Propadnutí v 1.třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
17.4.23 13:40
@smada píše:
@Pitaya1 píše:
Dítě evidentně na propadnutí není, když nemá pětky. Ale pro ambiciózní rodiče to je pritez :roll: Proč tihle ambiciózní rodiče vůbec dávají děti na běžné základní školy :roll: Vždyť tam ti jejich miláčci mohou narazit na průměrné nebo podprůměrné děti.
Kdyby dávala pětky, tak je to zhovadilá učitelka. U nás v první třídě nedávají ani dvojky. Naopak oceňuji, že holčičku neshazovala před ostatními špatnýma známkama a raději si zavolala maminku a chce to řešit mimo to dítě a spolužáky. Protože asi ví, na co má a na co ne, a jak by to ve druhé třídě vypadalo.

Tak zo už mohla řešit v prvním pololetí. Spíš to na mě působí tak, že si učitelka chce na příští rok ulehčit práci a nechce mít ve třídě asistentku.

• Citovat
  • Upravit
Janli

Holky, to je marný, Lucena už zas jede…. Lepší opustit diskuzi a na ten zaseklej gramofon nereagovat…

• Citovat
  • Upravit
53190

Navrhuji zkusit na @Pitaya1 v této diskuzi už nereagovat. Píše kraviny a akorát to tu hltí, zakladatelce pak třeba uteče nějaká smysluplná odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
17.4.23 13:41

@lucie274 no a jak se s tím dítětem doma připravujes? Čtěte, počítáte a píšete denně? Pokud ano, máš čisté svědomí, že víc už to nejde, tak ať si to dcera zopakuje. Pokud doma nic moc nedelate, tak prostě zaberte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
17.4.23 13:42
@Pitaya1 píše:
Tak v tom případě bys spíš měla apelovat na to, aby bylo min dětí ve třídě… což by odpovídalo menšímu počtu aut ve frontě ;)

Z vlastní zkušenosti vím, že méně dětí ve třídě ti nezaručí úspěch. Teda ne u těch rychlých, chytrých a normálních dětí. Furt se bere ohled na ty s hendikepem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
17.4.23 13:43
@lucad77 píše:
Tak je otázka, jestli ta holčička na to inteligenčně má. Někdy to prostě nejde, ani když se ta děcka dřou celé odpoledne. Akorát jsou pak zničené psychicky. Pár takových už k nám do praktické přišlo. :nevim:

Potom je jasná volba nechat ho přeřadit. Někdy je taky chyba v učiteli, víc než v dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.23 13:46

Osobně znám několik propadlých dětí v první třídě. Je mi jich líto. Ale tam to zamrzlo. To je přesně, že se často takové dítě na běžné ZŠ hodně trápí. Nestíhá nic. Základní výstupy. Nepomůže nastavit individuální přístup a tempo. Je snížený intelekt, častá nemocnost nebo několikrát během první třídy stěhování a chaos v hlavě dítěte.
Loni hrozilo u jednoho dítěte, že v první propadne. Mamka byla napřed smířená. Třídní ji připravovala od pololetí. Pak nesouhlasila a tak se i doma makalo. Že dítě vybalancovalo. Třeba u jednoho dítěte odložil propadnutí na prvním stupni covid. Ale na druhém stupni k tomu stejně došlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15177
17.4.23 13:47
@Pitaya1 píše:
Proč taky píšeš do diskuze, která se tě netýká? :think: 8o

Mě se týká, mám děti v českém školství, ale ty tady zas poučuješ o něčem, o čem víš kulové. Ale hlavně, že víš, že se učitelky flákají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
17.4.23 13:48
@Kfětoslava píše:
Mě se týká, mám děti v českém školství, ale ty tady zas poučuješ o něčem, o čem víš kulové. Ale hlavně, že víš, že se učitelky flákají

Až na to, že mám dítě taky v českém školství :hug:

• Citovat
  • Upravit
25048
17.4.23 13:48
@Pitaya1 píše:
Takže bude pomáhat učitelce s tím dítětem

No a nebo i s jinými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
17.4.23 13:50
@lucad77 píše:
No a nebo i s jinými.

No vidíš, takže nikdo nebude trpět tím, že tam bude slabší dítě

• Citovat
  • Upravit
25048
@boball píše:
Potom je jasná volba nechat ho přeřadit. Někdy je taky chyba v učiteli, víc než v dítěti.

To ano. Ale taky si spousta rodičů nechce přiznat pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@Pitaya1 píše:
Dítě má asistentku. Pokud rodičům přijde pomalé tempo, tak mohou dětem dávat úkoly doma navíc ve škole proberu vše, co že ten rok mají probrat.

Ta asistentka je na pomoc učitelce. Ale dobře. Chápu, jak to myslíš. A představ si, že od ledna je dost možné, že i tohle dítě bude bez asistentky. A bojuj, jak umíš. Plavej, jak dovedeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25048
@Pitaya1 píše:
No vidíš, takže nikdo nebude trpět tím, že tam bude slabší dítě

Záleží, jak moc slabé je.

Příspěvek upraven 17.04.23 v 13:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505

Mnoho rodičů na vzdělání svých dětí kašle. Učitelé pomáhají jak mohou a dítě propadne. Není to vina učitelů. Učitel nemůže být s žákem 24 h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí