Propadnutí v 1.třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24714
17.4.23 13:53
@topazio píše:
Mnoho rodičů na vzdělání svých dětí kašle. Učitelé pomáhají jak mohou a dítě propadne. Není to vina učitelů. Učitel nemůže být s žákem 24 h.

Je fakt, že domácí příprava upadá. A brzy už nebude vůbec žádná, jak to tak vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.4.23 13:53
@lucie274 píše:
Zdravím, chtěla bych vědět vás názor protože sama nevím co mám dělat, mám dítě v první třídě a je pomalejší byli sme i v pedagogické poradně kde to potvrdili a dali ji do třídy asistentku, paní učitelka tvrdí a ne jen ona ze dcera dětem ve třídě nestíhá v učivu ve čtení Atd…. Znamky ma 1,2,3 ale už donesla i 4,podle mého názoru je sice dcera pomalejší ale hodně se toho i naučila za tu dobu akorát pomalejš. Dneska jsem byla ve škole a navrhli mi jestli by nebylo lepší aby dcera první třídu opakovala ze ve druhé jim nebude stíhat vůbec, jenže dceři bude v říjnu 8 let už a nechci aby se ji ostatní děti smáli, sama nevím co dělat tak prosím o vás názor děkuji.

Zakladatelko, vidím, že to stačila Lucenka zaspamovat, takže původní téma se vytrácí - snad se brzy utahá a dá pokoj. K tématu: opakovat první třídu je dobrá volba. Není to propadnutí ani žádná ostuda, některým dětem to může výrazně pomoci. Ono nemá moc smysl pokračovat do druhé třídy bez zvládnutí základů čtení s porozuměním, psaní a počítání. Je čtvrtletí, ještě je hodně času, ale pokud se tě na to paní učitelka ptá, pak vidí, že dcera učivo už teď nedává nebo s velkými obtížemi. Co se týče hodnocení, v tom jí naprosto chápu - taky dětem nedávám špatné známky, ale když potom dojde na takovou situaci, musí být klasifikace podložená v systému a ty špatné známky tam časem prostě napsat musí. Třeba tě na to chtěla upozornit. V každém případě tohle není žádná ostuda ani důvod k posměchu, ale brala bych to spíše jako šanci pro nový start.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15103
17.4.23 13:55
@lucad77 píše:
To ano. Ale taky si spousta rodičů nechce přiznat pravdu.

I to je možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.4.23 13:55
@Kfětoslava píše:
Mě se týká, mám děti v českém školství, ale ty tady zas poučuješ o něčem, o čem víš kulové. Ale hlavně, že víš, že se učitelky flákají

Učitelé se neflákají. Ona jen neustále uráží učitele. Vždyť ani neví, jak to v jednotlivých školách chodí. Hází všechny nespravedlivě do jednoho pytle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
17.4.23 13:56
@topazio píše:
Učitelé se neflákají. Ona jen neustále uráží učitele. Vždyť ani neví, jak to v jednotlivých školách chodí. Hází všechny nespravedlivě do jednoho pytle.

Nejlepší je na ni vůbec nereagovat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.4.23 13:58
@lucad77 píše:
Je fakt, že domácí příprava upadá. A brzy už nebude vůbec žádná, jak to tak vypadá.

Syn se poctivě připravuje. Žádné flákání.
Ale bohužel učitelé nemají na domácí přípravu žádný vliv. Doma už je to v rukou rodičů. Někteří rodiče nechtějí, aby se jejich bobánek předřel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
17.4.23 14:00
@topazio píše:
Ale bohužel učitelé nemají na domácí přípravu žádný vliv. Doma už je to v rukou rodičů. Někteří rodiče nechtějí, aby se jejich bobánek předřel.

A nebo aby museli zvednout oči od mobilu. Nenaděláme nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2521
17.4.23 14:03
@topazio píše:

To záleží i na dítěti, já se doma nepřipravovala, úkoly jsem psala ve škole už ve druhé třídě, proč se zdržovat doma. Dítko v monte třídě domácí přípravu nemělo a ani na gymplu se nijak zásadně doma nepřipravovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
17.4.23 14:05
@Kasandra159 píše:
To záleží i na dítěti, já se doma nepřipravovala, úkoly jsem psala ve škole už ve druhé třídě, proč se zdržovat doma. Dítko v monte třídě domácí přípravu nemělo a ani na gymplu se nijak zásadně doma nepřipravovalo.

Ano, je to i na dítěti. Někdo to nepotřebuje. Ale těch je menšina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.4.23 14:07
@Kasandra159 píše:

U nás od osmé třídy už skoro žádné úkoly nejsou. A teď v devítce žádné. Dříve úkoly o přestávku nepsal, až doma. O přestávku si povídal s kamarády nebo hrál ping pong. Na druhém stupni ho mají na chodbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.4.23 14:09
@Kasandra159 píše:

Syn má od první třídy vyznamenání. Učení mu leze do hlavy dobře. Přesto nepodceňuje přípravu. Nevidím na tom nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
17.4.23 14:15
@lucie274 píše:
Zdravím, chtěla bych vědět vás názor protože sama nevím co mám dělat, mám dítě v první třídě a je pomalejší byli sme i v pedagogické poradně kde to potvrdili a dali ji do třídy asistentku, paní učitelka tvrdí a ne jen ona ze dcera dětem ve třídě nestíhá v učivu ve čtení Atd…. Znamky ma 1,2,3 ale už donesla i 4,podle mého názoru je sice dcera pomalejší ale hodně se toho i naučila za tu dobu akorát pomalejš. Dneska jsem byla ve škole a navrhli mi jestli by nebylo lepší aby dcera první třídu opakovala ze ve druhé jim nebude stíhat vůbec, jenže dceři bude v říjnu 8 let už a nechci aby se ji ostatní děti smáli, sama nevím co dělat tak prosím o vás názor děkuji.

Tak pokud má asistentku psanou na sebe, tak má PO3.
Jaké úpravy ve výuce vám v poradne nastavili, co vám doporučili, aby se dcera posouvala dál?
Mi do první třídy PPP poslala nezralé dítě, taky jsme řešili zda opakovat první nebo ne… první třídu končil s dvojitým čtením, neslyšel krátké dlouhé samohlásky, měkčení problém. K tomu jsme si tu první oducili doma kvůli Covidu…
Nemáte ve škole spec pedagožku? Asi bych požadovala schůzku ve škole, učitelka, spec pedagožka, případně školní psycholog a případně člověk z oradny.
Objektivně posoudit stav, jak to vnímáš jako ty rodič, co doma děláte…nastavit nějaký plán jak dál…
Držím palce

• Citovat
  • Upravit
lucie274
17.4.23 14:18

Děkuji vám všem za váš názor popřemýšlím nad tím, dcera si děla každý den úkoly což znamená : každý den čte děláme příklady i diktát, když jsem z dcerou o tom mluvila ze by si zopakovala 1.třídu tak stim nak problém neměla a ani to moc nechápala nak to neřeší, z PPP máme 3 stupeň. Jinak dcera chodí jednou týdne na doučovaní a jednou týdne na logopedii.

Příspěvek upraven 17.04.23 v 14:20

• Citovat
  • Upravit
2521
17.4.23 14:20
@topazio píše:
Syn má od první třídy vyznamenání. Učení mu leze do hlavy dobře. Přesto nepodceňuje přípravu. Nevidím na tom nic špatného.

Já ji zas v některých případech považuji za zbytečnou, případně zbytečně opruzující, a to je dítko šprt ve třídě šprtů a pro jistotu ještě mění školu, aby mělo mezinárodní maturitu :nevim:

V monte jsem měla připomínky jen k tomu, že by mělo dítko jet podle svých schopností a ne se posuzovat podle těch slabších, ale to se týkalo práce ve škole, ne doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
17.4.23 14:20
@lucie274 píše:
Děkuji vám všem za váš názor popřemýšlím nad tím, dcera si děla každý den úkoly což znamená : každý den čte děláme příklady i diktát, když jsem z dcerou o tom mluvila ze by si zopakovala 1.třídu tak stim nak problém neměla a ani to moc nechápala nak to neřeší, z PPP máme 3 stupeň.

3.stupeň se už dává dětem s LMR. Nebo autistům. Individuální plán se neřešil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí