Propadnutí v 1.třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
17.4.23 17:12
@topazio píše:
Ona nastoupí po něm a celé školství bude v💩.

Ale nenastoupí, ta umí jen pusou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.4.23 17:19
@hanka.br. píše:
Ale nenastoupí, ta umí jen pusou.

Já vím. Dělám si srandu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.4.23 17:20
@Pitaya1 píše:
A co mi to o tom dítěti a jeho výuce řekne? Nic. Protože zjistím, jak se naučilo na nějaký test, zkoušení a to mi neřekne nic o tom, co si z toho odnesl do budoucna. Akorát je dítě ve stresu z toho, kdy bude další test, další zkoušení. Naprosto zbytečné.Příspěvek upraven 17.04.23 v 17:10

Odnese si to, že to prostě neumí. Nemůže to pochopit. Zatím. Ve stresu být nemusí. Rodiče by mu měli pomoci vyrovnat se neúspěchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.4.23 17:21
@neumisa píše:
takže místo aby pořádně zvládlo 1. třídu, byť nadvakrát, tak ho necháš se trápit v 1. a pak následně i ve 2. - protože nebudeme si nic nalhávat, druhá třída není procházka růžovým sadem a bez pořádně zvládnuté první třídy to bude pro dítě mazec. Co tam to dítě asi tak bude dělat, když si nepřečte zadání a bude počítat na prstech, zatímco třída pofrčí násobilku a měkké, tvrdé souhlásky?

Druháka mám. Zakladatelka nenapsala v čem její dítě plave. A dostává i jedničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
17.4.23 17:29
@Russet píše:
Odnese si to, že to prostě neumí. Nemůže to pochopit. Zatím. Ve stresu být nemusí. Rodiče by mu měli pomoci vyrovnat se neúspěchem.

A proč hned od prvního stupně na děti hrnout hrozbu neúspěchu? Není lepší je motivovat pozitivně? :think: Proč nedat dětem dalších pár let relativního klidu bez zbytečného stresu?

• Citovat
  • Upravit
30408
17.4.23 17:29
@Russet píše:
Druháka mám. Zakladatelka nenapsala v čem její dítě plave. A dostává i jedničky.

Což ale nemusí znamenat víc, než že žáka motivuje. Nemusí to znamenat, že látku zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.4.23 17:35
@Pitaya1 píše:
A proč hned od prvního stupně na děti hrnout hrozbu neúspěchu? Není lepší je motivovat pozitivně? :think: Proč nedat dětem dalších pár let relativního klidu bez zbytečného stresu?

Nemá vůbec žádný smysl děti pět let udržovat v bublině a pak je vypustit na druhý stupeň nepřipravené. Pokud se hovoří o neznámkování, pak v prvním až třetím ročníku. Čtvrtá a pátá třída jsou již poměrně dost náročné a je to dobře - řada dětí má být připravena na přechod na víceletá gymnázia, všichni ostatní na druhý stupeň. Ty děti by měly být připraveny a neprospěje jim, když si s nimi budeme pět let hrát a pak se zjistí, že nic neumí, neumí se učit, nejsou připraveny zvládnout sebemenší stres nebo neúspěch. Ono není hrdinství udělat dětem hezké dny plné her a zábavy, ale to není cílem. ty děti musí být dobře připravené. Musí být všeho tak akorát. I ten neúspěch tam patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
17.4.23 17:38
@hanka.br. píše:
Nemá vůbec žádný smysl děti pět let udržovat v bublině a pak je vypustit na druhý stupeň nepřipravené. Pokud se hovoří o neznámkování, pak v prvním až třetím ročníku. Čtvrtá a pátá třída jsou již poměrně dost náročné a je to dobře - řada dětí má být připravena na přechod na víceletá gymnázia, všichni ostatní na druhý stupeň. Ty děti by měly být připraveny a neprospěje jim, když si s nimi budeme pět let hrát a pak se zjistí, že nic neumí, neumí se učit, nejsou připraveny zvládnout sebemenší stres nebo neúspěch. Ono není hrdinství udělat dětem hezké dny plné her a zábavy, ale to není cílem. ty děti musí být dobře připravené. Musí být všeho tak akorát. I ten neúspěch tam patří.

Akorát, že si to špatně vykládáš. To, že se děti neznamkuji neznamená, že si jen hrají a neučí se. Ale tohle se špatně vysvětluje lidem, co neznají jiný systém.

• Citovat
  • Upravit
101748
17.4.23 17:38
@Pitaya1 píše:
Akorát, že si to špatně vykládáš. To, že se děti neznamkuji neznamená, že si jen hrají a neučí se. Ale tohle se špatně vysvětluje lidem, co neznají jiný systém.

Ovšem to, že se neznámkuje, pranic nemění na tom, že dítě buď to učivo zvládá nebo nezvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.4.23 17:39
@Pitaya1 píše:

Ne, tohle se špatně vysvětluje lidem, kteří nevědí, o čem mluví. Tedy v tohle případě tobě, abych byla přesná. Nevím, proč jsem to vlastně zkoušela. Zapomeň na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.4.23 17:58

Nějak jsem nepochytila, či dítě skutečně umí s neumí teď v dubnu první třídy. Jake jsou závěry z PPP a nějaká prognóza dalšího vývoje.
Dítě má spolužáka, co si první třídu taky zopakl, neb na konci první třídy zvladl akorát poznat velká tiskací písmena a sčítat do desíti.
Po zopakování první třídy už i trochu psal psacím a s více jak 50% chybovosti sčítal a odcital do dvaceti. Víckrát již propadnout nemohl, takže se toto těžko vzdělavatelne dítě (až do 4. třídy bez ofiko diagnózu) vleče s třídou dál. Škola je vstřícná, asistoval mu asistent psaný na jiné dítě (dokud se neodstehovalo), chodí na NPÚ hodiny, na doučování organizované školo, učitele i bez papírů uzpůsobili zkoušení a požadované vystupy. Jenže kde nic není, ani smrt nebere. Takže pokud tedy již konečně nemá IVP, tak se očekává, že s přechodem na druhý stupeň znovu propadne.
S přibývajícím věkem a probuzenymi hormony se přidružují i výchovné problémy, neb dítě je mimo, ve ctvrte třídě nezvládne přečíst a porozumět zadání, navazující učivo nepobírá, takže škola je opruz, vyrušuje, postavení v kolektivu asi taky nic moc, i když to učitele korigují.
Chce to být asi soudný a hledat nejaka schůdná řešení pro všechny zúčastněné… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 18:01
@Anonymní píše:
Píšu za sebe, 1,2 a 3 katastrofa. Návrh i na zvláštní školu.
Od čtvrté výše vždy vyznamenání.
Možná je to jen o nastartování mozku a v těchto dobách o každodenním drilu i po škole, víkendy, prázdniny.
Pak se to nastartovalo a šlo to samo celkem i bez větší námahy.
Kdyby v tu dobu rodiče poslechli učitele tak jsem skončil bůh ví jak.

Mně v té slavné PPP řekli, že nemám chodit na SŠ s maturitou. No, mám maturitu s vyznamenáním, a ted dokončuji bakalare. :)

• Citovat
  • Upravit
53518
17.4.23 18:10
@Pitaya1 píše:

Ale naše učitelka i přes „hrozbu“ známek děti motivuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.4.23 18:12
@hanka.br. píše:
Což ale nemusí znamenat víc, než že žáka motivuje. Nemusí to znamenat, že látku zvládá.

Tak zakladatelka nezvedla, z čeho ty jedničky nosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
17.4.23 18:48
@Kelsey píše:
@Pitaya1
Vystuduj si pět let a založ alternativní školu, kde nebudeš známkovat. Jednoduché. Dneska není složitý proces, že si založíš svoji školu.

To jsi na omylu. Vznik spousty svobodnych skol ministerstvo blokuje, ze je v dane oblasti dostatecna kapacita. Boji se odlivu deti do soukromeho skolstvi jako cert krize.
Myslim, ze se tomu tematu venoval i Robert Capek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí