Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pitaya1 píše:
Dítě evidentně na propadnutí není, když nemá pětky. Ale pro ambiciózní rodiče to je pritezProč tihle ambiciózní rodiče vůbec dávají děti na běžné základní školy
Vždyť tam ti jejich miláčci mohou narazit na průměrné nebo podprůměrné děti.
Proč se strkáš do něčeho, co se tě netýká?
@Pitaya1 píše:
Dítě evidentně na propadnutí není, když nemá pětky. Ale pro ambiciózní rodiče to je pritezProč tihle ambiciózní rodiče vůbec dávají děti na běžné základní školy
tak se hlavně rozmysli -) musí mít pětky, nebo to postačí řešit s rodiči? a jak mám mít pětky, když už u trojky nadskakuješ, jak…tak známkovat, nebo neznámkovat? ![]()
@Pitaya1 píše:
Představ si, že většina normálních učitelek v první třídě 4 a 5 vůbec nedává právě proto, aby z toho děti neměly stres, co se s nimi potáhne na vejšku. Trojka je u nás i ve druhé třídě známka opravdu špatná a vyžadující opravu a intenzivnější přípravu doma.
@Kfětoslava píše:
Proč se strkáš do něčeho, co se tě netýká?
Proč taky píšeš do diskuze, která se tě netýká?
![]()
@unuděná píše:
Představ si, že většina normálních učitelek v první třídě 4 a 5 vůbec nedává právě proto, aby z toho děti neměly stres, co se s nimi potáhne na vejšku. Trojka je u nás i ve druhé třídě známka opravdu špatná a vyžadující opravu a intenzivnější přípravu doma.
Mne přijde zbytečné na prvním stupni dávat i 1,2, 3
jde to i bez toho a děti jsou spokojené, dá se pak hezky hodnotit jaký udělalo za ten rok dítě pokrok a ne jestli je lepší nebo horší než Pepíček od sousedů
@Pitaya1 píše:
Tak to je chyba rodičů, že se nezajímají o skoku a o to, co je v plánu v tom roce probrat a co ve škole dělají.
Hele a když třeba dáš auto do čistírny a oni ti ho vrátí pološpinavé, protože tam měli moc aut ve frontě, tak s tím taky budeš v cajku a doděláš si to sama, protože jsi evidentně v úklidu ambicióznější, než servis?
Škola je vzdělávací zařízení, pokud by učitelka nezvládala dělat svou práci kvůli tomu, že se neúměrně víc musí věnovat jednomu, dvěma problémovým dětem, tak mám pokrčit rameny a děti si doma učit sama?
Ty jsi vážně mimo.
@lucie274 píše:
Zdravím, chtěla bych vědět vás názor protože sama nevím co mám dělat, mám dítě v první třídě a je pomalejší byli sme i v pedagogické poradně kde to potvrdili a dali ji do třídy asistentku, paní učitelka tvrdí a ne jen ona ze dcera dětem ve třídě nestíhá v učivu ve čtení Atd…. Znamky ma 1,2,3 ale už donesla i 4,podle mého názoru je sice dcera pomalejší ale hodně se toho i naučila za tu dobu akorát pomalejš. Dneska jsem byla ve škole a navrhli mi jestli by nebylo lepší aby dcera první třídu opakovala ze ve druhé jim nebude stíhat vůbec, jenže dceři bude v říjnu 8 let už a nechci aby se ji ostatní děti smáli, sama nevím co dělat tak prosím o vás názor děkuji.
zakladatelko, řešíme podobnou situaci v širší rodině a výsledkem je asistentka a opakování prvního ročníku, aby si dítko pořádně zafixovalo základy a trochu „zrychlilo“. Navíc budou podstupovat léčbu, která by měla zlepšit soustředění. Dítko již mělo odklad, takže bude ještě o chlup starší než tvoje dcerka, ale tak, nedá se nic dělat. Doma makají každý den, ale prostě to líp nejde…
Dej na svou intuici. Pokud dítě potřebuje opakovat ročník, tak ho opakovat bude. Dítě většinou nastalou situaci bere tak, jak jeho okolí. Takže pokud se budeš hroutit a budeš z toho v nepohodě, že se něco děje a co z toho bude, i dítě se bude ztrácet v těchto emocích. Pokud dítěti vysvětlíš, že půjde znova do první třídy, protože to je pro něj dobré a nebudeš z toho dělat vědu, tak bude i dítě v pohodě. Mě se vždycky osvědčilo říkat dětem vše na rovinu. Můj syn je PAS a od mala s ním takto mluvíme. Není divný ani jiný, prostě je vysokofunkční autista, někdo jiný je zase alergik a někdo další má plochý nohy. Každý jsme nějaký ![]()
Zkusila bych si ještě pořádně promluvit s učitelkou. Zkusila bych zvýšit odpolední přípravu a zajistila doučování mimo školu - i tento pedagog ti k tomu může říct své. Pokud má dítě jen pomalejší rozjezd, opakování ročníku mu pomůže. Pokud bude pomalejší celoživotně, tak co, tak bude. Ale když toto budeš vědět, můžeš se podle toho zařídit. Držím palce a neboj, každý může být v životě šťastný, i pomalejší děti ![]()
@Pitaya1 píše:
Mne přijde zbytečné na prvním stupni dávat i 1,2, 3jde to i bez toho a děti jsou spokojené, dá se pak hezky hodnotit jaký udělalo za ten rok dítě pokrok a ne jestli je lepší nebo horší než Pepíček od sousedů
Oukej, takže kdyby téhle holčičce učitelka napsala špatné slovní hodnocení s návrhem na opakování třídy, tak by to najednou bylo v pořádku a stálo by za to nechat jí první třídu opakovat? Vidíš ty si dneska vůbec do „pusy“?
@unuděná píše:
Hele a když třeba dáš auto do čistírny a oni ti ho vrátí pološpinavé, protože tam měli moc aut ve frontě, tak s tím taky budeš v cajku a doděláš si to sama, protože jsi evidentně v úklidu ambicióznější, než servis?![]()
Škola je vzdělávací zařízení, pokud by učitelka nezvládala dělat svou práci kvůli tomu, že se neúměrně víc musí věnovat jednomu, dvěma problémovým dětem, tak mám pokrčit rameny a děti si doma učit sama?
Ty jsi vážně mimo.
Tak v tom případě bys spíš měla apelovat na to, aby bylo min dětí ve třídě… což by odpovídalo menšímu počtu aut ve frontě ![]()
@Pitaya1 píše:
Tak v tom případě bys spíš měla apelovat na to, aby bylo min dětí ve třídě… což by odpovídalo menšímu počtu aut ve frontě
Dobře, tak ho neumyli pořádně, protože ve frontě byl jeden náklaďák zaprasenej až po střechu, když chceš chytat za slovo.
@unuděná píše:
Oukej, takže kdyby téhle holčičce učitelka napsala špatné slovní hodnocení s návrhem na opakování třídy, tak by to najednou bylo v pořádku a stálo by za to nechat jí první třídu opakovat? Vidíš ty si dneska vůbec do „pusy“?
Proč by ji měla psát špatně hodnocení, když i teď nenosí nějak extra špatné známky? ![]()
**„@Pitaya1“
Kdyby dávala pětky, tak je to zhovadilá učitelka. U nás v první třídě nedávají ani dvojky. Naopak oceňuji, že holčičku neshazovala před ostatními špatnýma známkama a raději si zavolala maminku a chce to řešit mimo to dítě a spolužáky. Protože asi ví, na co má a na co ne, a jak by to ve druhé třídě vypadalo.
Příspěvek upraven 17.04.23 v 13:40
@Pitaya1 píše:
To dítě nemá pětky, protože ty se v první třídě nedávaj…. ![]()
@Pitaya1 píše:
Proč by ji měla psát špatně hodnocení, když i teď nenosí nějak extra špatné známky?
Protože v první třídě trojky jsou extra špatné známky. Pro méně chápavé představ si, že většina škol má v první třídě to spektrum známek jen 1-2-3