Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U nás taky říkají 4 hodiny..
Co vím, tak mě ženské co tma jsou delší dobu říkali. Že je to max, po kterou může člověk být u lékaře..Zubaře máme myslím na 2 h, když je člověk objednaný
O odchod se značí a příchod může lékař napsat- kdy dává razítko..čas
Např. jdu v 10 z práce a lékař je kousek od firmy, tak je jasné, že dél jak 4 h, tak nebudu..
ALe u nás se ptají kde jedem. Máme domluvené, pokud je to někde dál na celý den, tak se to nahlásí dopředu..
@opozice Tak jako nevím, proč by mě to mělo přímo potěšit, ale je mi to celkem fuk
. Nevím, proč bych se vztekala, že když jdu k doktorovi, neznamená to volno na půl dne
.
@Janasas To jsou nějaká vaše interní pravidla, která ale nejsou nijak závazná. Pokud by se ti zubař protáhl na 3 hodiny, máš nárok na proplacení normálně.
@rozand píše:
@opozice Tak jako nevím, proč by mě to mělo přímo potěšit, ale je mi to celkem fuk. Nevím, proč bych se vztekala, že když jdu k doktorovi, neznamená to volno na půl dne
.
V tom máš pravdu, jde o to, kdo k tomu Dr. jde. pokud tam jde někdo jednou za uherský rok, myslím, že se nic neděje. Jenže v naší společnosti jsou bolístkové, kteří tam chodí každý měsíc a na ty si musí dát vedení majzla. Proto se jim snaží tu dobu utáhnout jak to jde. ![]()
@rozand ano to jo, ale když u nás je zdravotní středisko od firmy 15 min, tak prostě oni nejsou blbí a ví, že pokud někdo jde ráno na krev, že tam nebude 4 h…
Ale zase pokud někde jede dál do nemocnice na celodenní vyšetření, tak se to tam řekne a bez problémů..
U nás se většinou ptají, jeslti jdem jenom v místě a nebo potřebujem někde dalej
@Janasas píše:
@rozand ano to jo, ale když u nás je zdravotní středisko od firmy 15 min, tak prostě oni nejsou blbí a ví, že pokud někdo jde ráno na krev, že tam nebude 4 h…
Ale zase pokud někde jede dál do nemocnice na celodenní vyšetření, tak se to tam řekne a bez problémů..
U nás se většinou ptají, jeslti jdem jenom v místě a nebo potřebujem někde dalej
No a to je to, co tu už bylo zmiňováno. na nezbytně dlouhou dobu. Tak někteří nebuďte za trubky a nemelte pořád dokola to samé. ![]()
@opozice to jo, ale u nás někdo šel na krev, co trvá 30 min a přišel za 4 hodiny
takže u nás si už sem tam volají, k lékaři, pokud někdo takkto podezřele chodí…
A ještě si jdou sednout na město někde do kavárny a čekají, s nákupem, protože mají na to ty 4 h
@Janasas píše:
@opozice to jo, ale u nás někdo šel na krev, co trvá 30 min a přišel za 4 hodinytakže u nás si už sem tam volají, k lékaři, pokud někdo takkto podezřele chodí…
A ještě si jdou sednout na město někde do kavárny a čekají, s nákupem, protože mají na to ty 4 h
znáš poměry, někdo někoho uvidí, jde to dál a už si nejen na ptáčka, ale i na další dávají pozor. Myslím, že zakladatelka chtěla asi vědět, která legislativa to řeší a ne jednotlivé příběhy kde a jak to chodí u každého jednotlivce. Průměrný člověk by měl vědět, kde to hledat, nemusí znát paragrafové znění, to si najde, ale měl by vědět, kde to hledat. No a tohle řeší ZP č. 262/06 Sb., ve znění platných předpisů. ![]()
Tak koukám, že nejsem sama kdo má 4 hodiny na jednu propustku. U nás neznám nikoho kdo by toho zneužíval, většinou se zaměstnanci vrací dřív. Takhle to máme od zaměstnavatele a za těch 11 let co tam pracuji se to nezměnilo. Tak už to mám fakt tak zažité. Nikdo nikdy neměl problém, tak snad nám to tak i vydrží @j.a.n.i1 jasně, že si to nikdo nemůže vynucovat s tim i souhlasim.
@opozice ona se ptala, jesltis i to můžeou ověřit, jestli si zavolají- můžou, u nás si volají..
Záleží jak jsou u nich aktivní ![]()
@Janasas no a právě proto to u doktorů někdy tak trvá, protože volají zaměstnavatele a chtějí identifikovat zaměstnance ![]()
@Janasas píše:
@opozice ona se ptala, jesltis i to můžeou ověřit, jestli si zavolají- můžou, u nás si volají..
Záleží jak jsou u nich aktivní
ano, proč by nemohli, myslím, že žádný předpis nezakazuje poskytování info o tom, kdy dotyčný/á opustili ordinaci.
@ančapepča píše:
@Janasas no a právě proto to u doktorů někdy tak trvá, protože volají zaměstnavatele a chtějí identifikovat zaměstnance
ale houby, trvá jim to proto, protože si pokecají, jak bylo na dovči, či kolik okurků kdo zavařil. ![]()
@opozice ty vždycky se ptáš uplně mimo, fakt…než člověk píše… přece nepíšu že nemohou, jen, že se ona ptala..)
Mě je uplně jedno, jeslti si volají nebo ne, já si dodržuju, ostaní co dalějí je mě jedno..ale spíš se ptala zakladatelka..