Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@EnglishLady ahoj
včera jsem napíchala poslední tři injekce, dnes volno a zítra ráno jdu na OPU, dozvím se, kolik pokladů dalo mé tělo. Včera mě trochu bolel podbřišek a cítila jsem se nafouklá. Dnes ráno jsem se vzbudila a cítím se dobře, nic mi není. Každé tělo asi reaguje jinak, za mě tedy pohoda, stimulace se nemusíš bát
já mám teď akorát trochu strach aby našli zralá vajíčka a podařilo se je oplodnit. Nebo spíš taková nervozita, jak to asi dopadne.
@oneLucie Ahoj! Jak já ti závidím, že to píchání máš za sebou. Já mám v sobě už třetí. Dneska poprvé úplně sama a byl to horor
Já ty injekce tak nenávidím. Nejde ani tak o bolest, ale o tu manipulaci, o tu jehlu jako takovou… vždycky, když mi brali krev, tak jsem se nedívala, je mi z toho špatně.
Já jdu na první kontrolu ve středu, tak uvidíme, jak budu reagovat. Můžu se zeptat, jakou si měla dávku a jestli ti ke Gonalu dali i něco jiného? Já měla první 2 dny 250 a následující 3 dny 225. Pak se uvidí. Jo a taky mi to úplně zastavilo menses. Vždycky jsem špinila alespoň do 6. dne a teď 3 a nic
Jinak žádná změna.
@EnglishLady dávkování Gonalu jsem měla tak nějak stejně 250, pak 225, poslední tři dny zase 250, po první kontrole přibyla večer injekce Cetrotide a poslední den pichnutí 10DC navíc ve 21:00 injekce Ovitrel. A na odběr jdu zítra ráno, tj. 12DC. A MS jsem měla taky nějak krátce. Všechny injekce jsem si píchala od začátku sama a taky nejsem zrovna žádná hrdinka, neboj, to dáš ![]()
@oneLucie Ty jo! Držím palce!! Vidím, že jsme na tom alespoň ze začátku podobně, takže jsi moje velká naděje! Mně ještě dali prednison.
@EnglishLady jj i Prednison máme společný
ten beru jeden denně pořád.
@EnglishLady ahoj
tak přiznávám, že jsem měla strach z toho odběru, ale nic to nebylo
hlavně jsem všechno krásně prospala
nemusíš se bát, nic to není. Až teď k večeru mě trochu začal bolet podbřišek, ale není to nic, co by se nedalo vydržet. A dostala jsem už jen léky, žádné injekce ![]()
@oneLucie Zrovna jsem sem šla psát, jaks dopadla.
Říkala jsem si, že ti je dneska asi blbě, tak jsem doufala, že se tu objevíš alespoň večer. Víš už nějaké počty?
@EnglishLady já tu šmejdila už v půl 11 dopo
na sál jsem šla okolo půl deváté. V půl 12 už jsme byli na cestě domů
MUDr. ještě před odchodem udělal kontrolní UTZ, dali mi prášky a řekli mi, že jsem měla 8 zralých vajíček a 6 nedozralých, některé prý můžou ještě dozrát. Zítra budu volat, jestli se nějaké podařilo oplodnit.
@oneLucie Super! To vypadá slibně. A jak ti bylo potom doma? Nejvíc ti závidím, že máš za sebou ty injekce ![]()
@EnglishLady trochu bolest podbřišku při chůzi nebo třeba při dosedu na židli, ale až k večeru, tak jsem polehávala na gauči u filmu. A dneska pohoda. Injekci jsem měla poslední 10DC, tam už se pomalu blížíš, vydrž, to dáš. Ať ti dobře dopadne kontrola dnes ![]()
@oneLucie Tak dnešní kontrola nad očekávání dobrá. Pravá strana mi zareagovala o něco víc než ta druhá, ale doktor i tak spokojenej. Zareagovala jsem na to hned, dávku mi upravovat nebude, zbytek už na 225. Tohle povzbuzení pomohlo ![]()
@EnglishLady
super zpráva, dostala jsi ještě tu další injekci? A předběžně počet těch folikul ti říkal? Mně se docela trefil, i když říkal, že to neudává počet kolik bude vajíček. Na OPU půjdeš v pondělí? Ještě nějaká kontrola? ![]()
@oneLucie dostala jsem ještě jedno pero Gonal, mám naplánované další tři dávky. Plus tu cetrotide (3×). To prosím tě 1ks vystačí na jedno použití nebo je to taky na víckrát? Říkal mi dohromady asi 11 větších (7+4) plus jsou tam prý nějací prckové. Kontrola v sobotu a OPU spíš vypadá na středu. Ideální by bylo úterý, ale to maj kvůli svátku zavřeno, takže mi to upraví tak, aby to vyšlo na středu. Jestli jsem to dobře pochopila.
A co ty po prvním dnu?
@EnglishLady ta Cetrotide je prasek ve sklenicce, do té píchnout injekci, vytlacis celý obsah injekce, promichas, nasajes zpět do injekce a dáš do břicha. Jedno cele balení je jedna dávka. Tak zatím máme průběh stejný
svátek je příští týden úterý i středa, ne?
oni řeknou přesně v sobotu. Neboj se
a u mě dobrý, břicho nebolí ani špatně mi není
na výsledky jsem volala a zítra dopo budu volat znovu
@oneLucie Díky za info, ptala jsem se kvůli tomu, že jedeme jeden večer pryč, tak abych si nedělala starosti s ledničkou. Jojo, svátky jsou oba dva dny, ale jen v úterý tam nejsou. Mně teda břicho bolí. Kolik jsi teda měla při 1. kontrole těch folikulů? A jaké máš dnešní bilanci?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.