Propadnutí v 1.třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
17.4.23 16:11
@Kfětoslava píše:
Ve Vietnamu mají pobočku? Nebo ses vrátila do ČR a míříš na ministerstvo školství?

A co je ti do toho? :think:

• Citovat
  • Upravit
17.4.23 16:28

Ahoj zakladatelko. K tvému dotazu. Pokud se bojíš posměchu. Já mám synovce který měl být ve čtvrté třídě a chodí do druhé. Nejdříve byl doporučen odklad ve školce, následně opakování prvního ročníku. Nikdo se mu nesměje. Prostě měl pomalejší rozjezd. Druhou třídu už zvládá dobře. Jeho sestra zase nemusela mít odklad a první třídu zvládá na jedničky. Prostě každé dítě není dokonalé. Dle mého názoru, první třída je takový základ a dítě by ji mělo ovládat dostatečně dobře, aby zvládalo navazující učivo v dalším ročníku. Pokud by se jednalo o mé dítě asi bych zvážila opakování. Ještě to prober s pedagogicko psychologickou poradnou. Mám dítě ve druhé třídě a už se probírá násobilka tvrdé měkké i y. Když jí nutně dáš do druhého ročníku jen proto aby se jí někdo nesmál, tak se může stát že se akorát ve druhé třídě budete trápit obě, jak ty tak malá tak nakonec i učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.23 16:37
@Pitaya1 píše:
Neznamkovala bych celý první stupeň. A A o neměla bych nic proti tomu, aby i slabší dítě mohlo jít v klidu do druhé třídy. A rodiče mohou vědět, jak na tom dítě je i bez známkování ;)

Poslední věta je hodná naivky člověka nebo sluníčkáře. Mělo by to takhle fungovat, ale nefunguje. Víš, že školu navštěvují i děti vyloučených lokalit, že to nejsou pouze inkludované děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
17.4.23 16:39
@Kelsey píše:
Poslední věta je hodná naivky člověka nebo sluníčkáře. Mělo by to takhle fungovat, ale nefunguje. Víš, že školu navštěvují i děti vyloučených lokalit, že to nejsou pouze inkludované děti?

A tihle rodiče nějak sledují známky? 8o měla jsem za to, že ti většinou ani neposilaji děti do školy :think:
A rodiče eti s inkluzi bych řekla že se o výuku zajímají a qopak mi přijde, že znamkovami takových děti nijak neodrazi realitu jejich výuky

• Citovat
  • Upravit
53518
17.4.23 16:41
@Pitaya1 píše:
A tihle rodiče nějak sledují známky? 8o měla jsem za to, že ti většinou ani neposilaji děti do školy :think:
A rodiče eti s inkluzi bych řekla že se o výuku zajímají a qopak mi přijde, že znamkovami takových děti nijak neodrazi realitu jejich výuky

Dítě nedostává známku za účast. Tak holt to umí na 4. Nebo na 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.23 16:43

@Pitaya1
Vystuduj si pět let a založ alternativní školu, kde nebudeš známkovat. Jednoduché. Dneska není složitý proces, že si založíš svoji školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14957
17.4.23 16:43
@Pitaya1 píše:
A co je ti do toho? :think:
:D Aha, tak nehoupej
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
17.4.23 16:44
@Russet píše:
Dítě nedostává známku za účast. Tak holt to umí na 4. Nebo na 3.

A co mi to o tom dítěti a jeho výuce řekne? Nic. Protože zjistím, jak se naučilo na nějaký test, zkoušení a to mi neřekne nic o tom, co si z toho odnesl do budoucna. Akorát je dítě ve stresu z toho, kdy bude další test, další zkoušení. Naprosto zbytečné.

Příspěvek upraven 17.04.23 v 17:10

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
17.4.23 16:45
@Kelsey píše:
@Pitaya1
Vystuduj si pět let a založ alternativní školu, kde nebudeš známkovat. Jednoduché. Dneska není složitý proces, že si založíš svoji školu.

Proč bych to dělala, když od značkování chce upustit i současný ministr školství? :think:

• Citovat
  • Upravit
74217
17.4.23 16:47
@Pitaya1 píše:
Proč bych to dělala, když od značkování chce upustit i současný ministr školství? :think:

O něm nemluv. Viděla jsem ho nedávno osobně u nás ve škole. To je pouhý panák bez názoru. Za něj mluvil první, druhý, až desátý poradce. On jen koktal nebo je hledal pohledem, když na něj přišel dotaz. Ať ho zachrání, že neuměl odpovědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
17.4.23 16:50
@Russet píše:
Já bych teda nenechala dítě propadnout. Řekla bych, že chci vědět, co konkrétně jí nejde a to že budeme doma pilovat. A ve druhe se prostě uvidí.

takže místo aby pořádně zvládlo 1. třídu, byť nadvakrát, tak ho necháš se trápit v 1. a pak následně i ve 2. - protože nebudeme si nic nalhávat, druhá třída není procházka růžovým sadem a bez pořádně zvládnuté první třídy to bude pro dítě mazec. Co tam to dítě asi tak bude dělat, když si nepřečte zadání a bude počítat na prstech, zatímco třída pofrčí násobilku a měkké, tvrdé souhlásky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
17.4.23 16:50
@Kelsey píše:
O něm nemluv. Viděla jsem ho nedávno osobně u nás ve škole. To je pouhý panák bez názoru. Za něj mluvil první, druhý, až desátý poradce. On jen koktal nebo je hledal pohledem, když na něj přišel dotaz. Ať ho zachrání, že neuměl odpovědět.

Tak aspoň má rozumně poradce a české školství má šanci na změnu k lepšímu

• Citovat
  • Upravit
30408
17.4.23 16:57
@neumisa píše:
takže místo aby pořádně zvládlo 1. třídu, byť nadvakrát, tak ho necháš se trápit v 1. a pak následně i ve 2. - protože nebudeme si nic nalhávat, druhá třída není procházka růžovým sadem a bez pořádně zvládnuté první třídy to bude pro dítě mazec. Co tam to dítě asi tak bude dělat, když si nepřečte zadání a bude počítat na prstech, zatímco třída pofrčí násobilku a měkké, tvrdé souhlásky?

Souhlasím. Dvojku mám zrovna teď a v rozhodně to není jen opakování. Naopak - docela náročná matematika, obor do 100 + násobení. Čeština je sice přívětivá, ale očekává se čtení s porozuměním a schopnost aplikovat pravidla pravopisu bez toho, aby žák přemýšlel nad tvary písmen. Nechápu, proč by opakování mělo pro žáka znamenat „odrovnání“ - ono spíš záleží na tom, jestli to tak neberou spíš dospělí. Musí se však v první řadě zjistit, jestli to má smysl a jestli žák má kapacitu na to, aby učivo zvládl. Pokud ne, pak opakování smysl nemá a mělo by se jít cestou snížení výstupů případně praktické školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
17.4.23 17:03

@lucie274 Já bych nechala dítě vyšetřit soukromě od psychologa nebo speciálního pedagoga. A nechala bych si od něj poradit. Zejména bych chtěla od něho poradit, jak dceři pomoci v učení, jakým způsobem jí vysvětlovat učivo a jak s ní doma procvičovat. A také bych si zjistila, jaké vzdělání a praxi má ta asistentka. Bohužel musím říct, že jejich vzdělání je kolikrát dost mizerné. Takže dítě má sice asistentku, ale ta nemá zdání, jak s dítětem pracovat, jak mu něco vysvětlit, jak odhalit, v čem přesně má dítě problém. Někdy má i ona sama docela zásadní problém se zvládnutím probírané látky. Takže bych se raději poradila s někým dalším, kdo dítě opravdu pořádně vyšetří. A poté bych zvažovala, zda jsou jeho doporučení pro vás proveditelná. Zda máš čas a schopnosti s dcerou procvičovat dle doporučení, případně zda máš peníze na to někomu zaplatit, aby s dcerou procvičoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.4.23 17:06
@Kelsey píše:

Ona nastoupí po něm a celé školství bude v💩.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí