, že není potřeba dělat rozšířené, když v základu nic nebylo. Právě po přečtení názorů tady na emiminu na něj jsem trochu znejistěla. Náš doktor jen říkal, že dr. Skopový je zvláštní, ale profík. Uvidíme, až přijdou výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
4.5.13 18:04

@kudiska - prosim Te nenech se odbit, ze rozsirene testy neni treba!!! nakopala bych je nekdy fakt do pr.ele :cert: :cert: :cert: :pocitac: :pocitac: :pocitac: klidne muzes mit zvysenou protilatku, PRAVE ktera se bezne nedela…prave proto se ty podrobny testy delaji, kdyz selhava transfer kvalitnich embryi, jsou caste potraty, holka nenech se odbit!!! Kdyby to bylo tak proste, „v zakladu nic nebylo“ tak by nedelali ty podrobny testy na 20 stran A4. Jinak Dr. co jsem slysela ted ty podrobny testy dela, z krve a spermatu. Takze na podrobnem imuno jste uz byli v Pronatalu a vzali Tobe krev a manzelovi sperma? Meli by vzit i jeho sperma, i kdyz u IVF to je jedno, jestli mas alergii na sperma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
26.5.13 12:41

@maca36 ahoj,
tak už máš IVF za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca36
26.5.13 13:46

@befana :) tu jsi :) :mavam:
já právě stimuluji, zítra mám druhý ultrazvuk a rozhodne se, zda bude OPU ve středu, nebo ve čtvrtek. Docela to u té stimulace letí, ale už bych to měla ráda za sebou, celý týden jsem byla v pohodě, ale dnes už mě nějak tlačí v podbříšku.

A co ty? Kdy se pouštíte do dalšího pokusu?

• Citovat
  • Upravit
8647
26.5.13 16:57

@maca36 : a jak tu stimulaci snášíš? Pícháš si 1× denně ten gonal? to je v peru nebo jak to funguje? a včerejší UZ dopadl jak, vyvíjí se to dobře?
Moc ti držím palce :kytka:

Já začala dnes stimulovat (opět menopurem) na další IUI…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca36
26.5.13 18:36

@befana
od 18.5. si píchám Gonal v peru a od 22.5. jsem přidala i Cetrotide. To je v normální injekci, je tam silnější jehla. Ale sestra byla tak hodná, že mi k těm injekcím dala stejnou jehlu jak je v tom peu u Gonalu, takže pohoda.
Gonal nebolí, ten je v pohodě, ale Cetrotide po píchnutí svědí jak potvora a je to i trochu bolestivé. Ale skutečně jen trošičku, dá se to vydržet. A pak se po tom tak na hodinku udělá boule, ale jak přišla, tak zmizne :) /obě injekce píchám ve stejný čas 1× denně dopoledne/
Včera jsem měla ultrazvuk a bylo tam 6 velkých folíků od 14 do 15,5 a pak tam viděl ještě 8 menších, ale to mi neřekl velikosti, jen že jsou hodně menší. Dnes jsem už asi píchla poslední injekci. Ale to podle toho jak dopadne zítřejší ultrazvuk. Pokud ještě stihli dorůst i ty menší, tak mi ještě tam hned po ultrazvuku píchnou jednu dávku. Pokud nedorostli, tak už pak budu večer píchat injekci na ovulaci a středa OPU. Přinejhoším ve čtvrtek, ale to řekl že by to byl opravdu nejpozdější termín, že to vidí spíš na tu středu. Byla jsem teď u Vobořila a i na zítra si mě k sobě objednal.
A jinak - cítila jsem se do včera uplně ok, ale dnes už cítím že se tam prostě něco,,nafukuje,, protože ikdyž nemám bolest žádnou, ale cítím takový ten nepříjemný pocit v podbříšku jak u menstruace. No a ještě takový detail - jak jsem začla píchat tu druhou injekci tak jsem začala mít hodně silný výtok. Ale prej je to normální, to dělají ty šílené dávky hormonů :(( ale je to takové nepohodlné :?

Tak hodně štěstí i tobě. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.