Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vena123
Diky za odpoved.
Za tyden to prijde. Doufam, ze bude stacit IUI, ale s nasim stestim nevim nevim ![]()
@Kriistyna pokud produkuješ vajíčka, míváš ovulaci a chlap aspon trochu k tomu spermio tak IUI může postačit…
Mimi se právě uhnízdilo tak, že mi udělalo ten hematom…jsem teprve v půli 6 týdnu…ležím a za týden kontrolu…tak uvidíme
Já to mám od začátku všechno komplikované ![]()
@Kriistyna nahoře si zapni podpisy a hned vidíš, kdo má co za sebou apod ![]()
Vajicka mam, ale asi ovulku ne
spermio pred rokem dobry, ted jsme davali novy, tak uvidime
Ahoj holky, moc Vám držím pěsti. Já jsem byla v Pronatalu spokojená, sice nám vyšlo až druhé IVF, ale hlavní je, že se zadařilo. Teď už začínám 30tt.
Ahoj holky
tak pokud nasetrime penizky, tak se k Vám v roce 2016 pridam ![]()
Musím uznat, že z pana doktora mám stejný pocit.
Nedokázal mi vysvětlit co je vlastně tak špatně, aby měl důvod mi jednoznačně doporučit IVF. Nechápu, že když mám mens.po 34dnech, že mi při prohlídce ultrazvukem řekne, že při 15tým dni by tam už folikul být neměl. Když ovaluce může nastat až 17tý den. Proč nemá snahu mi vypočítat ovulaci? Když spermiogram je dobrý a hodnotu hormonů mám v normě ikdyž na hranici ![]()
Jsem z toho dost zmatená…nemám pocit, že jsem zrovna ten případ-komu by chtěli pomoci a nechtěli na tom vydělat…
@Igík Ono jde o to, že jestli 15tý dne nemáš už dominantnější folikul, tak je to problém. Pokud tam je, tak máš prostě ovulaci dýl a měl by to ohlídat. Předpokládám, že když už chodíš do centra máš za sebou pokusy s Clostilem. To probíhalo jak, folikuly byly? Za sebe ještě doporučuju laparku. Nešla bych do IVF bez tohoto vyšetření. Já jsem každopádně byla z chování pana doktora dost špatná (ale nevěděla jsem, jestli je to tak všude) a když jsem pak šla do jiného centra, tak jsem se uplně utvrdila v tom, že to jak se choval bylo špatně.
Tak ja jsem presny opak. Do IVF bych sla radsi nez do laparky ![]()
@Kriistyna Můžu vědět proč? Laparoskopie přeci jen může odhalit důvod a pak třeba IVF ani není nutné… Nevím jestli si podstupovala IVF. Já prošla obojím. Po IVF žádné komplikace, ale byla jsem jedna z mála. Stále si myslím, že IVF je pro ženu velká fyzická ale hlavně psychická zátěž a měla by před tím opravdu projít veškerými vyšetřeními než se do toho „naslepo“ pustí.
@Douby tak pokud veskera vysetreni vyjdou v poradku a chybi uz jen laparo, tak mi prijde laparo horsi nez IVF pac operace je horsi zasah do tela nez IVF jak ty rikas a v zaveru ti na laparo reknou, ze tam nic nemas a stejnak nakonec ti zbyde bud cekat nebo IVF…obe varianty nejsou prijemne, ale pri operaci muzou nastat komplikace a uz ani IVF te nezachrani…tod muj nazor.
@Kriistyna Při laparce Ti můžou odstranit srůsty nebo například udělat drilling. Mnoha ženám to pomůže a říká se, že je jak pohnojeno. Mě to třeba nevyšlo, odstranili srůsty a stejně to nešlo. Ale u nás se nakonec zjistilo, že během toho roku co jsme se snažili s clostilem se manželův spermiogram rapidně zhoršil a tudíž to nešlo i z jeho strany. Proto pak to IVF. Po laparce jsem byla 5 dní v nemocnici (domů bych klidně šla po 2 dnech kdyby pouštěli). Při IVF si denně pícháš injekce (mě bylo blbě jen první 3 dny), odběr vajíček u mě byl problematický (z nějakého důvodu to nešlo, takže jsem pod narkózou byla víc jak hodinu). Většina žen se nevyhne OHSS. Vaječníky máš zvětšený ještě tak 3 měsíce po IVF. A o psychice ani nemluvím. Díky IVF čekám rodinu, takže ho rozhodně neodsuzuju, naopak, jsem ráda, že v dnešní době ta možnost existuje, jen si myslím, že je dobré projít si vyšetřeními od začátku a ne hned skočit na to poslední možné řešení. A mimochodem se doporučuje i tak banální věc jako návštěva zubaře, protože pokud máš např. zánět v zubech, tak máš v sobě nějaké protilátky a šance na úspěch klesá… Ale každý jsme jiný s já Vám oběma přeju ať se zadaří ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.